Sol 7154 #3726 Napisano 9 Lutego 2018 Bardzo fajny i niedrogi zegarek.Pewnie jeszcze będzie dokładny jak to Orienty 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worms1976 5 #3727 Napisano 10 Lutego 2018 Miałem Eco Drive z 5 razy tyle kasy i nie cieszył mnie tak bardzo jak właśnie ten Mako 2, wykonanie dla mnie na najwyższym poziomie.W drodze jest Sarb i coś czuję że wezmę go mocno pod lupę, jak nie podpasuje, to zamawiam coś od Orienta. Szkoda że zdjęcia nie oddają jego uroku, czas odkurzyć lustrzankę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasaks 0 #3728 Napisano 10 Lutego 2018 Wczoraj przyszedł mój pierwszy zegarek automatyczny. Oczywiście bambino 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeg0rz 0 #3729 Napisano 10 Lutego 2018 Wreszcie dotarł zamówiony 03.01.18 dotarł 9.02.18, Pasek jest słaby lekko Zegarek wygląda przepięknie. Jestem nim naprawdę zachwycony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fclaski 654 #3730 Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) Gratuluję Mi marzy się biały Sun & moon w wersji 3 Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Lutego 2018 przez fclaski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vissan 28 #3731 Napisano 10 Lutego 2018 Postanowiłem spróbować samodzielnej wymiany paska, tak prezentuje się mój Ray II na nato zakupionym od jaszczur11. Mam słabość do patriotycznych akcentów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #3732 Napisano 10 Lutego 2018 Jak widać Ray'owi pasują różna paski.Dlaczego go sprzedałem? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #3733 Napisano 11 Lutego 2018 Wygrzebałem takiego grzyba z szuflady, nie skłamię jeżeli go kupiłem circa 25 lat temu Jak widać po szkiełku, swoje przeżył. I teraz takie pytanie, da się szkiełko do niego dokupić, bo szpetny jest obecnie... No i przede wszystkim, czy to nie podróba? W szalonych latach 90 wszytko było możliwe Jakieś wskazówki weryfikacji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike017 0 #3734 Napisano 11 Lutego 2018 chciałem przywitać się na forum, a w szczególności tu, wśród sympatyków Orienta, skromnie ale jest : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pw66 3 #3735 Napisano 11 Lutego 2018 Na żywo prezentuje się rewelacyjnie Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18584 #3736 Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Wygrzebałem takiego grzyba z szuflady, nie skłamię jeżeli go kupiłem circa 25 lat temu Jak widać po szkiełku, swoje przeżył. I teraz takie pytanie, da się szkiełko do niego dokupić, bo szpetny jest obecnie... No i przede wszystkim, czy to nie podróba? W szalonych latach 90 wszytko było możliwe Jakieś wskazówki weryfikacji? Jak na moje to nie ma szans, że to jest podróbka i da się wymienić szkło. Te 25 (?) bar wygląda dziwnie. Idź do przyzwoitego zegarmistrza i ogarnie to bez problemu. Na żywo prezentuje się rewelacyjnie Ray 2 to jest zawsze dobry wybór. Jak ktoś Ci powie inaczej to znaczy, że się nie zna Edytowane 11 Lutego 2018 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11488 #3737 Napisano 11 Lutego 2018 Jak widać Ray'owi pasują różna paski.Dlaczego go sprzedałem? Przypomnę Ci, dla PADI? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #3738 Napisano 11 Lutego 2018 Jak na moje to nie ma szans, że to jest podróbka i da się wymienić szkło. Te 25 (?) bar wygląda dziwnie. Idź do przyzwoitego zegarmistrza i ogarnie to bez problemu.5 barSęk w tym, że u mnie sami kowale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3739 Napisano 11 Lutego 2018 Jak na moje to nie ma szans, że to jest podróbka i da się wymienić szkło. Biorąc pod uwagę bezel, jest większa szansa, że to Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18584 #3740 Napisano 11 Lutego 2018 Nie wiem na ile żartujesz , ale ten wewnętrzny pierścień jest regulowany dolną koronką i patrząc na Sarb017 "sam się przestawia" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #3741 Napisano 11 Lutego 2018 Dokładnie tak :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3742 Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Nie wiem na ile żartujesz , ale ten wewnętrzny pierścień jest regulowany dolną koronką i patrząc na Sarb017 "sam się przestawia" Oj wiem, wiem. Żarcik taki. Edytowane 11 Lutego 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rutic 81 #3743 Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Na żywo prezentuje się rewelacyjnie Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaŚwietny jest. Też nie mogę się nacieszyć swoim. U mnie wygrał z SKX Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Lutego 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user123401 2 #3744 Napisano 11 Lutego 2018 Wczoraj przyszedł mój pierwszy zegarek automatyczny. Oczywiście bambino Świetny wybór, moim zdaniem to najlepszy model bambino. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_999 1283 #3745 Napisano 12 Lutego 2018 Wadą orientów z serii bambino jest nietypowy rozmiar uszu. Poniżej gładki czarny pasek 22mm wciśnięty do Orienta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18584 #3746 Napisano 13 Lutego 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
High-Castle 502 #3747 Napisano 13 Lutego 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keysersoze 1 #3748 Napisano 13 Lutego 2018 Biały Bambino jako EDC? Czy to się nie dodaje? I dlaczego nie mogę przekonać się do Raya II? To naprawdę kapitalny zegarek, a mnie jakoś nie kupił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3749 Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) I dlaczego nie mogę przekonać się do Raya II? To naprawdę kapitalny zegarek, a mnie jakoś nie kupił. Widzisz, rzecz gustu bo u mnie było wczoraj na odwrót. Dwa dni po Rayu przyszedł SKX009 i po godzinie wisiał na bazarku. Powód ten sam, co u Ciebie. Ray od piątku praktycznie nie schodzi mi z ręki i co jakiś czas się na niego gapię (nawet jego lekką cukierkowość łyknąłem po jakimś czasie). A SKX po wyjęciu z pudełka fajny, ale założyłem, popatrzyłem, podumałem i obyło się bez WOW. Kłalita też mnie jakoś nie powaliła – moim zdaniem Ray sprawia wrażenie dużo solidniejszego i wygląda na lepiej wykonany. Poza tym – wbrew temu, co mi się zdawało – są jednak zbyt podobne. Widać pisany mi wyłącznie Orient. Edytowane 13 Lutego 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keysersoze 1 #3750 Napisano 13 Lutego 2018 Ja początkowo chciałem zachować oba - bo niby inne, ale jednak tak jak mówisz, są zbyt podobne, żeby przy stosunkowo niewielkiej kolekcji mieć jednego i drugiego. To prawda, Ray wygląda na solidniejszy zegarek i taki też jest, ale SKX jakoś bardziej mi podszedł. Ray tak jak mówisz, nieco cukierkowaty... może inaczej bym do niego podszedł, jakbym go ponosił, ale wtedy już nie sprzedam go jako NOWY :-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach