Gość bazant #12926 Napisano 4 Listopada 2018 Seiko z serii PADI to jakaś limitacja czy bez problemu kupię je po nowym roku? Kupiłem coś innego i muszę poczekać trochę. Z tego co wyczytałem, jest to edycja specjalna więc nie powinno być problemów z dostępnością za kilka miesięcy. Drugie pytanie to nadzieji na limitowanego żółwia Dawn Grey podobno już niema?. Nikt nic niewie, podobno ma być ale kiedy to niewiadomo. Podpytałem w dwóch sklepach bez żadnych rezultatów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #12927 Napisano 4 Listopada 2018 ja tam specem nie jestem ale pod pewnym kątem zewnętrzny AR widać na szkle a w SDGM jest czyste. Tutaj AR jest tylko od spodu Myślę że masz rację. W sdgm widać szkło . W GT bardzo widać szkło . Zegarki które trzymałem w ręku i można o nich powiedzieć że „nie mają szkla” to GTS i OS gmt. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #12928 Napisano 4 Listopada 2018 Seiko z serii PADI to jakaś limitacja czy bez problemu kupię je po nowym roku? Kupiłem coś innego i muszę poczekać trochę. Z tego co wyczytałem, jest to edycja specjalna więc nie powinno być problemów z dostępnością za kilka miesięcy. Drugie pytanie to nadzieji na limitowanego żółwia Dawn Grey podobno już niema?. Nikt nic niewie, podobno ma być ale kiedy to niewiadomo. Podpytałem w dwóch sklepach bez żadnych rezultatów.Pisałem wcześniej. Limitki Dawn Grey były i zeszły od razu. Być już nie będzie więc trzeba pytać w sklepach. Mogę spróbować się dowiedzieć jakie sklepy mają jeszcze na stocku limitke Żółwia. Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1716 #12929 Napisano 4 Listopada 2018 Oprócz żółwia mam jeszcze jedne Seiko i to z płynącą sekundą! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #12930 Napisano 4 Listopada 2018 Seiko z serii PADI to jakaś limitacja czy bez problemu kupię je po nowym roku? Kupiłem coś innego i muszę poczekać trochę. Z tego co wyczytałem, jest to edycja specjalna więc nie powinno być problemów z dostępnością za kilka miesięcy. Drugie pytanie to nadzieji na limitowanego żółwia Dawn Grey podobno już niema?. Nikt nic niewie, podobno ma być ale kiedy to niewiadomo. Podpytałem w dwóch sklepach bez żadnych rezultatów. Na Czasoholikach wisi 1 szt. szarego żółwia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #12931 Napisano 4 Listopada 2018 Oglądałem dzisiaj tego limitowanego Żółwia Dawn co jest ogłaszany na Czasoholikach. Bardzo ładnie wszystko w komplecie, ale muszę przyznać, że na żywo zupełnie do mnie nie zagadał... Jeżeli chodzi o nurka Seiko to wszystko wskazuje na to, że skończę z SPB053. Tak na marginesie - porównując tego Żółwia z SDGMem, co go dziś na ręku mam, i właśnie z tym jak zapamiętałem SPB to miałem wrażenie, że to jednak spora różnica jakości. Nie wiem, czy tak mi zagrała akurat ta limitowana edycja (kolory i wykończenie Żółwia) ale wystarczyło, żebym zupełnie przekonał się do SPB... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #12932 Napisano 4 Listopada 2018 Żółwia do SDGM nie ma co porównywać bo jakościowo to przepaść. Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #12933 Napisano 4 Listopada 2018 Żółwia do SDGM nie ma co porównywać bo jakościowo to przepaść. Wysłano z Google Pixel 2mA A SPB053 mu bliżej jakością do SDGM? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #12934 Napisano 4 Listopada 2018 No nie ma bo Żółw a SDGM to jakościowo przepaść więc nie bardzo jest co porównywać. SPB to raczej liga bliższa SDGM chociaż nadal uważam że SDGM jest najlepiej wykonany.SDGM>SPB053J>......>Żółw Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42551 #12935 Napisano 4 Listopada 2018 U mnie drugie Seiko w karierze na nadgarstku:) tak wiem nie centruje, ale jakoś zupełnie mi to nie przeszkadza za to tarcza jak na ten budżet bardzo ciekawa, ładnie się mieni w świetle. Najfajniejsza wersja Żółwia. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1716 #12936 Napisano 4 Listopada 2018 Najfajniejsza wersja Żółwia.Nie znam wszystkich ale z tego co porównywalem z wyprzedana limitka to jednak w tym modelu tarcza robi robotę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4387 #12937 Napisano 4 Listopada 2018 Najfajniejsza wersja Żółwia. Miałem jednego i do dzisiaj uważam, że ten był najładniejszy, ale to oczywiście kwestia gustu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #12938 Napisano 4 Listopada 2018 A ja nie będę oryginalny.Najfajniejsza wersja to klasyczna czarna SRP777 na gumiaku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 29185 #12939 Napisano 4 Listopada 2018 Ja natomiast lubię być oryginalny Jeszcze fajniejsza jest wersja SBDY015, z czcionką Kanji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42551 #12940 Napisano 4 Listopada 2018 Macmac miałem Padalca i 2x niebieskiego. Padalec poszedł dnia następnego a do niebieskiego wróciłem. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4772 #12941 Napisano 4 Listopada 2018 A ja od ponad roku cieszę się Padikiem i ile razy patrzę na jego tarczę i to jak się zachowuje w różnym świetle to nie mogę uwierzyć, że za takie pieniądze można mieć tyle radochy 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4387 #12942 Napisano 4 Listopada 2018 Macmac miałem Padalca i 2x niebieskiego. Padalec poszedł dnia następnego a do niebieskiego wróciłem. I ja to szanuję , niebieskiego i czarnego nie miałem, ale nie wykluczam, że też by mi podpasowały . Generalnie gustuję w klasykach gatunku i marki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelW 59 #12943 Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) Myślę że masz rację. W sdgm widać szkło . W GT bardzo widać szkło . Zegarki które trzymałem w ręku i można o nich powiedzieć że „nie mają szkla” to GTS i OS gmt. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJa czytałem kiedyś, że zarówno SDGM i GT mają również zewnętrzny (ktoś nawet na forum SDGM'a wystawiał ostatnio z ryskami na antyrefklesie). W specyfikacji GT też miałem wrażenie, że napisane było double-sided anti-reflective coating. Zewnętrzny bardzo się palcuje i zostają na nim typowe dla niego smugi. W GT tak jest Pewności na 100% nie mam bo do tej pory w GT szkło czyste ale zegarek bez problemu można tak ustawić, żeby był efekt braku szkła a często je widać bo jest wypukłe... Z czasem się okaże czy się zarysuje czy też nie Edytowane 4 Listopada 2018 przez PawelW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11776 #12944 Napisano 4 Listopada 2018 To w niedzielę będzie zegarek bez szkła Ale jak to? Ma ktoś już pierwsze ryski na ar w swoim SDGM?Wisiał ostatnio na bazarku SDGM z ryskami na szkle, o ile dalej nie wisi, ale z tego co mi wiadomo, to raczej SDGM nie ma AR zewnętrznego. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4524 #12945 Napisano 4 Listopada 2018 To źle Ci wiadomo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 725 #12946 Napisano 4 Listopada 2018 czyli ma? Ja może źle się sugeruje bo AR są różne, niektóre dają niebieską powłokę na szkle, na SDGM jej nie widać. Chyba, że tutaj jest biały (?) AR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #12947 Napisano 4 Listopada 2018 To źle Ci wiadomoPodziel się źródłem... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #12948 Napisano 4 Listopada 2018 Skoro Burns mówi że sdgm ma z AR zew. to mu wierzę. Skoro PawelW doczytał w specyfikacji że GT ma AR zew. to widocznie ma. Inna sprawa, w jakim stopniu zegarek ma efekt „bez szkła”. Sdgm wypada zadowalająco ale wymieniany GT już tak nie wypada. Co innego jego sportowy brat który lepiej się prezentuje od Seiko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4524 #12949 Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) Po co ? Zegarek miał premierę w styczniu w 2015. Wklejałem to kilka razy. Ile razy można wałkować i prostować te same bzdury powielane przez kogoś co komuś wydaje się w danym momencie...Podziel się źródłem...Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkThe Super Clear Coated Glass has the effect of suppressing light reflection by 99% or more by applying unique anti-reflective film on both the front and back surfaces of the glass, making the dial look very clear. Also, since an antifouling film (water repellent film) is added to the surface, it is difficult to stain. I will introduce the maintenance method to sustain these effects. Ten film/folia został opracowany przez Seiko na potrzeby soczewek i szkieł kontaktowych. Można to porysować tak samo jak folię ochronną przyklejoną na ekran telefonu - tak w skrócie dla zobrazowania... Edytowane 4 Listopada 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #12950 Napisano 4 Listopada 2018 No i pięknie wszystko już wiadomo Przy okazji mam zarówno gts, os boazerię jak i sgdm (nowinka)I mnie się wydaje, że chyba os najlepszy. Ale to o picny kłak Przy okazji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach