Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość darekmp3

Polpora

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, eye_lip napisał(-a):

Co z tego (...)

Po Zawiszy, Kopernik to postęp. Idąc tym tropem, jest szansa, że za jakieś dwa lata znów uda im się coś ciekawego pokazać... ;). Trzymam kciuki. Żona do dziś żałuje, że nie kupiła Skłodowskiej 36mm (tylko trochę spory jak na damski był).

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę się wypowiedzieć o Polporze jako posiadacz Kopernika. Jestem zachwycony tym zegarkiem bardziej niż jakąkolwiek inną rzeczą. 

+ Podoba mi się. Jakoś tak czuję, że mógłbym znaleźć "ładniejszy" zegarek, ale ten ma urok, którego nic mi nie zastąpi. Chyba odwołanie się do zegara słonecznego daje podwójny wrażenie - nie tylko zegarek nie ma w sobie elektroniki (automatyczny), ale i design odwołuje się do czegoś "analogowego".

+ Podoba mi się historia, która za nim stoi - na swój sposób identyfikuję się z postacią Kopernika, z astronomią itd. Pobudza to moją ciekawość i kreatywność.

+ Mam ogromną satysfakcję ze świadomości że tych zegarków jest 100 i nigdy nie będzie więcej. Posiadanie zegarka zdobiącego półkę w galerii handlowej po prostu mnie nie interesuje, odbiera mi to satysfakcję. Wyobrażam sobie, że zegarek pozostanie w rodzinie na lata jak drewniane meble, płyty gramofonowe.

+ Przez pierwszy miesiąc codziennego noszenia (około 14 godzin) nie nakręcałem go ani raz, a wciąż był idealnie dokładny - zakładam że to fortunny mechanizm, ale jednak

+/- Jestem zadowolony z wykończenia. Nie miałem nigdy zegarków o jedno zero droższych, więc nie wiem czy jest różnica (bo czemu mogłaby być, przy tej cenie i materiałach?), ale ten jest pięknym przedmiotem. Niestety jednak jest jedna różnica względem zdjęć na stronie bardzo na minus i tu się mocno zawiodłem, na szczęście jednak "na codzień" tego nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowość 2024 - Emalie. Pięć kolorów tarcz. SW300-1, średnica 40mm i... Cena 18790zł. 

P.U.E.24016.D__13.jpg

P.U.E.24016.D__8.jpg

P.U.E.24016.R__15.jpg

P.U.E.24016.R__5.jpg

P.U.E.24016.N__7.jpg

P.U.E.24016.D__10.jpg

IMG_20241004_191422.jpg

Edytowane przez AK&AK

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie, ale te zegarki są straszne... Najsłabszym ogniwem jest niestety tarcza. Taki nakład pracy, a wszystko jak para w gwizdek. No, ale różne są gusta.
A ktoś, kto dobrał bransoletę do takich uszu i koperty powinien posiedzieć jakiś czas w samotności...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Walter_87 napisał(-a):

Wybaczcie, ale te zegarki są straszne... Najsłabszym ogniwem jest niestety tarcza. Taki nakład pracy, a wszystko jak para w gwizdek. No, ale różne są gusta.
A ktoś, kto dobrał bransoletę do takich uszu i koperty powinien posiedzieć jakiś czas w samotności...

Chyba nie widziałem jeszcze zegarka Polpory z jednoznacznie elegancką tarczą, a przynajmniej już od dawna. Te są cóż, powiedzmy że interesujace, ale całość... A ten milanez to już faktycznie przegięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Chyba nie widziałem jeszcze zegarka Polpory z jednoznacznie elegancką tarczą, a przynajmniej już od dawna. Te są cóż, powiedzmy że interesujace, ale całość... A ten milanez to już faktycznie przegięcie.

Kiedyś mieli bardziej spójne modele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

Czas na pierwszy wpis, do tej pory byłem jedynie obserwatorem.

Mam dwa zegarki z Manufaktury Polpora -  Acqua Duo  i Kościuszko II .

Ten drugi to jest prawdziwe dzieło sztuki, jest tak zwykle i po prostu piękny.

Przytoczę zdarzenie: dokonywałem transakcji w salonie Rolexa  i sprzedawca od razu zauważył czasomierz na mojej ręce i bardzo go chwalił.

Wahającym się czy aby zakupić cuś z Polpory, mogę z czystym sumieniem polecić te czasomierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi