Robnyc 3912 #19426 Napisano 8 Stycznia 2011 0 ROBERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość polak902 #19427 Napisano 8 Stycznia 2011 a ja mam pytanie niestety nie w temacie ale tak na szybko. ile kosztuje taki ORIS dokladnie jak ten nowy i gdzie mozna kupic? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #19428 Napisano 8 Stycznia 2011 a ja mam pytanie niestety nie w temacie ale tak na szybko. ile kosztuje taki ORIS dokladnie jak ten nowy i gdzie mozna kupic? W Polsce cena katalogowa to 6820zł, a kupić możesz w sklepach, które Orisa sprzedają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robnyc 3912 #19429 Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) W Polsce cena katalogowa to 6820zł, a kupić możesz w sklepach, które Orisa sprzedają. W USA dokladnie $1540.00 od autoryzowanego sprzedawcy, lub $200.00 taniej od gray market sprzedawcygray market - Edytowane 11 Stycznia 2011 przez STARUSZEK 0 ROBERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robnyc 3912 #19430 Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) cena katalogowa w stanach to $2375.00, czyli $835.00 rabatu Edytowane 8 Stycznia 2011 przez Robnyc 0 ROBERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #19431 Napisano 8 Stycznia 2011 Na ręce: na podłodze: i na choince: 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #19432 Napisano 8 Stycznia 2011 W USA dokladnie $1540.00 od autoryzowanego sprzedawcy, lub $200.00 taniej od gray market sprzedawcy Plus przy zakupie z Polski 23% Vatu.1540x3x123=5680zł. Zakładając zakup w Polskim sklepie z negocjacjami różnica znikoma, chyba że z USA ktoś przywiezie nam ten zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #19433 Napisano 8 Stycznia 2011 W USA dokladnie $1540.00 od autoryzowanego sprzedawcy, lub $200.00 taniej od gray market sprzedawcygray market - http://www.wordiq.co...ion/Grey_market Czyli opłaca się kupić w USA i co prawda poczeka się trochę, ale będzie się około 1000zł do przodu, a z gwarancją chyba nie będzie problemu na miejscu skoro od autoryzowanego sprzedawcy byłby zakup. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #19434 Napisano 8 Stycznia 2011 Czyli opłaca się kupić w USA i co prawda poczeka się trochę, ale będzie się około 1000zł do przodu, a z gwarancją chyba nie będzie problemu na miejscu skoro od autoryzowanego sprzedawcy byłby zakup. Amerykańska gwarancja nie działa na terenie UE. Co do ceny to mi wyszło 100zł różnicy przy zakupie w pełni legalnym z Vatem i cłem, więc doliczając czekanie, nie wiem czy to się kalkuluje. Skąd wyszedł Ci 1000zł różnicy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bEEf 3 #19435 Napisano 8 Stycznia 2011 Czyli opłaca się kupić w USA i co prawda poczeka się trochę, ale będzie się około 1000zł do przodu, a z gwarancją chyba nie będzie problemu na miejscu skoro od autoryzowanego sprzedawcy byłby zakup.Opłacała się, jeśli ktoś już tam jest lub ma znajomego na miejscu. Poza tym cena w stanach jest po dużym rabacie, a w Polce - katalogowa. W Polsce też dostaniesz rabat, może nie tak duży, ale różnica nie wyjdzie 1000zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #19436 Napisano 8 Stycznia 2011 Rob, ale masz fajnego Oriska 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #19437 Napisano 8 Stycznia 2011 Amerykańska gwarancja nie działa na terenie UE. Co do ceny to mi wyszło 100zł różnicy przy zakupie w pełni legalnym z Vatem i cłem, więc doliczając czekanie, nie wiem czy to się kalkuluje. Skąd wyszedł Ci 1000zł różnicy? Nie doczytałem, że 1540$ to cena już po rabacie i stąd 1000zł różnicy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwunie2 0 #19438 Napisano 8 Stycznia 2011 witam co do zegarkow z USA jeszcze jest clo i podatek stanowy 8% tylko nie wiem czy wszedzie natomiast napewno w NY 0 "W życiu najważniejsze jest zrozumienie faktu,że głupcy także maja czasem racje." W.Churchill Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #19439 Napisano 8 Stycznia 2011 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robnyc 3912 #19440 Napisano 8 Stycznia 2011 Rob, ale masz fajnego Oriska dzieki, komus tutaj pozazdroscilem... 0 ROBERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robnyc 3912 #19441 Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) witam co do zegarkow z USA jeszcze jest clo i podatek stanowy 8% tylko nie wiem czy wszedzie natomiast napewno w NY podatek miejski i stanowy w NYC to 8.75%, ale wystarczy zadzwonic do sprzedawcy z sasiedniego stanu, lub kupic przez internet zeby go ominac, przeylka jest zwykle darmowa, a wiec zaplacilem rowne $1540.00 Edytowane 8 Stycznia 2011 przez Robnyc 0 ROBERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sikkens 3 #19442 Napisano 8 Stycznia 2011 Irek świetna beczka Van Der Bauwede - gratulacje Rzadko pojawia się w klubie ten zegarek 0 Pozdrawiam, Dawid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pgmaster 1469 #19443 Napisano 8 Stycznia 2011 Moj noworoczny nabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #19444 Napisano 8 Stycznia 2011 Irek świetna beczka Van Der Bauwede - gratulacje Rzadko pojawia się w klubie ten zegarek Dzieki Mam go juz od dawna , kupilem uzywany jako ciekawostke, bo nigdy nie mialem srebrnego zegarka 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rawicz 2 #19445 Napisano 9 Stycznia 2011 Na zegarki kupione w USA jest gwarancja międzynarodowa producenta czyli uznawana tez w Polsce. Jeśli chodzi o podatki to tak jak pisze Rob, tzw. zakupy out-of-state nie podlegają podatkowi, np. jak kupię zegarek w NY i adres do wysyłki podam w NY to zapłacę podatek, natomiast jeśli poproszę o wysyłke do NJ to podatku nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #19446 Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Do skasowania Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #19447 Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Na zegarki kupione w USA jest gwarancja międzynarodowa producenta czyli uznawana tez w Polsce. Podaj konkretną markę, bo ja znam z autopsji przykłady, że tak nie jest. Gwarancja z USA nie obowiązuję w UE. Nawet producenci tych zegarków mówili o tym wyraźnie.Gwarancja jest, ale w razie awarii wysyłasz zegarek do USA. Oczywiście jest jeszcze konwencja rzymska, ale nie mam pewności czy obowiązuje w przypadku zakupów zegarkowych.Reklamacja kupionego w USA towaru na podstawie europejskich przepisów jest niemożliwa. W razie sporu z amerykańskim sklepem internetowym' date=' europejskie centra konsumenckie nie są w stanie udzielić pomocy konsumentowi. Pośredniczą one w sprawach konsumentów z przedsiębiorcami z obszaru Unii Europejskiej, Islandii i Norwegii.[/quote'] Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slavny Hans 73 #19448 Napisano 9 Stycznia 2011 Chyba nastąpił kryzys - mam dosyć ruskich zegarków. Dlatego dziś mój jedyny szwajcar. Poza tym mgła dziś, a we mgle zwierz tumanieje, zegar nawigacyjny się przydaje Z nowym paseczkiem wygląda ....no mnie się podoba. 0 www.slavnyhans.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3933 #19449 Napisano 9 Stycznia 2011 super fortisek.....mam sentyment do tej marki....a paseczek....no nie wiem......ja swego czasu spacematikowi zafundowałem handmade z pomarańczowym przeszyciem ...polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bEEf 3 #19450 Napisano 9 Stycznia 2011 Bez zaskoczenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach