wkamil 511 #10826 Napisano 2 Maja 2018 Mod, mod... bezel, insert i szafir (single dome) od One Second Closer. Wymiana we własnym zakresie. Cennik szpejów jest na stronie OSC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #10827 Napisano 2 Maja 2018 dopeman, w przypadku 007 wysokość uważam za atut bo strasznie podoba mi się ta głębia. Paradoksalnie to samo właśnie szkodzi 009. wkamil, jakiś strzał en face masz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #10828 Napisano 2 Maja 2018 Tzn.? Jak mam ustawić stulejkę względem obiektywu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #10829 Napisano 2 Maja 2018 Paszczą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #10830 Napisano 2 Maja 2018 A to proszę, odgłos paszczowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #10831 Napisano 2 Maja 2018 „No i fajnie.” 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #10832 Napisano 2 Maja 2018 A to proszę, odgłos paszczowy. Jak dla mnie wygląda jak półka wyżej.Super mod.Bardzo droga zabawa? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #10833 Napisano 2 Maja 2018 Za bezel, insert i szkło zapłaciłem łącznie z przesyłką 290 zł. W sprawie zakupu kontaktowałem się bezpośrednio z K. Janikowskim, który jest właścicielem OSC. Policzył mi taniej niż ma na ebazarku, czy swojej stronie. Teraz nie potrafię już odpowiedzieć, co kosztowało ile, bo trochę czasu upłynęło od zakupu, a nawet chyba nie napisał tego, tylko podał łączną cenę do zapłaty. Wg cennika bezel 45 USD, insert 15 USD, a szafir 35 USD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #10834 Napisano 2 Maja 2018 (edytowane) Jak dobrze widzę, to będzie ok. $100 + robota.Edit: czyli nieco taniej Edytowane 2 Maja 2018 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128067 #10835 Napisano 2 Maja 2018 (edytowane) Za bezel, insert i szkło zapłaciłem łącznie z przesyłką 290 zł. W sprawie zakupu kontaktowałem się bezpośrednio z K. Janikowskim, który jest właścicielem OSC. Policzył mi taniej niż ma na ebazarku, czy swojej stronie. Teraz nie potrafię już odpowiedzieć, co kosztowało ile, bo trochę czasu upłynęło od zakupu, a nawet chyba nie napisał tego, tylko podał łączną cenę do zapłaty. Wg cennika bezel 45 USD, insert 15 USD, a szafir 35 USD.Dobrą reklamę zrobiłeś tej firmie. Nie wykluczam skorzystania z jej oferty, o ile poczuję się gotowy do takiej manualnej zabawy. Dzięki za namiar. Edytowane 2 Maja 2018 przez Paulus57 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #10836 Napisano 2 Maja 2018 (edytowane) Też się zaczynam zastanawiać, tylko musiałbym jeszcze jedbego SKXa kupić, bo Pepsi chcę mieć w oryginale Edytowane 2 Maja 2018 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7554 #10837 Napisano 2 Maja 2018 Nowy nabytek: 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10838 Napisano 2 Maja 2018 dopeman, w przypadku 007 wysokość uważam za atut bo strasznie podoba mi się ta głębia. Paradoksalnie to samo właśnie szkodzi 009. wkamil, jakiś strzał en face masz?Kurcze zupełnie tego nie widziałem, tylko ten za ciemny niebieski mi nie pasował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #10839 Napisano 2 Maja 2018 Koledzy Seikoholicy, orientujecie się, czy w kraju dostanę akumulator (kondensator) Seiko Capacitor 302324Y typu MT920 ? Mam zegarek z werkiem solarnym Seiko i za bardzo nie widzę dostępności u nas. Jest to w sumie standardowy akumulatorek Panasonica MT920, ale ma zgrzaną blaszkę do mocowania śrubką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #10840 Napisano 2 Maja 2018 No i jest na razie się poznajemy :-)jestem fanem marki Seiko od wielu lat ale jak patrzę na nowości to czasami się zastawiam co projektant miał na myśli, jednak od kiedy po raz pierwszy zobaczyłem ten zegarek wiedziałem że prędzej czy później będzie mójmoże jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia ale dla mnie bajka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128067 #10841 Napisano 2 Maja 2018 No i jest na razie się poznajemy :-)jestem fanem marki Seiko od wielu lat ale jak patrzę na nowości to czasami się zastawiam co projektant miał na myśli, jednak od kiedy po raz pierwszy zobaczyłem ten zegarek wiedziałem że prędzej czy później będzie mójmoże jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia ale dla mnie bajkaBardzo ładny zegarek, mnie ten model przypomina klimatem GS. Oprócz białych fajne są też niebieskie. Jak się kiedyś trafi jakaś okazja nie wykluczam zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #10842 Napisano 2 Maja 2018 Przyznam że pierwsze wrażenie robi niesamowite oby tak było jak najdłużej :-)aż zaczęło mnie korcić aby sprawić sobie wersję z rezerwą chodu póki Karol ma za... cenę :-)chyba pojadę do sklepu mają zwykłe wersje Coctaili z rezerwą, wymiary te same a mnie trochę przeraża te 1,5 cm grubości :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejm6811 4 #10843 Napisano 2 Maja 2018 Oglądam i oglądam te modowane skx007. Jak uważacie czy wymiana bezela na np. niebieski to dobry pomysł? Chodzi o to że na lato dobry byłby kolorowy akcent a pepsi jakoś mi nie podchodzi. Na razie mam czarną 5 sport. Jestem bardzo z niej zadowolony ale to zegarek do pracy. Poza tym drugiego czarnego nie chcę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
initial 1 #10844 Napisano 2 Maja 2018 (edytowane) Na zachęte Edytowane 2 Maja 2018 przez initial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczmi 1 #10845 Napisano 2 Maja 2018 (edytowane) No i jest na razie się poznajemy :-)jestem fanem marki Seiko od wielu lat ale jak patrzę na nowości to czasami się zastawiam co projektant miał na myśli, jednak od kiedy po raz pierwszy zobaczyłem ten zegarek wiedziałem że prędzej czy później będzie mójmoże jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia ale dla mnie bajka /quote]Super zegar. Daj fotkę z bliska na tarczę. .. Edytowane 2 Maja 2018 przez kaczmi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #10846 Napisano 2 Maja 2018 Nowy nabytek: Gratuluję, fajny jest, choć na żywo nie widziałem (i pewnie prędko nie zobaczę). Szlify na uszach faktycznie są takie siermiężne, czy to kwestia zdjęcia? Ciekawie to wygląda, tool pełną gębą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #10847 Napisano 2 Maja 2018 Nowy nabytek: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7554 #10848 Napisano 2 Maja 2018 Szlify na uszach faktycznie są takie siermiężne, czy to kwestia zdjęcia?Są dość wyraziste, ale na zdjęciu chyba mogłem filtrami to podkręcić. Na żywo aż tak nie są widoczne. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #10849 Napisano 2 Maja 2018 Piękny zegar, jedno z moich marzeń zegarowych. Tylko aktualna cena z rynku wtórnego powala. Gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #10850 Napisano 3 Maja 2018 Są dość wyraziste, ale na zdjęciu chyba mogłem filtrami to podkręcić. Na żywo aż tak nie są widoczne.Dzięki, jeszcze raz gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach