Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bazant

Seiko z serii PADI to jakaś limitacja czy bez problemu kupię je po nowym roku? Kupiłem coś innego i muszę poczekać trochę. Z tego co wyczytałem, jest to edycja specjalna więc nie powinno być problemów z dostępnością za kilka miesięcy.

Drugie pytanie to nadzieji na limitowanego żółwia Dawn Grey podobno już niema?. Nikt nic niewie, podobno ma być ale kiedy to niewiadomo. Podpytałem w dwóch sklepach bez żadnych rezultatów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam specem nie jestem ale pod pewnym kątem zewnętrzny AR widać na szkle a w SDGM jest czyste. Tutaj AR jest tylko od spodu

Myślę że masz rację. W sdgm widać szkło . W GT bardzo widać szkło . Zegarki które trzymałem w ręku i można o nich powiedzieć że „nie mają szkla” to GTS i OS gmt.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Seiko z serii PADI to jakaś limitacja czy bez problemu kupię je po nowym roku? Kupiłem coś innego i muszę poczekać trochę. Z tego co wyczytałem, jest to edycja specjalna więc nie powinno być problemów z dostępnością za kilka miesięcy.

Drugie pytanie to nadzieji na limitowanego żółwia Dawn Grey podobno już niema?. Nikt nic niewie, podobno ma być ale kiedy to niewiadomo. Podpytałem w dwóch sklepach bez żadnych rezultatów.

Pisałem wcześniej. Limitki Dawn Grey były i zeszły od razu. Być już nie będzie więc trzeba pytać w sklepach. Mogę spróbować się dowiedzieć jakie sklepy mają jeszcze na stocku limitke Żółwia.

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz żółwia mam jeszcze jedne Seiko i to z płynącą sekundą! :Dpost-63031-0-50656000-1541347998_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Czasoholikach wisi 1 szt. szarego żółwia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem dzisiaj tego limitowanego Żółwia Dawn co jest ogłaszany na Czasoholikach.

Bardzo ładnie wszystko w komplecie, ale muszę przyznać, że na żywo zupełnie do mnie nie zagadał...

Jeżeli chodzi o nurka Seiko to wszystko wskazuje na to, że skończę z SPB053.

Tak na marginesie - porównując tego Żółwia z SDGMem, co go dziś na ręku mam, i właśnie z tym jak zapamiętałem SPB to miałem wrażenie, że to jednak spora różnica jakości. Nie wiem, czy tak mi zagrała akurat ta limitowana edycja (kolory i wykończenie Żółwia) ale wystarczyło, żebym zupełnie przekonał się do SPB...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Żółwia do SDGM nie ma co porównywać bo jakościowo to przepaść.

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółwia do SDGM nie ma co porównywać bo jakościowo to przepaść.

Wysłano z Google Pixel 2

mA

A SPB053 mu bliżej jakością do SDGM?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No nie ma bo Żółw a SDGM to jakościowo przepaść więc nie bardzo jest co porównywać. SPB to raczej liga bliższa SDGM chociaż nadal uważam że SDGM jest najlepiej wykonany.

SDGM>SPB053J>......>Żółw

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie drugie Seiko w karierze na nadgarstku:) tak wiem nie centruje, ale jakoś zupełnie mi to nie przeszkadza :D za to tarcza jak na ten budżet bardzo ciekawa, ładnie się mieni w świetle.

Najfajniejsza wersja Żółwia.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam wszystkich ale z tego co porównywalem z wyprzedana limitka to jednak w tym modelu tarcza robi robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem jednego i do dzisiaj uważam, że ten był najładniejszy, ale to oczywiście kwestia gustu ;)

5e0cb94f9240ee48.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast lubię być oryginalny ;)

Jeszcze fajniejsza jest wersja SBDY015, z czcionką Kanji.

31556545_817680985108970_485121887426104

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macmac miałem Padalca i 2x niebieskiego. Padalec poszedł dnia następnego a do niebieskiego wróciłem.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja od ponad roku cieszę się Padikiem i ile razy patrzę na jego tarczę i to jak się zachowuje w różnym świetle to nie mogę uwierzyć, że za takie pieniądze można mieć tyle radochy  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macmac miałem Padalca i 2x niebieskiego. Padalec poszedł dnia następnego a do niebieskiego wróciłem.

I ja to szanuję :), niebieskiego i czarnego nie miałem, ale nie wykluczam, że też by mi podpasowały :). Generalnie gustuję w klasykach gatunku i marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że masz rację. W sdgm widać szkło . W GT bardzo widać szkło . Zegarki które trzymałem w ręku i można o nich powiedzieć że „nie mają szkla” to GTS i OS gmt.

Ja czytałem kiedyś, że zarówno SDGM i GT mają również zewnętrzny (ktoś nawet na forum SDGM'a wystawiał ostatnio z ryskami na antyrefklesie). W specyfikacji GT też miałem wrażenie, że napisane było double-sided anti-reflective coating. Zewnętrzny bardzo się palcuje i zostają na nim typowe dla niego smugi. W GT tak jest :) Pewności na 100% nie mam bo do tej pory w GT szkło czyste ale zegarek bez problemu można tak ustawić, żeby był efekt braku szkła a często je widać bo jest wypukłe... Z czasem się okaże czy się zarysuje czy też nie ;)

Edytowane przez PawelW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w niedzielę będzie zegarek bez szkła :)

Ale jak to? :D

Ma ktoś już pierwsze ryski na ar w swoim SDGM?

Wisiał ostatnio na bazarku SDGM z ryskami na szkle, o ile dalej nie wisi, ale z tego co mi wiadomo, to raczej SDGM nie ma AR zewnętrznego.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli ma? Ja może źle się sugeruje bo AR są różne, niektóre dają niebieską powłokę na szkle, na SDGM jej nie widać. Chyba, że tutaj jest biały (?) AR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To źle Ci wiadomo

Podziel się źródłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Burns mówi że sdgm ma z AR zew. to mu wierzę. Skoro PawelW doczytał w specyfikacji że GT ma AR zew. to widocznie ma. Inna sprawa, w jakim stopniu zegarek ma efekt „bez szkła”. Sdgm wypada zadowalająco ale wymieniany GT już tak nie wypada. Co innego jego sportowy brat który lepiej się prezentuje od Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ? Zegarek miał premierę w styczniu w 2015. Wklejałem to kilka razy. Ile razy można wałkować i prostować te same bzdury powielane przez kogoś co komuś wydaje się w danym momencie...

Podziel się źródłem...

The Super Clear Coated Glass has the effect of suppressing light reflection by 99% or more by applying unique anti-reflective film on both the front and back surfaces of the glass, making the dial look very clear. Also, since an antifouling film (water repellent film) is added to the surface, it is difficult to stain. I will introduce the maintenance method to sustain these effects.

Ten film/folia został opracowany przez Seiko na potrzeby soczewek i szkieł kontaktowych. Można to porysować tak samo jak folię ochronną przyklejoną na ekran telefonu - tak w skrócie dla zobrazowania...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pięknie wszystko już wiadomo ;)

Przy okazji mam zarówno gts, os boazerię jak i sgdm (nowinka)

I mnie się wydaje, że chyba os najlepszy. Ale to o picny kłak ;)

Przy okazji

57773-A5-E-2805-4-A39-83-F2-5-BC55-F708-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi