dsz 108 #28201 Napisano 1 Sierpnia dokłądnie datownik do śmietnika 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #28202 Napisano 1 Sierpnia Ostatnio miałem na oku taką fajną Sporturę. No miała coś w sobie i zadbana. Ale wahałem sie i ktoś inny ją zabrał... Później sprawdzałem ją na YT i wyszło, że datę wskazuje sekundnik od chronografu i żal zniknął 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 8814 #28203 Napisano 1 Sierpnia Powrót do SKXa po latach, cieszę się jak dziecko. To był mój pierwszy zegarek automatyczny i de facto od niego zaczęła się moja zegarkowa przygoda i potem obecność na Forum. Ten egzemplarz jest z 2017 roku, historia serwisowa nieznana, więc zegarek pojechał na kompleksowy serwis na Belgradzką do Warszawy, dostał nowy Hardlex, kupiłem też bransoletę w Uncle Straps, która jest najbliższa z wyglądu tej oryginalnej, ale pozbawiona jej głównej wady, tzn. trzeszczenia przy każdym ruchu. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #28204 Napisano 1 Sierpnia Ile kosztował serwis? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eustechy 410 #28205 Napisano 1 Sierpnia 9 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a): Tylko ten beznadziejny datownik Jakby nie mogli zrobić również wersji bez datownika. Trzeba będzie na żywo sprawdzić jak się prezentuje bo to mocny kandydat na kolejny zakup. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7866 #28206 Napisano 1 Sierpnia @nav niech cieszy, takie sentymentalne powroty są fajne. Oby służył wiernie i nie przestawał cieszyć 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18509 #28207 Napisano 1 Sierpnia 2 godziny temu, nav napisał(-a): Powrót do SKXa po latach, cieszę się jak dziecko. To był mój pierwszy zegarek automatyczny i de facto od niego zaczęła się moja zegarkowa przygoda i potem obecność na Forum. Ten egzemplarz jest z 2017 roku, historia serwisowa nieznana, więc zegarek pojechał na kompleksowy serwis na Belgradzką do Warszawy, dostał nowy Hardlex, kupiłem też bransoletę w Uncle Straps, która jest najbliższa z wyglądu tej oryginalnej, ale pozbawiona jej głównej wady, tzn. trzeszczenia przy każdym ruchu. Bo to fajny zegarek jest a jak mu podmienić bransę na lepaze jubilee to wgl miód. Gratulacje 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 8814 #28208 Napisano 1 Sierpnia Godzinę temu, Sol napisał(-a): Ile kosztował serwis? Serwis 400, hardlex Seiko 200, kurier 30. Serwis Seiko na Belgradzkiej w Warszawie- chciałem mieć porządnie zrobiony serwis, z myciem, wymianą uszczelek, na częściach Seiko. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 8814 #28209 Napisano 1 Sierpnia 36 minut temu, cordi7 napisał(-a): @nav niech cieszy, takie sentymentalne powroty są fajne. Oby służył wiernie i nie przestawał cieszyć 👍 Dziękuję, fajny klasyk, nurek pełną gębą, wychodzi na to, że gust mi się chyba nie zmienia. 27 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Bo to fajny zegarek jest a jak mu podmienić bransę na lepaze jubilee to wgl miód. Gratulacje Nigdy do tej pory nie kupowałem akcesoriów do zegarków, właściwie zawsze noszę na tym, z czym kupię zegarek, ale słyszałem, że bransolety z Uncle Straps są ok, i rzeczywiście jest ładnie wykonana, a zegarek zyskał oryginalny wygląd. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18509 #28210 Napisano 1 Sierpnia Godzinę temu, nav napisał(-a): Nigdy do tej pory nie kupowałem akcesoriów do zegarków, właściwie zawsze noszę na tym, z czym kupię zegarek, ale słyszałem, że bransolety z Uncle Straps są ok, i rzeczywiście jest ładnie wykonana, a zegarek zyskał oryginalny wygląd. Uncle i Strapcode z jakością róznoe bywa. Jak się trafi dobra sztuka to dobrze pasuje. Jak nie to spasowanie endlinków, cięzko chodzące zapięcie i nie dające się odkręcic sruby. Dlatego sam zrezygnowałem także z takich akcesoriów. Noszę wszystko na OEM 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #28211 Napisano 2 Sierpnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62588 #28212 Napisano 2 Sierpnia (edytowane) Forumowicze, w necie nie znalazłem, jakie on może mieć szkiełko, tworzywo czy szkło??? Nie mam go fizycznie w ręku. Może ktoś coś wie 🤔🤔🤔 Edytowane 2 Sierpnia przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 26950 #28213 Napisano 2 Sierpnia 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7348 #28214 Napisano 4 Sierpnia 13 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7512 #28215 Napisano 5 Sierpnia Fajowy pepsiak. https://www.seikowatches.com/de-de/products/5sports/pepsi 5 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czolo 1408 #28216 Napisano 5 Sierpnia W dniu 2.08.2025 o 16:28, TomcioMiki napisał(-a): Forumowicze, w necie nie znalazłem, jakie on może mieć szkiełko, tworzywo czy szkło??? Nie mam go fizycznie w ręku. Może ktoś coś wie 🤔🤔🤔 Na 99% mineralne. Nie widziałem jeszcze plexi w tego typu Seikaczach 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62588 #28217 Napisano 5 Sierpnia 9 minut temu, Czolo napisał(-a): Na 99% mineralne. Nie widziałem jeszcze plexi w tego typu Seikaczach Dzięki 👍👍👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10197 #28218 Napisano 6 Sierpnia (edytowane) W dniu 31.07.2025 o 12:00, machlo napisał(-a): Fajne nawet nowe Prospexy https://www.seikowatches.com/jp-ja/products/prospex/sbdc217 https://www.seikowatches.com/jp-ja/products/prospex/sbdc215 Nawet bardzo fajne. Tylko ten "Speedtimer" na tarczy niepotrzebny. Zresztą nie za bardzo rozumiem co ta nazwa ma wspólnego z tym zegarkiem. Edytowane 6 Sierpnia przez Jogi 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adventure 599 #28219 Napisano 7 Sierpnia Tygodnia z SKX-em ciąg dalszy. W tym tygodniu odwołuję wszystko, co powiedziałem na temat tego zegarka w ciągu ostatnich 9-ciu lat (od kiedy go mam) i stwierdzam, że mógłby być moim jedynym EDC. Przynajmniej do końca tygodnia 😆 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127152 #28220 Napisano 7 Sierpnia 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 6794 #28221 Napisano 7 Sierpnia Dawno nie nosiłem mojego 7548Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18509 #28222 Napisano 7 Sierpnia Nowe King Seiko Cena: xD 3 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adventure 599 #28223 Napisano 8 Sierpnia 10 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Nowe King Seiko Cena: xD Że tak napiszę, oryginalny. Chcieliśmy oryginalności od Seiko, to mamy Żeby na próżno nie marnować wpisu: 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18509 #28224 Napisano 8 Sierpnia Oryginalny... Odgrzany kotlet ale dobra bardziej zwróciłem uwagę na duże luzy na zapięciu. Bo za tą cenę to blamaż. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czolo 1408 #28225 Napisano 8 Sierpnia (edytowane) W dniu 7.08.2025 o 14:23, Slimturtle napisał(-a): Dawno nie nosiłem mojego 7548 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Osobiście wolę je ponad skx Piękna sztuka Edytowane 8 Sierpnia przez Czolo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach