kiniol 2281 #376 Napisano 7 Października 2020 20 lat na półce stoją... 2 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #377 Napisano 7 Października 2020 No piękne , b. cenny podpis a zatem i podręcznik 👍 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #378 Napisano 7 Października 2020 45 minut temu, kiniol napisał: 20 lat na półce stoją... Gdybyś, kiedyś się wkurzył, na to że się kurzą i chciał je wykurzyć z biblioteczki to daj znać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #379 Napisano 9 Października 2020 W dniu 7.10.2020 o 09:27, shreq napisał: Gdybyś, kiedyś się wkurzył, na to że się kurzą i chciał je wykurzyć z biblioteczki to daj znać. A wtedy ja przyjadę i kupię 😉 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #380 Napisano 9 Października 2020 Ale w tym towarzystwie było by im lepiej! Juliusz Kręglewski i brat Wawrzyniec. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #381 Napisano 9 Października 2020 Kontynuując temat Eppnera , skrzynka wymagała podklejeń i poprawek po gościu z lotkiem i paru gwoździami , ale na szczęście udało się to naprawić bezboleśnie. Powłok w praktyce nie ruszałem - tylko lekka korekta i woskowanie . Ładnie idzie na haku testowym. jutro przetarcie szmatką i na ścianę ... Cytat 357BFC52-0BF4-490B-8249-56883939701A.m4v 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #382 Napisano 9 Października 2020 Mmm, ładnie robi,, tik tak " 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #383 Napisano 9 Października 2020 Muszę jeszcze dokładnie przetrzeć powierzchnię z resztek wosku ... bo na razie to średnio 😉 ... ale musi terpentyna odparować bo się lekko maże . 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #384 Napisano 10 Października 2020 No i na miejscu docelowym ... 5 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #385 Napisano 31 Października 2020 To jakiś kuzyn 'tego' Eppnera ? Czy tylko zbieżność nazwisk... (?) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #386 Napisano 1 Listopada 2020 Nie , to nie kuzyn tylko TEN Eppner. Filia sprzedająca w Berlinie , W zasadzie sprzedawali zegarki kieszonkowe. Nawet okucie wahadła wskazuje na Eppnera . Taki zegar był u jednego z naszych kolegów ... o ile dobrze pamiętam. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #387 Napisano 1 Listopada 2020 I jak widzę, to skrzynka - ta główna, bez drzwi - jest wykonana tak samo, jak mój myśliwski GB., a możliwe, że i drzwi, przez tego samego rzemieślnika. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #388 Napisano 12 Listopada 2020 Coś mi się widzi Leszek, że w przyszłym tygodniu wzbogacisz swoją kolekcję o jeszcze jednego Eppnera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #389 Napisano 12 Listopada 2020 ✌️😀😁 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1332 #390 Napisano 12 Listopada 2020 (edytowane) Szanowni Koledzy, chyba zacznę Was usilnie prosić o pomoc w zakupie jednego, (tylko jednego) krzyżowego Eppnera. Widzę że sam (bez Waszej pomocy) nie mam realnych szans na zakupienie takiego cacka. Nie musi być szybko, mam czas mogę poczekać. Edytowane 12 Listopada 2020 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #391 Napisano 13 Listopada 2020 Aaaa to jest dopiero cacko ? może ,a raczej napewno Leskos się pochwali myślę ,to jego zegar . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #392 Napisano 26 Listopada 2020 Coś się skończyło, coś trzeba zacząć robić .... Zabrałem się za dwuwagowego Eppnera. Jak zwykle zegar u sprzedawcy wygląda pięknie 😁... a potem jest nieco gorzej ...😉 Pięknie rzeźbiona płyta czołowa drzwi wymaga sporo napraw i dorobienia kilu wyłamanych detali, skrzynka też wymaga pracy, ale dam chyba radę . Mechanizm piękny w ładnym stanie , długo nie chodził , ale myślę że nie będzie problemu . Kilka takich fotek z robionej dokumentacji .... 4 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1332 #393 Napisano 26 Listopada 2020 Noooo! I to, to jest prawdziwy Eppner. W tym przypadku nikt nie może mieć żadnych wątpliwości. Dodam tylko, że ten egzemplarz znacznie różni się od tych które prezentowali tu koledzy twierdząc że to produkt Eppnera. Gratuluję zakupu i trafienia na oryginał niebudzący żadnych wątpliwości! 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #394 Napisano 26 Listopada 2020 Marian , ty se tu podśmiech...k ze mnie nie rób ... widzę że niezły jajcarz się z ciebie zrobił ... ostatnio 🐣 a propos taka ciekawostka - jak skleić pęknięcie wzdłużne drzwi rzeźbionych ... ... (mój patent - sznurek żony) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #395 Napisano 26 Listopada 2020 Garotte 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #396 Napisano 26 Listopada 2020 E tam, zegar przeżyje dam mu luzu rano. Wklejanie ubytków w takie rzeźbione drzwi jest dla mnie prawdziwym wyzwaniem, ale lubię to robić ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #397 Napisano 26 Listopada 2020 Skąd wiadomo że to Eppner? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #398 Napisano 26 Listopada 2020 Chciałbym się zapytać , jak gruba jest u Ciebie , ta blaszka na hak , do powieszenia skrzyni ? Bo u mnie , w dość podobnie wykonanej skrzyni , jest wyjątkowo cienka .... że aż się zastanawiałem , czy aby nie dorobić drugą , grubszą . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #399 Napisano 26 Listopada 2020 Już taki jeden Eppner u mnie pracuje w sensie mechanizm , wahadło i zawiesie ... A9BD71EC-65FF-45BB-B3ED-81514E065E4B.MP4 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #400 Napisano 26 Listopada 2020 Poza tym już takie detale jak wahadło wychylnik no i sama konstrukcja mechanizmu .... proszę... Mam nadzieję że cię trochę przekonuje że kat o soś wspólnego z tym wytwórcą... choć jak cię znam to sam nie jestem przekonany 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach