Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie przerośnięty. Na fotce widać, że masz nieco spuchniętą dłoń, ja mam szczupłą, więc wolę klasyczny wymiar :)

PS: A przeróbka nie była rzeźbą domową, a wykonana bardzo profesjonalnie, zapewniam ;) 

Edytowane przez kroll_czarli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja caly jestem "spuchniety". :lol:

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

???

A to, ze wskazowka GMT jest nieznanego pochodzenia zauwazyles? :)

właśnie mi coś ze wskazówka nie grało, lupa ok widziałem tu już kilka subów z usunietą lupka

Nie, przyznam, że nie miałem pojęcia o wskazówce  :)

pablo122, wyjasnisz o co chodzi z ta fototapeta?

To był tylko żart (widzę, że jednak zbyt ciężki  ;) ) w nawiązaniu do niektórych "udawanych" zdjęć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja caly jestem "spuchniety".  :lol:

No to podoba sie pewnie w zaleznosci od potrzeb :) Twoj mi sie podobal, ale niestety lekko za duzy, wole mniejsze zegarki. Wiec wypatrzylem takie fajne modowanie i teraz jestem bardzo zadowolonym posiadaczem, takiego fajnego zegara :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablo122, wszystko OK - wolalem wyjasnic.

czarli - ja wole wieksze - patrz moj podpis.

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tugy6a8a.jpg

Zbliża się potop ostrzegali synoptycy ...

Wysłane z budki telefonicznej

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gauss-01j_enspqaq.jpg

Kurde, miałem i mam takiego,

ale wszystko co z gumy sparciało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano F-Type :) Coupe R... cudo na kołach

Wolałbym oryginalnego Jaugara E-type Low Drag Coupe Lightweight ;D 

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio b.się zżyliśmy  :)

s6udrr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu :)

6ebupa2a.jpg

G na bransolecie :)

Artur rewelacyjny Pam ale tylko na duża łapę niestety

Zajeb.......ty watch

Wysłane z mojego iPhone 5s

przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się , że na średnią . Nie mam dużego nadgarstka a wg mnie pasuje :) - i nawet nie staraj się mnie przekonać , że jest inaczej !

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w tym samochodziku to i zwykła szrubka od tablicy rejestracyjnej jest piękna.Oczywiście mowa o Jaguarze.

Edytowane przez Miś Uszatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas na małe co nieco

dbccebf4-e478-4183-8fae-4020c32d3bfe_zps

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówka jest znanego pochodzenia i wyszła z Rolexowej "manufaktury" :) Trzeba ją było jednak nieco pomalować :) Lupa nie pasowała do wakacyjnego przeznaczenia, więc ja wyskrobano. Mozna spowrotem dokleić :)

No i najważniejsze, to jest to polar 16570, a nie ten przerośnięty 116570 :)

Przed kosmetycznymi zabiegami, zegarek wyglądał tak:

16570w.jpg

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale modujac w ten sposob tego Rolka pozbawiles mozliwosci serwisowania go w autoryzowanych przez firme Rolex punktach serwisu zegarkow tej marki. Zaden szanujacy sie autoryzowany punkt Rolexa nie zaryzykuje przyjecia tak zmodowanego czasomierza do serwisu, co laczy sie z niemozliwoscia dla Ciebie uzyskania dokumentu poswiadczajacego poddanie zegarka 'profesjonalnemu serwisowi Rolexa'; co teraz byc moze nie ma dla Ciebie znaczenia, ale co moze miec znaczenie w przyszlosci w przypadku proby sprzedania go z nadzieja na uzyskanie 'dobrej' ceny za niego.

Ale, jest tak oczywiscie tylko w przypadku gdy wlascicielowi takiego zmodowanego Rolexa zalezaloby na serwisie ktory by byl 'profesjonalnym serwisem Rolexa', ktos kto o to nie dba (dla kogo nie ma to znaczenia) moze sobie tym glowy nie zawracac i zapomniec to co napisalem   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się , że na średnią . Nie mam dużego nadgarstka a wg mnie pasuje :) - i nawet nie staraj się mnie przekonać , że jest inaczej !

nawet nie miałem zamiaru próbować cię przekonać bo wygląda dobrze :)

ale ja mam w nadgarstku ok 17,5 cm i w porównaniu z moim twój jest duży :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale modujac w ten sposob tego Rolka pozbawiles mozliwosci serwisowania go w autoryzowanych przez firme Rolex punktach serwisu zegarkow tej marki. Zaden szanujacy sie autoryzowany punkt Rolexa nie zaryzykuje przyjecia tak zmodowanego czasomierza do serwisu, co laczy sie z niemozliwoscia dla Ciebie uzyskania dokumentu poswiadczajacego poddanie zegarka 'profesjonalnemu serwisowi Rolexa'; co teraz byc moze nie ma dla Ciebie znaczenia, ale co moze miec znaczenie w przyszlosci w przypadku proby sprzedania go z nadzieja na uzyskanie 'dobrej' ceny za niego.

Ale, jest tak oczywiscie tylko w przypadku gdy wlascicielowi takiego zmodowanego Rolexa zalezaloby na serwisie ktory by byl 'profesjonalnym serwisem Rolexa', ktos kto o to nie dba (dla kogo nie ma to znaczenia) moze sobie tym glowy nie zawracac i zapomniec to co napisalem   :)

Oczywiscie, ze zdaje sobie sprawe. Nie przejmuje sie tym zbytnio. Zaden to drogocenny model. W dodatku przywrocic go do stanu przed przerobkami jest dosyc latwo ;) Inna sprawa, ze dla mnie autoryzowany przeglad ma sens przy bardziej kosztownych okazach, przy tym wystarczy majster specjalizujacy sie w Rolexach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ze zdaje sobie sprawe. Nie przejmuje sie tym zbytnio. Zaden to drogocenny model. W dodatku przywrocic go do stanu przed przerobkami jest dosyc latwo ;) Inna sprawa, ze dla mnie autoryzowany przeglad ma sens przy bardziej kosztownych okazach, przy tym wystarczy majster specjalizujacy sie w Rolexach.

Okay, rozumieim.

Dodam jedynie  przy tej okazji, ze samo "specjalizowanie sie w Rolexach" jest wazne, ale wazniejsze (a jesli nie wazniejsze, to przynajmniej tak samo wazne) jest aby taki majster byl osoba uprawniona przez firme Rolex do wydawania swoim klientom zaswiadczenia potwierdzajacego jego bycie autoryzowana przez ta firme osoba do dokonywania 'autoryzowanego profesjonalnego serwisu Rolexa' (czyli, mowiac krotko, chodzi o papierek).

Ale, tak jak napisalem powyzej, skoro nie ma to dla kogos znaczenia... to prosze zapomniec to co napisalem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablo122, wszystko OK - wolalem wyjasnic.

czarli - ja wole wieksze - patrz moj podpis.

JED, ale przyznać muszę, że w komplecie z RubberB, ten zegarek jest odjazdowy :) Guma bardzo wygodna, dosyć mięsista, ale nie za gruba. Ładnie się układa.

Okay, rozumieim.

Dodam jedynie  przy tej okazji, ze samo "specjalizowanie sie w Rolexach" jest wazne, ale wazniejsze (a jesli nie wazniejsze, to przynajmniej tak samo wazne) jest aby taki majster byl osoba uprawniona przez firme Rolex do wydawania swoim klientom zaswiadczenia potwierdzajacego jego bycie autoryzowana przez ta firme osoba do dokonywania 'autoryzowanego profesjonalnego serwisu Rolexa' (czyli, mowiac krotko, chodzi o papierek).

Ale, tak jak napisalem powyzej, skoro nie ma to dla kogos znaczenia... to prosze zapomniec to co napisalem. 

Wiedziałem o tym, ale może komuś się przyda :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W korku

4a3e3umy.jpg

Nie jadę stoję w korku :)

Wysłane z mojego iPhone 5s

przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSCF1008_Snapseed_zps27570159.jpg

Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni bez zmian. Polubiliśmy się :)

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

post-57835-1400073371,3934_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi