SLAWEK 01 68791 #27876 Napisano 12 Marca 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 26973 #27877 Napisano 12 Marca (edytowane) Edytowane 12 Marca przez Mirosuaw 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18520 #27878 Napisano 12 Marca Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a): fajnie te bransy dopasowane 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 11334 #27879 Napisano 12 Marca 5 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): fajnie te bransy dopasowane a jak to ich lepsze zapięcie ? pytam bo chyba miałeś ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18520 #27880 Napisano 12 Marca (edytowane) 3 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a): a jak to ich lepsze zapięcie ? pytam bo chyba miałeś ? pytasz o liw czy strapcode? to w obu są te frezowane. Ale z mojego doświadczenia chodzą cięzko i albo się wyrobią i poprawią albo nie Edytowane 12 Marca przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 11334 #27881 Napisano 12 Marca Liw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45953 #27882 Napisano 12 Marca 8 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 51783 #27883 Napisano 12 Marca 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 68791 #27884 Napisano 12 Marca 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41349 #27885 Napisano 12 Marca 9 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7348 #27886 Napisano 13 Marca Przy okazji prezentacji SPB509, postanowiłem przymierzyć czarną, wcześniejszą wersję. Wybrałem się z założeniem że będzie za duży, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Jest dla mnie duży - to fakt, ale w granicach akceptowalności. Jakościowo i wizualnie świetnie. Zapięcie bransolety wiadomo do bani. Ciekaw jestem tego nowego. Przymierzyłem też SPB455. Ale ta wersja kolorystyczna totalnie do mnie nie przemawia. Nadal poluję na czarnego. 5 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sisqo 5995 #27887 Napisano 13 Marca 11 minutes ago, evilym said: Przy okazji prezentacji SPB509, postanowiłem przymierzyć czarną, wcześniejszą wersję. Wybrałem się z założeniem że będzie za duży, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Jest dla mnie duży - to fakt, ale w granicach akceptowalności. Jakościowo i wizualnie świetnie. Zapięcie bransolety wiadomo do bani. Ciekaw jestem tego nowego. Przymierzyłem też SPB455. Ale ta wersja kolorystyczna totalnie do mnie nie przemawia. Nadal poluję na czarnego. Gdzie mierzyłeś SPB455? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7348 #27888 Napisano 13 Marca 56 minut temu, Sisqo napisał(-a): Gdzie mierzyłeś SPB455? Katowice SSC Time Trend 1 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12781 #27889 Napisano 13 Marca Przy okazji prezentacji SPB509, postanowiłem przymierzyć czarną, wcześniejszą wersję. Wybrałem się z założeniem że będzie za duży, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Jest dla mnie duży - to fakt, ale w granicach akceptowalności. Jakościowo i wizualnie świetnie. Zapięcie bransolety wiadomo do bani. Ciekaw jestem tego nowego. Przymierzyłem też SPB455. Ale ta wersja kolorystyczna totalnie do mnie nie przemawia. Nadal poluję na czarnego. Łukasz, a jak ergonomia tej koperty i bransy vs. SPB143? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43270 #27890 Napisano 15 Marca Stary zasłużony Potwór ;] Na pasku Seacult. 12 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7348 #27891 Napisano 15 Marca (edytowane) W dniu 14.03.2025 o 00:41, rafi napisał(-a): Łukasz, a jak ergonomia tej koperty i bransy vs. SPB143? Koperta mimo że większa, to mam wrażenie że układał się na nadgarstku równie dobrze, a może nawet i lepiej... Trudno odnieść się do bransy bo była za duża. Jestem bardzo ciekawy czy do modeli 187, 383 i 453 będą wrzucać tą nową bransoletę. Bo to aktualne (stare) zapięcie w ogóle mi nie pasuje. Edytowane 15 Marca przez evilym 1 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #27892 Napisano 16 Marca (edytowane) Witam! Odkopałem mój stary Seiko. Zakupiony w maju 1989roku, za miesięczną pensję ok 35USD. Nie używany od dawna. Uszczelki gumowe do wywalenia, traktuję go jako nieszczelnego, chociaż za czasów nowości dawał radę w wodzie. Z tego co pamiętam w serwisie uszczelki były horendalnie drogie. Oryginalnie był pasek plastikowy, czy z czegoś innego. Zamieniłem na bransoletę, niestety 16, jakoś wtedy nie zwracałem na to uwagi. Po 35 latach wstawiłem baterię, wskazówka sekundowa miała z początku opory, ale poszło i chodzi jak trzeba. Numer seryjny 950096. model H601 8060. Nie wiem co oznacza za numerem modelu w prostokącie A0. Na razie się cieszę. Pozdrawiam. P ps, luminescencja padła. Edytowane 17 Marca przez kumite literówki 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5406 #27893 Napisano 16 Marca 11 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adventure 599 #27894 Napisano 18 Marca Na znanym dalekowschodnim portalu aukcyjnym pojawił się Seiko 5KX w wersji GMT (SKK003 w różnych wersjach kolorystycznych) w hurcie 3+ sztuk za niecałe 600 PLN sztuka. Kusi, ale śmierdzi mi to coś... Czy może się mylę i trzeba brać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65708 #27895 Napisano 18 Marca A jak myślisz? Myślę, że tak samo oryginalne jak baterie Makita i słuchawki Sony ze wspomnianego portalu. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4442 #27896 Napisano 18 Marca Godzinę temu, adventure napisał(-a): Na znanym dalekowschodnim portalu aukcyjnym pojawił się Seiko 5KX w wersji GMT (SKK003 w różnych wersjach kolorystycznych) w hurcie 3+ sztuk za niecałe 600 PLN sztuka. Kusi, ale śmierdzi mi to coś... Czy może się mylę i trzeba brać? To są podróby, prawdopodobnie oparte na NH35(mechanizm OEM Seiko) i odwzorowane na tyle ile się da. Jak już musisz to mniejszą wtopą jest zakup chińskiego homara, również zżynka, ale przynajmniej z własnym logo np. Steeldive, Addiesdive itd. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adventure 599 #27897 Napisano 18 Marca 12 minut temu, Burns napisał(-a): To są podróby, prawdopodobnie oparte na NH35(mechanizm OEM Seiko) i odwzorowane na tyle ile się da. Jak już musisz to mniejszą wtopą jest zakup chińskiego homara, również zżynka, ale przynajmniej z własnym logo np. Steeldive, Addiesdive itd. Nic nie muszę Po prostu portal podpowiedział mi promocję i się zastanawiałem o co chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18520 #27898 Napisano 18 Marca (edytowane) 2 godziny temu, adventure napisał(-a): Nic nie muszę Po prostu portal podpowiedział mi promocję i się zastanawiałem o co chodzi. To że się zastanawiasz jest celem takich ofert. "O kurde a co jeśli to jest okazja...." W świecie zegarków nie ma cudownych okazji. Jeżeli coś jest zbyt tanie, żeby było prawdziwe to nie jest prawdziwe. A do tego aliexpress, czego się tam spodziewałeś Edytowane 18 Marca przez Funky_Koval 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127225 #27899 Napisano 18 Marca 4 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): To że się zastanawiasz jest celem takich ofert. "O kurde a co jeśli to jest okazja...." W świecie zegarków nie ma cudownych okazji. Jeżeli coś jest zbyt tanie, żeby było prawdziwe to nie jest prawdziwe. A do tego aliexpress, czego się tam spodziewałeś Szczególnie łatwo o fałszowane Seiko i Citizeny. Niestety za 20-30 dolarów, to sprawa jasna, ale bywają też trochę nieoczywiste pułapki, gdy np. "Seiko Recraft" kosztuje około 80 USD. Ja sam raz dostałem "niespodziankę" i zamiast homara Cronos, dostałem "Rolexa". Na szczęście po zgłoszeniu tego do Ali, dostałem pełny zwrot, bez konieczności odsyłania podróbki. Tu nie chodzi oczywiście o chęć cieszenia się czymś takim, ale potencjalne nieprzyjemności na granicy. Cudzysłowy użyte nieprzypadkowo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 26973 #27900 Napisano 19 Marca Ten chyba podrobiony, bo wszystko w nim centruje 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach