Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Taki wpadł.351f5f74b5c5d292fe5c18bca2f0dac1.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260722_082840.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Marak napisał(-a):

20260724_194833.jpg

A dawno tu sumiacza nie widzałem :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, traczu napisał(-a):

Jegomość bez X zawitał dzisiaj na nadgarstek6b1943a85926adc42db9086312fe1a5a.jpg

Świetny, gdzie znalazłeś? Chrono 24?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, traczu napisał(-a):

Jegomość bez X zawitał dzisiaj na nadgarstek6b1943a85926adc42db9086312fe1a5a.jpg

Suuuper 

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.07.2026 o 19:57, traczu napisał(-a):

Klasyczny, prawilny MM a nie żadna popierdółka, gratulacje :)

Screenshot_20260730_001829_Chrome.thumb.jpg.2d8a580e3de4104cc3a6dddb4c879abe.jpg

Tylko zobacz czy masz oryginalne teleskopy bo ten endlink coś mocno odstaje. Chyba, że to światło. Na ebayu można kupić grube teleskopy z nieco grubszymi końcówkami niż w tych fabrycznych. 

https://www.ebay.com/itm/383243539673

Albo się odezwij to poszukam i Ci za friko wyślę bo mi się gdzieś po domu właśnie te z linku wyżej walają :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Klasyczny, prawilny MM a nie żadna popierdółka, gratulacje :)

Pitu, pitu.

A ja tam jestem mocno zainteresowany nowym MM200. Nawet przeszklony dekiel mi nie przeszkadza. Chyba tylko miałbym zastrzeżenia co do zapięcia w bransolecie, ale jak wspomniałem kilka postów wyżej, nurka noszę głównie na paskach 🙂

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, evilym napisał(-a):

Pitu, pitu.

A ja tam jestem mocno zainteresowany nowym MM200. Nawet przeszklony dekiel mi nie przeszkadza. Chyba tylko miałbym zastrzeżenia co do zapięcia w bransolecie, ale jak wspomniałem kilka postów wyżej, nurka noszę głównie na paskach 🙂

A którym? Heritage? Czy "zwykłym"? Fajne zegarki tylko cena zrobiła się z d*py. Wchodzimy na teren Longinesa/Tudora... a problemy z QC zostają 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

A którym? Heritage? Czy "zwykłym"? Fajne zegarki tylko cena zrobiła się z d*py. Wchodzimy na teren Longinesa/Tudora... a problemy z QC zostają 

Mi chodzi po głowie SJE101J1. Heritage to MM300.

Jeżeli ktoś zaakceptuje fakt, że Seiko robi zegarki za 500 i za 20000 zł to kilkanaście za nowego Marinemastera nie wydaje się jakoś gigantycznie dużo. I szczerze? Na tle konkurencji trzyma się naprawdę dobrze.

Jeżeli chodzi o nurki to biorę w ciemno Seiko a nie Longinesa czy Tudora. Longines nie ma dla mnie nic ciekawego do zaproponowania. Z Tudora mógłbym rozważyć BB Monochrome, ale nie 41, ale np. 39mm (jeżeli taki kiedykolwiek się pojawi).

QC? Masz na myśli wypadające kropki lumy na bazelu czy krzywo naklejone indeksy w Tudorze lub problemy z wycentrowanymi wskazówkami w Longinesie lub nie trzymaniem czasów chronometru? 😉 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
22 godziny temu, evilym napisał(-a):

Mi chodzi po głowie SJE101J1. Heritage to MM300.

Jeżeli ktoś zaakceptuje fakt, że Seiko robi zegarki za 500 i za 20000 zł to kilkanaście za nowego Marinemastera nie wydaje się jakoś gigantycznie dużo. I szczerze? Na tle konkurencji trzyma się naprawdę dobrze.

Jeżeli chodzi o nurki to biorę w ciemno Seiko a nie Longinesa czy Tudora. Longines nie ma dla mnie nic ciekawego do zaproponowania. Z Tudora mógłbym rozważyć BB Monochrome, ale nie 41, ale np. 39mm (jeżeli taki kiedykolwiek się pojawi).

QC? Masz na myśli wypadające kropki lumy na bazelu czy krzywo naklejone indeksy w Tudorze lub problemy z wycentrowanymi wskazówkami w Longinesie lub nie trzymaniem czasów chronometru? 😉 

Wiesz każdy ma swoje doświadczenia. Mi się zdarzały dobre Longinesy. Seiko zaś zawsze miały wtopy, kwestia jakie. Ale co kto lubi. Zgoda, że mm200 są fajne. Nawet bardzo i gdybym miał przed sobą dobrą sztukę do kupienia to bym myślał :)

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, evilym napisał(-a):

jak wspomniałem kilka postów wyżej, nurka noszę głównie na paskach 🙂

bo tutaj albo oryginalne zapięcie nie odpowiada, albo kolor aftermarketowych nie pasuje do koperty

paza tym ten zegarek na paskach wygląda super, więc pozostaje się tym bawić 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260731_082411.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SLA033 dostał nowy pasek ze skóry strusia od JFS :

DSCF9291.jpg

DSCF9366.jpg

DSCF9283.jpg

DSCF9313.jpg

Udostępnij tę odpowiedź