rafi 12882 #10751 Napisano 22 Kwietnia 2018 Wybacz pytanie początkującego, ale co jest powodem Twojego zainteresowania. Mechanizm jak w np. Alpiniście, wygląd podobny do innych nurków Seiko, ogólnie nie przeczę fajnie wygląda, ale co jest powodem jego ceny? Na Creations cena 1261 USD + opłaty daje około 5400 zł!! Pytanie absolutnie pozbawione złośliwości, czysta ciekawość.Nie obserwowałem ostatnio cen. Przy obecnej absolutnie nie brałbym jego zakupu pod uwagę, nawet patrząc na amazon (Ok. $1k). Dwa miesiące temu można było ten zegarek wyrwać w SG w cenie ok. 2,5k pln. 3k pln jest też ceną do przyjęcia. Dlaczego? Bardzo ciekawy design, nawiązujący do klasyki, świetna koperta, piękne szlify, wypukły szafir z AR, zdaje się diashield też ma. A 6r15 to świetny mechanizm. W skrócie dlatego. Ale jak pisałem, za circa 3k, nie ponad 5. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10752 Napisano 22 Kwietnia 2018 A czy przypadkiem wszyscy co go mieli nie sprzedali dość szybko? Mi ta koperta wygląda na mało wygodną.. Aczkolwiek ładną, zwłaszcza z bransoletą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #10753 Napisano 22 Kwietnia 2018 Ciekawe, co się dzieje z podażą SPB051, bo u Cerbińskiego zrobił mu się status "niedostępny". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41851 #10754 Napisano 22 Kwietnia 2018 ...Edit: w sumie to jeszcze Monstera bym spróbował, choć to w sumie też już nie jest aktualny wypust. Nie miałeś jeszcze Monstera❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #10755 Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Wiem, że to może wydawać się dziwne, ale nie W ogóle jedyne Seiko, jakie miałem i nie zostało ze mną, to vintageowy Żółw. Do dziś żałuję, że się go pozbyłem, ale potrzebowałem gotówki, a Żółwik był najłatwiejszy do upłynnienia Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41851 #10756 Napisano 22 Kwietnia 2018 W takim razie konieczne spróbuj. Ma tyle charakteru, że dla kilku wystarczyłoby. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #10757 Napisano 22 Kwietnia 2018 A czy przypadkiem wszyscy co go mieli nie sprzedali dość szybko? Mi ta koperta wygląda na mało wygodną.. Aczkolwiek ładną, zwłaszcza z bransoletą Wszyscy jak wszyscy, ja swojego 051 zamieniłem na 053 i jestem bardzo zadowolony, co do wygody jak dla mnie koronka powinna być na 4 reszta super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #10758 Napisano 22 Kwietnia 2018 Dzięki. Spróbuję, jak tylko trafi się coś w przyzwoitej cenie. W sumie nawet bez różnicy - czarny czy pomarańcza, ale musi być w komplecie z kajdanem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #10759 Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) A propos żółwia na kajdanie. Z delikatną modyfikacją. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez noktoto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10760 Napisano 23 Kwietnia 2018 Może ma ktoś z Was takiego kinetika? Szukałem taniego pepsi i znalazłem. Oczywiście nieprodukowany, takie to zezowate szczęście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWEN 2 #10761 Napisano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Szczęściarz mam podobnie - rozważam zakup „pepsi”, póki co, lekko się miotam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez SEWEN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10762 Napisano 24 Kwietnia 2018 Szczęściarz mam podobnie - rozważam zakup „pepsi”, póki co, lekko się miotam Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZnalazłem model w internecie na zdjęciach a nie egzemplarz dla siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130241 #10763 Napisano 24 Kwietnia 2018 Znalazłem model w internecie na zdjęciach a nie egzemplarz dla siebie Kolega SEWEN chciał być miły i nie "poczuł" właściwej treści Twojego przekazu. Ja ostatnio trafiłem na Seiko nurki po modyfikacjach. Niektóre z nich spodobały mi się, może znajdziesz jakąś fajną modyfikację dla siebie?O ile nie jesteś hardkorowym użytkownikiem nienawidzącym wszelkich przeróbek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10764 Napisano 24 Kwietnia 2018 Kolega SEWEN chciał być miły i nie "poczuł" właściwej treści Twojego przekazu. Ja ostatnio trafiłem na Seiko nurki po modyfikacjach. Niektóre z nich spodobały mi się, może znajdziesz jakąś fajną modyfikację dla siebie?O ile nie jesteś hardkorowym użytkownikiem nienawidzącym wszelkich przeróbek. Dotąd może jeden, dwa mody skx mi się spodobały, więc chyba nie jestem wielkim fanem tuningu. Patrząc to tym co znajduję i mi się podoba to wygląda na to że wszystkie fajne modele to już były To nikt nie ma tego kwarcyka wyżej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130241 #10765 Napisano 24 Kwietnia 2018 Dotąd może jeden, dwa mody skx mi się spodobały, więc chyba nie jestem wielkim fanem tuningu. Patrząc to tym co znajduję i mi się podoba to wygląda na to że wszystkie fajne modele to już były To nikt nie ma tego kwarcyka wyżej? Jeżeli zależy Ci konkretnie tylko na zaprezentowanym modelu, a nie zdołasz go kupić, to przecież specjaliści od modyfikacji mogą zamienić cyferblat i wskazówki w jakimś dostępnym egzemplarzu, bezel pepsi to żaden problem z dostępnością i... marzenie spełnione. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWEN 2 #10766 Napisano 24 Kwietnia 2018 Faktycznie, nie załapałem.. a „zezowate szczęście” powinno mi dać do myślenia.. no cóż, zatem szukamy! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #10767 Napisano 24 Kwietnia 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #10768 Napisano 24 Kwietnia 2018 Tarcza jednak granatowa 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #10769 Napisano 24 Kwietnia 2018 Kupiłem pepsi z ciekawości i sprzedałem w 24h od zakupu. 07 bardziej mi podchodzi. Może wrócę kiedyś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10770 Napisano 24 Kwietnia 2018 Tarcza jednak granatowa Zawsze myślałem że jest czarna i różnią się tylko bezelem. A ten niebieski na bezelu to jaki jest w rzeczywistości? Tu raz ciemny a raz prawie czarny..? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #10771 Napisano 24 Kwietnia 2018 Tak, to bardzo ciemny granat.Jak jest mniej światła to wygląda jak czarny. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #10772 Napisano 24 Kwietnia 2018 Zawsze myślałem że jest czarna i różnią się tylko bezelem. A ten niebieski na bezelu to jaki jest w rzeczywistości? Tu raz ciemny a raz prawie czarny..? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10773 Napisano 24 Kwietnia 2018 Dzięki Panowie, faktycznie 'dark matter' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #10774 Napisano 24 Kwietnia 2018 Zależy jak światło padnie albo jak kto ma monitor skalibrowany i jak przy suwakach podczas obróbki podłubie. Masz dla porównania jeszcze tak i dodatkowo konfrontację z Rayem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10775 Napisano 24 Kwietnia 2018 @brz o, no na tym dolnym wyszło fajnie. Naoglądałem się starych spłowiałych, z takim fajnym odcieniem niebieskiego, to mi teraz wszystkie za ciemne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach