Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

IMG_20251017_163114.jpg

Jaki masz nadgar? 36mm expa to bardzo dobry rozmiar :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

jakieś 17 cm (w porywach do 17.5)

*ale nadgarstek dość szeroki (raczej płaski / 'łyżeczkowaty'...mam jakby wnękę a ostatnio odkryłem, że idealnie pasują do niej zegarki o szerokości właśnie 36-37mm I szersze już ciut odstają na bokach, takie mam odczucia & wrażenie)

*mierzyłem Exa'39 z bardziej matową tarczą i był uroczo-płaski, ale jednak - właśnie odstawał na bokach (stąd u mnie - 36, układa się znacznie lepiej)

1760706839868.jpg

Mam nieco mniejszy nadgar ale mój sweet spot to właśnie 36-38mm :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Mam nieco mniejszy nadgar ale mój sweet spot to właśnie 36-38mm :)

Miałem, lubiłem, uwielbiałem zegarki o takim rozmiarze - 38 (np. Certina DS Action 38 - doskonały rozmiar dla takiego zegarka, Tuxedo z 38.5 - który tez prezentował się i leżał świetnie / ale jednak minimalnie unosił go nadgarstek - poza tą 'wnęką' w okolicach bocznych krawędzi koperty)

*Ostatnio (przy rozpiętej bransolecie), sprawdziłem oba moje Rolki (patrząc od dołu / a 'nakładając' zegarek na nadgarstek od góry - od godziny 12stej, kładąc go do 6tej) i okazało się, że spód dekla - dokładnie komponuje się do wnęki nadgarstka (to może być powodem, dla którego m.in w Todorze - 54 układał się znacznie lepiej / niż 58) 

Wiem "z archiwum X" dosłownie, szaleństwo (można się śmiać, ale kilka lat mi zajęło to nadgarstkowe śledztwo 🤣) i to 'zjawisko' (wbrew pozorom) - ma ogromne przełożenie na komfort noszenia zegarków...

IMG_20251018_000657.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

Będę jechał pociągiem. emoji16.png
20251017_101705.jpg

Ciekawostką niech będzie, że po francusku "Brigade Mondaine" oznacza policję obyczajową ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi