clusca 4903 #4676 Napisano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Jak to u nich działa, robią sami dla niektórych modeli, czy mówisz, do czego chcesz, a oni mierzą i wykonują? Nakładają też warstwę PVD na przykład, czy tylko czysta stal? Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #4677 Napisano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Mają dużo gotowców. Albo wybierasz sam albo mówisz do jakiego sikora i co chcesz a wówczas dostaniesz ofertę. Przynajmniej Yobokies tak działa. Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #4678 Napisano 2 Sierpnia 2018 Bardzo fajna koncepcja, aż mnie kusi żeby ukraść Ci pomysł 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #4679 Napisano 3 Sierpnia 2018 Hej Wam w tą piekielną pogodę ! Lombardzik po drodze był i trzeba było wydać pińćset peelenów bo do Orienta ciągnie zawsze. Tym bardziej, że dziurawca nigdy nie posiadałem. I tak: - FFT01002B0 na cal. 46R41;- 42 mm b/k;- szafir;- WR 100 i zakręcana koronka;- Power Reserve;- genialna luma;- bransa ciężka z pełnych ogniw i rewelacyjnie ergonomiczna;- z tego co wynika w necie model u nas był trudno dostępny i w cenie ok. 2k PLN. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #4680 Napisano 3 Sierpnia 2018 Niezły strzał. Gratuluję. 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #4681 Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Mógł być taki fajny zegar to mu dziur narobili. W ogóle ostatnio Orient ma jakąś manię i same dziurawce wypuszcza... Sent from my SM-A510F using Tapatalk Wczoraj i dziś Sent from my SM-A510F using Tapatalk Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Mariusz D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #4682 Napisano 3 Sierpnia 2018 Mógł być taki fajny zegar to mu dziur narobili. W ogóle ostatnio Orient ma jakąś manię i same dziurawce wypuszcza...Może potrzebowali materiału na skalę rezerwy? 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #4683 Napisano 4 Sierpnia 2018 Sent from my SM-A510F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #4684 Napisano 4 Sierpnia 2018 Co jeden to ładniejszy.Skąd Ty je bierzesz 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #4685 Napisano 5 Sierpnia 2018 Jak to skąd? Z pudełka co dzień rano jakiegoś wyciągam. ;-) Sent from my SM-A510F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #4686 Napisano 6 Sierpnia 2018 Kilka postów wyżej pokazałem swojego Orienta FFT01002B0. A że jestem zawsze ciekawski wszystkiego to próbowałem znaleźć jakiekolwiek dane na temat tego zegarka w necie, w szczególności na Orient Watch. No i ....... totalna zmowa milczenia. Danych niewiele a jak są to w większości na stronach ukraińskich. I tu moje pytanie - czy Orient pozycjonuje swoje produkty także tylko i wyłącznie do określonych regionów? Nadmieniam, że podobny przypadek miałem przy Oriencie Defender którego kiedyś miałem i który "zgłaszał" się w sieci tylko na stronach w Rosji. O co tutaj chodzi bo jak dla mnie to logiki w tym nie ma za grosz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lazur 5 #4687 Napisano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Kilka postów wyżej pokazałem swojego Orienta FFT01002B0. A że jestem zawsze ciekawski wszystkiego to próbowałem znaleźć jakiekolwiek dane na temat tego zegarka w necie, w szczególności na Orient Watch. No i ....... totalna zmowa milczenia. Danych niewiele a jak są to w większości na stronach ukraińskich. I tu moje pytanie - czy Orient pozycjonuje swoje produkty także tylko i wyłącznie do określonych regionów? Nadmieniam, że podobny przypadek miałem przy Oriencie Defender którego kiedyś miałem i który "zgłaszał" się w sieci tylko na stronach w Rosji. O co tutaj chodzi bo jak dla mnie to logiki w tym nie ma za grosz? Wiesz, całkiem możliwe,że Orient robi tak jak Seiko np. SARB33 i SARB35 były produkowane tylko na Japonię. A możliwe też, że zegarek miał kilka numeracji.np. Orient, którego sobie ostatnio kupiłam w Polsce i na creationwatches miał ref:Orient FAC0A004D a na stronach rosyjskich Orient AC0A004D. EDIT: na stronach polskich Twój zegarek też jest i pod tym samym numerem. http://zegareczek.pl/product_info.php?products_id=1151 https://novotime.pl/product-pol-1720-ZEGAREK-MESKI-ORIENT-FFT01002B0.html Nawet wątek na forum kiedyś o tym zegarku był http://zegarkiclub.pl/forum/topic/128781-orient-fft01003b0-orient-fft01002b0/ Chyba coś słabo tego neta przeglądałeś, że nic nie znalazłeś. Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez Lazur 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26777 #4688 Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Sent from my SM-A510F using TapatalkCo to za referencja? Pierwszy raz widzeWskazówki zajumane z Samuraja Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #4689 Napisano 7 Sierpnia 2018 To Orient Poseidon, tylko na rynek brazylijski, a wskazówki to raczej nowy Samuraj zajumał, stary o ile pamiętam miał zupełnie inne.Podobne są w Monsterze. Sent from my SM-A510F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #4690 Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Nowy bezel + wkładka gotowe. Szkło również jest ale z lenistwa założę jak już pojawi się jakaś brzydka rysa. Wg mnie może być. Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cecon 278 #4691 Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Nowy bezel + wkładka gotowe. Szkło również jest ale z lenistwa założę jak już pojawi się jakaś brzydka rysa. Wg mnie może być. Teraz taka, bardziej mechaniczna ta pomarańcza Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez cecon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26777 #4692 Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) To Orient Poseidon, tylko na rynek brazylijski, a wskazówki to raczej nowy Samuraj zajumał, stary o ile pamiętam miał zupełnie inne.Podobne są w Monsterze. Sent from my SM-A510F using TapatalkDzieki!Seiko ma Orenta w grupie to robią sobie co chcąTwój chyba jeden z nielicznych; jeśli nie jedyny w polsce (?) Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Pit83 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #4693 Napisano 7 Sierpnia 2018 Z całą pewnością nie jest to jedyny, wiem o kilku. Sent from my SM-A510F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26777 #4694 Napisano 7 Sierpnia 2018 Yhm, czyli nie afiszują sie chlopaki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #4695 Napisano 7 Sierpnia 2018 Raczej się nie ukrywają, tylko tutaj nie wszyscy zaglądająA w temacie wątku, dzisiejszy Sent from my SM-A510F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #4696 Napisano 8 Sierpnia 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #4697 Napisano 9 Sierpnia 2018 Coś życie z wątku uleciało to trochę inny OS na rozruszanie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #4698 Napisano 9 Sierpnia 2018 Mariusz ten OS jest cały polerowany? Szkoda że aktualne „kostki” OSa są takie eleganckie. Ten twój model dużo fajniejszy. Bardziej wszechstronny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4699 Napisano 9 Sierpnia 2018 Elegancki, to nie negatywna cecha, wręcz przeciwnie tej kostce bardzo pasuje. Super. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #4700 Napisano 9 Sierpnia 2018 Elegancki, to nie negatywna cecha, wręcz przeciwnie tej kostce bardzo pasuje. Super.Nie negatywna ale wolę tą wersje co ma Mariusz. To chyba wz0061ej? Szkoda że odeszli od modeli w kształcie poduszek. Myślę że Panerai rozpowszechnił ten kształt na tyle mocno że dziś te modele sprzedawałyby się świetnie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach