Gość Kwiatek #3776 Napisano 1 Sierpnia 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #3777 Napisano 1 Sierpnia 2016 Fajnie Marcin nawet bardzo fajnie ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3778 Napisano 1 Sierpnia 2016 przypomnę: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #3779 Napisano 2 Sierpnia 2016 Muszę chyba jakąś nerkę sprzedać... Zdjęcia znalazł Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3780 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) przypomnę, że te zegarki są fatalnie skonstruowane, śrubka goni śrubkę, rozminęli się ze słoną wodą, na którą go przeznaczyli... a efekt słonej wody wygląda tak i nawet tuńczykowi trudno się oprzeć, który te śruby ma grubsze: Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6680 #3781 Napisano 2 Sierpnia 2016 Wizualnie dwójka w chrono wymiata, wychodzi tylko że do akwenów z solanką będzie trzeba brać co innego. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3782 Napisano 2 Sierpnia 2016 poza tym strasznie drogie to ustrojstwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3783 Napisano 2 Sierpnia 2016 Prezesso, też mam na oku te niebieskie tarcze. Chrono jest za drogie, ale czekam na porównanie rozmiarów trójwskazówkowego do sumo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #3784 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) a kto by się śrubkami przejmował po wyjściu z wody należy wypłukać pod prysznicem i już.Drogi - to fakt, ale może kiedyś...Ten bez chrono jest wypas! PS. a nie mogą tych śrubek z kwasówki dawać??? Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Prezesso79 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3785 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) nawet tematy na WUS zdechły chyba, że są jakieś inne nowehttp://forums.watchuseek.com/f21/new-seiko-prospex-transocean-2773802-30.html http://forums.watchuseek.com/f21/seiko-transocean-thread-2834282.html co do kwasówki to ja tan nie wiem o co chodzi - czy o to, że gwint pracuje ?ale z tego co pamiętam to tuńczyk był kolesia, który naprawdę z nim nurkuje i jest to raczej wersja z ceramiczną osłoną puszki (shroud). Widać morskie ustrojstwo zagłębiło się wszędzie poza tym Seiko ma już ceramikę w modelach JP od kilku dobrych lat i jakoś wtedy nie kombinowali tak, żeby ceramiczny bezel przykręcić niczym odwrócony garnek na dwie śruby: Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3786 Napisano 2 Sierpnia 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3787 Napisano 2 Sierpnia 2016 no to Chrono 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #3788 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) może rzeczywiście gwint pracuje inaczej... no to mogli dać z tworzywa Jeżeli chodzi o mocowanie bezela to rzeczywiście lepiej jak jest mocowany "zwyczajnie" - przekombinowali. Ale takiej zintegrowanej koperty chyba nie da się inaczej połączyć z bransą jak na śrubki... Teleskopy poza tym, są bardziej zawodne.Ale to pitolenie o szopenie, rzeczywiście jak rdzewieją to słabo. Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Prezesso79 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3789 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Bransoleta trzyma się na teleskopie standardowo w uszach, na stosunkowo małym teleskopie jak w damskim zegarku, Kolejne Śruby przykręcają tylko maskownicę Pitolenie o szopenie to by było gdybyśmy marudzili i rozwodzili się nad zegarkiem do ~2500zł (ja bym olał wtedy te śruby)ale wersja standard kosztuje ~899$ co da na oko ~4k zł - dla mnie to stanowczo za dużo za ten zegarek więc go nie śledzę no chyba, że staniały, albo Wy znaleźliście jakieś super promocje poniżej ~600$ Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rubicon 18 #3790 Napisano 2 Sierpnia 2016 Niebieski SBDC047 kosztuje nawet powyżej 1000$. To limitka Risingwave. Ładna ale droga i dużą jak na mój nadgarstek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3791 Napisano 2 Sierpnia 2016 właśnie sobie sprawdziłem, że mocno zniżyłem i tak wysokie ceny, dla mnie koniec tematu...miłego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rubicon 18 #3792 Napisano 2 Sierpnia 2016 Co nie zmienia faktu, że mamy szafir z AR co nie jest takie oczywiste w przypadku nurków od Seiko. Do tego pokrycie Diashield, które ponoć nieźle daje radę wg niektórych użytkowników z WUS. No i ceramiczny bezel a nie sama wkładka. Jakby kosztował 50~70% więcej od Sumo to byłby hit w mojej ocenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #3793 Napisano 2 Sierpnia 2016 Wszystkie prospexy podrożały... seiko chyba aspiruje wyżej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3794 Napisano 2 Sierpnia 2016 w myśl zasady, że każdy swoje chwali, ja wolę swojego - nie ma śrubek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #3795 Napisano 2 Sierpnia 2016 Też wolę Twojego, bo czcionka, której użyli do cyfr w tym z niebieską tarczą, zupełnie mnie odrzuca. W Twoim jeszcze tylko zamazać ten durny X i będzie gitara Burns, z innej beczki. Gdybyś miał wybrać zegarek na wakacje do Tajlandii (nurkowanie, ale nie scuba, paralotnie,skałki,linki,itp.) to bardziej zaufałbyś Monsterowi (druga seria) czy G-shockowi w tego typu warunkach? Bo kombinuję, który zegarek zabrać. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #3796 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Wszystkie prospexy podrożały... seiko chyba aspiruje wyżej.…....ogólnie ceny wszystkich rozpoznawalnych modeli poszły w górę, na rynku wtórnym. Emiel, jak Tajlandia to tylko Zimbe Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez jimmy6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3797 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) oczywiście wolę mieć z sobą zegarek, który bardziej lubię i który jeszcze mocniej będzie ze mną jeżeli przetrwa takie trudy nawet przez pryzmat utraty zegarka (oczywiście do jakiejś kwoty - to już kwestia indywidualna, jak kto wycenia swoje rysy) Monster na pewno jest u mnie w tym przedziale, podobnie jak Sumo, ale seryjne)Tak czy siak zegarek na takich wyjazdach outdoor mocno oberwie po gaciach ...Wszystko ładnie pięknie, ale napisałeś jedną rzecz, bardzo dla niego kiepską co wyklucza Monstera (również Zimbe)Są to skałki, no i tu robi się tragicznie, ale również dla drogiego G-shocka z serii Master itd. Więc albo dwa na zmianę w zależności od tego co będziesz robił, albo tani G za ~300zł jak g-9100Albo opcja 3, podczas wspinaczki chowasz zegarek do sakwy, kieszeni, plecaka... Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #3798 Napisano 2 Sierpnia 2016 Ok, to na wspinaczki zegarek byłby zdjęty. Czy Monster w tym wypadku nadaje się? Pokazywałeś ostatnio zdjęcia jakiegoś Seiko po kontakcie z wodą morską i nie wyglądało to dobrze. Zapytam jeszcze - polecasz jakieś dobrej jakości gumy do Monsterów? Mam pasek od Jakuba robiony, ale mimo, że zabezpieczona, to jednak skóra...Chciałbym jakąś czerwoną gumę najlepiej (SRP313) a Ty masz trochę doświadczenia - kupiłem jakąś niedawno na ebay i była beznadziejnej jakości. Przyznam szczerze, że G kojarzy mi się z robotą w ogródku,ew. pracami w garażu i chciałbym w ostateczności go wybrać na wakacje, jeśli Monster by się nie nadawał. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 182 #3799 Napisano 3 Sierpnia 2016 no to Chrono No to chrono , chrono i nie chrono 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3800 Napisano 3 Sierpnia 2016 Pierwszy od lewej najlepsiejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach