abir 8204 #5626 Napisano 11 Czerwca 2019 Jeszcze napis "flagship" i będzie kosmos 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dida1007 5 #5627 Napisano 11 Czerwca 2019 Ogólnie Bambino 34-36mm, brak daty, standardowy lug width, to był by kosmos nie tylko w tej cenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #5628 Napisano 11 Czerwca 2019 Ogólnie Bambino 34-36mm, brak daty, standardowy lug width, to był by kosmos nie tylko w tej cenie.Jest coś pośredniego między Bambino a tym co piszesz - Orient Star Classic: 38,5mm (39mm wg niektórych źródeł) , właściwej długości wskazówki, 20mm w uszach. Data jest (+wskaźnik rezerwy) , cena 2-3x wyższa, ale IMHO nadal atrakcyjna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dida1007 5 #5629 Napisano 11 Czerwca 2019 Wiem, OSy są fajne ale z każdym kolejnym zegarkiem utwierdzam się w przekonaniu że 34-36mm a nawet mniej w przypadku bardziej formalnych zegarków wygląda mega stylowo (nadgarstek 16-17cm). btw.Gdyby ktoś się zastanawiał, Orient Ray 41,5mm leży lepiej niż Orient Bambino 40,5mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #5630 Napisano 11 Czerwca 2019 to kwestia gustu i subiektywnych wrażeń 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MCz 3 #5631 Napisano 11 Czerwca 2019 Jest coś pośredniego między Bambino a tym co piszesz - Orient Star Classic: 38,5mm (39mm wg niektórych źródeł) , właściwej długości wskazówki, 20mm w uszach.Data jest (+wskaźnik rezerwy) , cena 2-3x wyższa, ale IMHO nadal atrakcyjna. W zasadzie zgoda - wiem bo mam! Jedno zastrzeżenie muszę wszakże poczynić - ja swojego OS zanabyłem na massdropie. Kosztował mnie, po lichwiarskim kursie mojego banku (płaciłem kartą kredytową), wraz ze wszystkimi opłatami, coś ok. 1300 PLN. W polskiej dystrybucji Bambno Small Seconds chodzi po ok. 800 - 900 PLN (najtaniej widziałem po 700 z jakimś ogonkiem), a zatem za swojego OS zapłaciłem o jakieś 60% drożej niż zapłaciłbym za Bambino. Jakbym płacił PayPalem podpiętym pod Revolut to ten stosunek mógłby być jeszcze bardziej korzystny - może nawet bliski 50%. Da się zatem za mniej niż 2 lub 3 razy drożej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dida1007 5 #5632 Napisano 11 Czerwca 2019 OSa brałeś z massdropa więc tam cena bambino to 5-6 stówek, a na cw można kupić nawet za 4 jak nie wpadnie VAT. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #5633 Napisano 11 Czerwca 2019 Czasy bez jakichkolwiek opłat minęły. Dziś inne dziecko orientu 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MCz 3 #5634 Napisano 11 Czerwca 2019 OSa brałeś z massdropa więc tam cena bambino to 5-6 stówek, a na cw można kupić nawet za 4 jak nie wpadnie VAT. Ostatnio był Bambino Small Second na dorpie - cena 169 baksów. Po kursie, po którym bank przeliczył mi OSa plus opłaty wyszłoby ponad 830 PLN. Tyle samo, co w polskiej dystrybucji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26777 #5635 Napisano 11 Czerwca 2019 M-Force 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #5636 Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Tak, to tani model (sprawiający wrażenie znacznie droższego), a mimo wszystko przyłożono uwagę do detali takich jak: sygnowana koronka i zdobienie wahnika. No i paski widywałem gorzej jakości w droższych modelach, a tu jeszcze jest sprzączka z napisem Orient.Za swojego wyłożyłem $141 (536zł) w grudniu 2017, zakup w creationwatches. Edytowane 12 Czerwca 2019 przez MichałS 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MCz 3 #5637 Napisano 12 Czerwca 2019 Tak, to tani model (sprawiający wrażenie znacznie droższego), a mimo wszystko przyłożono uwagę do detali takich jak: sygnowana koronka i zdobienie wahnika. No i paski widywałem gorzej jakości w droższych modelach, a tu jeszcze jest sprzączka z napisem Orient.Za swojego wyłożyłem $141 (536zł) w grudniu 2017, zakup w creationwatches. Tak jak pisałem - zegarek bardzo fajny. A za pieniądze, które udało się Panu kupić to niemalże kradzież! Nawet w "regularnej" cenie jest to wciąż wyjątkowo atrakcyjna oferta. Bez okienka daty i tych 2 mm byłby to projekt kompletny i bez jakichkolwiek wad, choć to i tak są drobiazgi. Nigdy nie kupowałem na creationwatches - doliczają cło i VAT? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5638 Napisano 12 Czerwca 2019 Oni nie doliczają. Nasi celnicy już tak. Przy wysyłce DHL opłaty w zasadzie pewne, przy wysyłce zwykłą pocztą jest szansa na uniknięcie opłat, chociaż ostatnio chyba coraz mniejsza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MCz 3 #5639 Napisano 12 Czerwca 2019 Oni nie doliczają. Nasi celnicy już tak. Przy wysyłce DHL opłaty w zasadzie pewne, przy wysyłce zwykłą pocztą jest szansa na uniknięcie opłat, chociaż ostatnio chyba coraz mniejsza. Ok. Dzięki z informację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #5640 Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Tylko nie "pan" Przy kwocie $150 opłaty celne są niewielkie, bo to zaledwie kilka PLN za clo + 23% VAT od kwoty zadeklarowanej w cn23, przy kwocie 600zl suma dopłaty wyniesie około 140zl, ale creationwatches zaniża kwoty (a przynajmniej mi zaniżali o około połowę) na deklaracji celnej więc jeśli się nie trafi na wyjątkowo drobiazgowego urzędnika to będzie taniej. Mi doliczyli 56zl w sumie, ale można było wziąć zwykłą przesyłkę, która leci jakieś 2 tygodnie zamiast 2 dni i opłaty bym w tamtym czasie nie dostał. Ale wyjątkowo mi się spieszyło, więc ... Obecnie raczej sito na cle jest o drobniejszych oczkach więc lepiej liczyć się z opłatą i miło się zdziwić. Edytowane 12 Czerwca 2019 przez MichałS 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #5641 Napisano 12 Czerwca 2019 właśnie, coraz częściej zdarza się (mi również), że na celnym mimo zaniżonej kwoty proszą o rachunek od ciebie. i opłaty walą od pełnej ceny. w takiej sytuacji nie wiem , czy nie wolałbym poszukać na rodzimym rynku dobrej oferty, wielkiej różnicy nie będzie.co więcej na celnym poczty polskiej otwierają paczki, robią rewizje i sprawdzają jaka jest rzeczywista wartość towaru znajdującego się w paczce. wszystko się pozmieniało 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MCz 3 #5642 Napisano 13 Czerwca 2019 Jak zamawiałem OSa to UC poprosił mnie nie tylko o potwierdzenie zamówienia ze wskazaniem ceny w $, ale także o wyciąg z karty kredytowej z potwierdzeniem pobrania PLNów. W tych okolicznościach paczki mi chyba nie trzepali (takie mam przynajmniej wrażenie). Z całą pewnością otwierali mi paczkę z paskami nato, które kiedyś zamówiłem - wprawdzie cła nie było ale koperta do skrzynki trafiła otwarta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11488 #5643 Napisano 15 Czerwca 2019 Ostatni rzadziej na ręku, ale nadal jest moc 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #5644 Napisano 15 Czerwca 2019 Dziś 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5645 Napisano 16 Czerwca 2019 M-Force 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39866 #5646 Napisano 16 Czerwca 2019 Mało parawanów. Widać, jeszcze Janusz z Grażyną nie dojechali .P.s. Fajny ten Big Mako XL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strix 1245 #5647 Napisano 16 Czerwca 2019 Jedyny Orient, który u mnie przetrwał w kolekcji i cały czas zachwyca. Nowa wersja jak dla mnie to już nie to, bez dodatkowego cycka 0 \/\/\/https://www.instagram.com/strixpixmix/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39866 #5648 Napisano 19 Czerwca 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thorsten 47 #5649 Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Tak, to tani model (sprawiający wrażenie znacznie droższego), a mimo wszystko przyłożono uwagę do detali takich jak: sygnowana koronka i zdobienie wahnika. No i paski widywałem gorzej jakości w droższych modelach, a tu jeszcze jest sprzączka z napisem Orient.Za swojego wyłożyłem $141 (536zł) w grudniu 2017, zakup w creationwatches. Ja się nie dziwię że bambiniaki schodzą jak ciepłe bułeczki, to kapitalne zegarki. I mój faworyt. :-) Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Thorsten 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5650 Napisano 19 Czerwca 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach