tommly 11898 #6401 Napisano 18 Maja 2017 To nic dziwnego. Samuraj wygląda jak qpa po jagodach.Aż tak źle to nie jest, niemniej jednak nie podobał mi się kolor sekundnika i indeksów 12/6/9/3 wydawał się jakiś taki wyblakły (żółty), jakby im farbki zabrakło, no i otwór na datownik wycięty nożykiem w tarczy 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42693 #6402 Napisano 19 Maja 2017 No i koperta jeszcze. Wskazówki od Monstera. Jednak trzeba dodać, że dali "metalowe". 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
foka 0 #6403 Napisano 19 Maja 2017 Te wskazówki kompletnie nie pasują do tego zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #6404 Napisano 19 Maja 2017 Mam i ja :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6405 Napisano 20 Maja 2017 Wydaje się że są tak samo wiarygodne jak kartka papieru i długopis. Czas jest każdorazowo synchronizowany z czasem sieciowym/gps/zegarem atomowym więc wzorzec jest ok. Wg mnie należałoby zapisywać wynik 2x dziennie przed założeniem i po zdjęciu zegarka, z zapisaniem sposobu noszenia/odłożenia zegarka. I z tego można próbować coś interpretować. Dokładnie tak.Inaczej masz dokładność, ale nie potrafisz określić w jakiej sytuacji przyspieszony/spowolniony chód występuje, ani w jakiej jest niwelowany. Jak pisalem wczesniej, to zabawa, tzw" dziwne odchylki" można dostrzec gołym okiem Kazdy sprawdza jak chce, ja uwazam ze chronokomparator jest odpowiedniejszy i pozwala na głębszą analizę chodu.PozdrawiamNo dobra, sprawdzilem Monstera i Omegę (1968) Podtrzymuje, to zabawa, choć miła 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7223 #6406 Napisano 20 Maja 2017 Do zwykłego, domowego użytku, by wiedzieć jak seiko lubi kaprysić w zależności od ułożenia, wystarczy Mnie się udało zminimalizować odchyłkę do kilku sekund z ok 20+ na dzień.Tyle, że dwa razy dziennie robiłem odczyty i oznaczałem pozycję, w której zostawiłem na noc. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #6407 Napisano 20 Maja 2017 Sumo z Kolegą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11898 #6408 Napisano 20 Maja 2017 Tomasz aleś zaspamił tym dubletem forum 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #6409 Napisano 20 Maja 2017 Tomasz, raz na jakiś czas można se pstryknąć fotę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11898 #6410 Napisano 20 Maja 2017 Chyba 3 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #6411 Napisano 20 Maja 2017 (edytowane) Tomasz aleś zaspamił tym dubletem forum Tak to jest, jak fota pasuje to różnych tematów. Np Casio, G-Shock, okrągły/kwadratowy, screwback, jaki zegarek masz dziś na ręku, a do tego jeszcze może być vintage plus co udało się upolować oraz wątki obliczeniowe kończąc na galerii i pewnie jeszcze czegoś nie wymieniłem.Jak znajdziesz wspólny mianownik to i w 10 tematach można jedno zdjęcie pokazać Edytowane 20 Maja 2017 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42693 #6412 Napisano 20 Maja 2017 ...Jak znajdziesz wspólny mianownik to i w 10 tematach można jedno zdjęcie pokazać 10 to mistrzowie spamu tylko potrafią. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #6413 Napisano 20 Maja 2017 Dzisiaj Seiko GMT 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #6414 Napisano 21 Maja 2017 Jak znajdziesz wspólny mianownik to i w 10 tematach można jedno zdjęcie pokazać Nie wiem jak innych, ale mnie to strasznie denerwuje. Zaglądam do kilku tematów po kolei bo jest nowy post, a tam to samo zdjęcie. Niech by to chociaż inne ujęcie było... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #6415 Napisano 21 Maja 2017 U mnie było inne ujęcie Kolego M.Mike 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42693 #6416 Napisano 21 Maja 2017 Nie wiem jak innych, ale mnie to strasznie denerwuje. Zaglądam do kilku tematów po kolei bo jest nowy post, a tam to samo zdjęcie. Niech by to chociaż inne ujęcie było...A mnie nie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42693 #6417 Napisano 21 Maja 2017 Na nowym pasku. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 29801 #6418 Napisano 21 Maja 2017 Kilka fotek klasyka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #6419 Napisano 21 Maja 2017 Doskonałe fotografie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #6420 Napisano 22 Maja 2017 Chłopaki pomoże ktoś?Pisałem do Rob'a z NL i do dr.seikostein w sprawie części, ale brak odzewu.Potrzebuję tylny szklany dekiel i koronkę do Monstera.Gdzie jeszcze pytać i na jakie ceny się przygotować? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Smoliński 15 #6421 Napisano 22 Maja 2017 Jest na forum cały wątek o modach Seiko, bardzo dużo informacji znajdziesz na forum " czwarty wymiar". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krysza2 10 #6422 Napisano 22 Maja 2017 (edytowane) Efekt piano black daje radę. Jak jest właściwie z kolorem SDGM003?U Ciebie faktycznie wygląda na piano black, natomiast w wielu opisach i na zdjęciach w świetle dziennym kolor ucieka w brąz. Edytowane 22 Maja 2017 przez krysza2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #6423 Napisano 22 Maja 2017 Jest na forum cały wątek o modach Seiko, bardzo dużo informacji znajdziesz na forum " czwarty wymiar".Dzięki.Trochę się dokopałem, ale ceny nowych części trochę zaporowe jak za tak małe pierdółki. Pozostaje szukanie w używkach lub z czasem kupienie innych sikorów i podmiana części pomiędzy nimi. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daagonet 8 #6424 Napisano 22 Maja 2017 Jak jest właściwie z kolorem SDGM003?U Ciebie faktycznie wygląda na piano black, natomiast w wielu opisach i na zdjęciach w świetle dziennym kolor ucieka w brąz. Wszystko zależy od światła... Tarcza raz potrafi być całkiem czarna, zaraz prążki migoczą aż wszystko ucieknie w odcień brązu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #6425 Napisano 22 Maja 2017 seiko na docelowym parciaku. Bardzo lubię oliwkowozielony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach