M.Mike 1907 #25426 Napisano 2 Września 2022 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7445 #25427 Napisano 5 Września 2022 8 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 386 #25428 Napisano 5 Września 2022 58 minut temu, evilym napisał(-a): Paskuda 🤪 Pozbądź się go, dobrze radzę - jakby co, to daj znać 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7445 #25429 Napisano 5 Września 2022 Godzinę temu, furraan napisał(-a): Paskuda 🤪 Pozbądź się go, dobrze radzę - jakby co, to daj znać 😉 Jak już nie będę mógł z nim wytrzymać, to dam znać 😜 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 6913 #25430 Napisano 5 Września 2022 Wintydż pomarańcza 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desert Fish 23 #25431 Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Jak na razie jestem bardzo zadowolony po tej regulacji 6R35. Po dziesięciu dniach dokonałem pierwszej korekty czasu, po której trochę się przestraszyłem. Zegarek ustawiony zgodnie ze wzorcem i nakręcony koronką 30 razy zrobił w pierwszej godzinie +4 sekundy. Mówię, co się dzieje? Jednak po 24h odchyłka wynosi +7s. Tak jakby stop sekunda lub pełne nakręcenie sprężyny spowodowało chwilowe przyspieszenie mechanizmu. Spotkaliście się kiedyś z podobnym zjawiskiem? Taki ruszenie z piskiem opon w japońskim wykonaniu 😄 Edytowane 6 Września 2022 przez Desert Fish 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23159 #25432 Napisano 7 Września 2022 Sumo to jednak Sumo 😉 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #25433 Napisano 7 Września 2022 Sumo mi się nigdy jakoś specjalnie nie podobało, ale trochę żałuję, że nie brałem od Tomka jak był nie tak dawno na sprzedaż. 3 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14529 #25434 Napisano 7 Września 2022 15 minut temu, Sol napisał(-a): Sumo mi się nigdy jakoś specjalnie nie podobało, ale trochę żałuję, że nie brałem od Tomka jak był nie tak dawno na sprzedaż. Też żałuję że nie wziąłem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23159 #25435 Napisano 7 Września 2022 (edytowane) A ja nie żałuję że wziąłem Edytowane 7 Września 2022 przez tomaliusz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11579 #25436 Napisano 7 Września 2022 A ja trochę żałuję, że sprzedałem 🤣😍 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14529 #25437 Napisano 7 Września 2022 (edytowane) 7 godzin temu, revolta4 napisał(-a): Też żałuję że nie wziąłem. Zepsułem transakcje 7 godzin temu, tomaliusz napisał(-a): A ja nie żałuję że wziąłem Też bym nie żałował jakby kupił. 3 minuty temu, tommly napisał(-a): A ja trochę żałuję, że sprzedałem 🤣😍 Nie dziwie się 😀 Edytowane 7 Września 2022 przez revolta4 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23159 #25438 Napisano 7 Września 2022 Czyli na nas czterech jest jeden wygrany 😝 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18957 #25439 Napisano 8 Września 2022 Czemu oni nie produkuja go dalej. Z lepszym werkiem bylby hicior 5 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #25440 Napisano 8 Września 2022 Przecież go klepią. Z lepszym werkiem, kolorowymi tarczami i nawet z dodatkową wskazówką. Aha i nie ma zakręcanej koronki. Ostatnio się dowiedziałem, że z zakręcaną koronką jest więcej problemów niż korzyści. Same plusy 3 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18957 #25441 Napisano 8 Września 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Sol napisał(-a): Przecież go klepią. Z lepszym werkiem, kolorowymi tarczami i nawet z dodatkową wskazówką. Aha i nie ma zakręcanej koronki. Ostatnio się dowiedziałem, że z zakręcaną koronką jest więcej problemów niż korzyści. Same plusy ale ja chcem dajwers 200 i zakręcana koronke i tą nową jubilee Edytowane 8 Września 2022 przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #25442 Napisano 8 Września 2022 Przecież masz dajwers 200 i zakręcaną koronkę Tylko nie wiem czy nowa bransoleta spasuje z dajwers 200, bo są drobne różnice w mocowaniu 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #25443 Napisano 8 Września 2022 2 godziny temu, Sol napisał(-a): Ostatnio się dowiedziałem, że z zakręcaną koronką jest więcej problemów niż korzyści. Kto takie herezje opowiada? Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): ale ja chcem dajwers 200 i zakrecana koronke i tą nową jubilee Ja też, ja też! 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #25444 Napisano 8 Września 2022 3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): Czemu oni nie produkuja go dalej. Z lepszym werkiem bylby hicior No przecież produkują i dali lepszy werk i nawet warianty kolorystyczne do wyboru i koloru Kiedyś miałem kupić SKX007, ale jakoś okazało się, że zostanę ojcem to zamiast kupić kolejny zegarek zacząłem dla dzieciaka wyprawkę kompletować. Z czasem gdy dziecko się urodziło chciałem wrócić do tematu, ale to był już okres po zakończeniu produkcji kiedy ceny SKX007/009 sporo urosły i uznałem, że to bez sensu tak przepłacać. Dzisiaj zamiast tego mam żółwia i 5kx Rose Gold i już nie płaczę po SKX-ie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18957 #25445 Napisano 8 Września 2022 W sumie to już mam takiego skxa na sterydach... Mniej znany model niż np Sumo ale uważam, że świetny i dobrze wykonany. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3230 #25446 Napisano 9 Września 2022 Wlasnie sprawdzam jak wszystko sie centruje w tych zegarkach. Nie jest perfekcyjnie ale moze da sie z tym zyc.. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18957 #25447 Napisano 9 Września 2022 2 godziny temu, jlw napisał(-a): Wlasnie sprawdzam jak wszystko sie centruje w tych zegarkach. Nie jest perfekcyjnie ale moze da sie z tym zyc.. Tam kij z centrowaniem. Te szpary przy spasowaniu bransy z kopertą.... 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tts 5017 #25448 Napisano 9 Września 2022 2 hours ago, jlw said: Wlasnie sprawdzam jak wszystko sie centruje w tych zegarkach. Nie jest perfekcyjnie ale moze da sie z tym zyc.. Można ale co to za życie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3230 #25449 Napisano 9 Września 2022 1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): Tam kij z centrowaniem. Te szpary przy spasowaniu bransy z kopertą.... Szpar w spasowaniu raczej sie nie doszukalem 57 minut temu, tts napisał(-a): Można ale co to za życie? No tak tylko kto ma zupelnie perfekcyjne?.. Wkladka bezela dokladnie nie centruje ale to chyba juz normalka w obecnej produkcji Seiko (a jesli sie zdarzy, ze centruje na 12tce ..to tylko tam). Innych niedociagniec sie (jeszcze) nie doszukalem wiec oba zostaja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18957 #25450 Napisano 9 Września 2022 4 godziny temu, jlw napisał(-a): Szpar w spasowaniu raczej sie nie doszukalem Serio 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach