wraQ 48 #30076 Napisano 2 Marca 2012 Gratulacje, jeden z ładniejszych Brightz'ów (brak datownika przewrotnie poprawia wygląd chronografu moim zdaniem). Widzę, że grono posiadaczy Brightzów się powiększa 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #30077 Napisano 2 Marca 2012 Widzę, że grono posiadaczy Brightzów się powiększa I słusznie, bo ta statystyczna forumowa wiedza zegarkowa mocno zaściankowa Brightz to obok GS najwyższa półeczka od Seiko. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2199 #30078 Napisano 2 Marca 2012 Serg zapomniałeś jeszcze o Credor, Ananta, Galante. 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
black_omega 0 #30079 Napisano 2 Marca 2012 Jest już tydzień i wcale się nie nudzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #30080 Napisano 2 Marca 2012 I słusznie, bo ta statystyczna forumowa wiedza zegarkowa mocno zaściankowa Brightz to obok GS najwyższa półeczka od Seiko. To Ty mnie zaraziłeś miłością do tej lini Zdjęcie stare, ale nie mogłem się powstrzymać by wrzucić 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #30081 Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Jak wszyscy mają mambę Edytowane 2 Marca 2012 przez lukaspl21 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #30082 Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Serg zapomniałeś jeszcze o Credor, Ananta, Galante. Nie zapomniałem Ananta należy do Brightz'ów (wiem, że na świat idą głównie tańsze modele stalowe, ale to nie zmienia faktycznego przyporządkowania, bazującego na japońskich modelach wykonanych z tytanu Brightz), co widać tutaj w "drzewku":http://www.seiko-watch.co.jp/lineup/ Zaś Credor i Galante to linie mocno biżuteryjne, stąd je świadomie pomijam, bo to nie są zegarki do normalnego użytku (choć wyjątki się zdarzają) No i nie pozostało mi nic innego, tylko na wieczór przymierzyć Brightz'a, ale nadal w jasnej tonacji Edytowane 2 Marca 2012 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2199 #30083 Napisano 2 Marca 2012 Tylko szkoda, że już nie produkują Brightz'ów automatycznych albo żeby wsadzali do nich spring drive Wiem, że jest Phoenix Brightz w automacie i Ananta ze spring drive ale ja bym wolał co prostszego. Pozostaje tylko GS ale to w przyszłości bo nie chciałbym teraz nosić takiego drogiego zegarka. 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 117 #30084 Napisano 2 Marca 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #30085 Napisano 2 Marca 2012 Tylko szkoda, że już nie produkują Brightz'ów automatycznych ... Podobnie jak nie robią już Brightz'ów radiowych z obsługą Europy, a także tych na kalibrach HEQ, a jak widać, dzisiaj w fotach kilka takich zegarków się znalazło Automatyczne Brightz'y można jeszcze wyszperać, trochę tych linii było. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
woody 0 #30086 Napisano 2 Marca 2012 Serg zapomniałeś jeszcze o Credor, Ananta, Galante.Jeszcze jest KS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28010 #30087 Napisano 2 Marca 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2199 #30088 Napisano 2 Marca 2012 Jeszcze jest KS Ks był a nie "jest" 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #30089 Napisano 2 Marca 2012 Ks był a nie "jest" Tego co było jest sporo, gdzieś kiedyś mignęło mi takie zestawienie i nie zapisałem linka 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2044 #30090 Napisano 2 Marca 2012 Ja dziś, a właściwie wczoraj tak! . 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #30091 Napisano 3 Marca 2012 Odpowiedni zegarek na odpowiednim miejscu, tylko możesz mi wyjaśnić dlaczego odprowadzacie wodę spod lodu z tego rowu w tych śladowych w sumie ilościach? Czy to już po robocie, bo się przelało? 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2044 #30092 Napisano 3 Marca 2012 Odpowiedni zegarek na odpowiednim miejscu, tylko możesz mi wyjaśnić dlaczego odprowadzacie wodę spod lodu z tego rowu w tych śladowych w sumie ilościach? Czy to już po robocie, bo się przelało? ....Ogólnie to na początku wody było około 40 cm ponad poziom lodu. Gdy wypompowaliśmy nadmiar to wykopaliśmy dziurę do węża ssącego i woda z przepustu sama powoli ściekała do tej dziury, a pompa powoli ssała!....Ja zadał bym pytanie po co w ogóle trzeba pompować wodę z przepustu dla płazów?? Panowie naukowcy tak sobie zażyczyli, więc pompujemy! 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blake 4 #30093 Napisano 3 Marca 2012 Dzisiaj podzielą się dniem, do południa pomarańcza, na wieczór czarny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #30094 Napisano 3 Marca 2012 Dzis "5" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4115 #30095 Napisano 3 Marca 2012 Czy to ten z allegro, bo go przegapiłem Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4115 #30096 Napisano 3 Marca 2012 U mnie do południa, jest super dokładny - przez trzy dni +/- 0 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Kasztelowicz 51 #30097 Napisano 3 Marca 2012 Gala Chronograph (z mechanizmem Venus 170) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #30098 Napisano 3 Marca 2012 Ciekawy dosyć . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blake 4 #30099 Napisano 3 Marca 2012 nadgarstkowe foto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #30100 Napisano 3 Marca 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach