Gość Jash #6701 Napisano 5 Lipca 2017 Widziałem wersje J tylko na zdjęciach w sieci i to taka sama loteria jak w przypadku K. Od siebie dodam, co zaobserwowałem jak zamawiam, że wersja 777 jeszcze jako tako, ale już ostatnie wypusty 773 mają przesunięcie jak dla mnie nie zaakceptowania. Nie trafia do mnie tłumaczenie Seiko, że przesunięcie jest w jakichś tam granicach tolerancji, bo to bullshit. Taśma idzie pełną parą, a kontroli jakości chyba już nie ma. Poza tym uważam, że to świetny zegarek, na chwilę obecną jeden z najfajniejszych modeli w ofercie SEIKO. Sam jestem coraz bliżej zakupu najchętniej SRP775 i do tego jubilee w bicolorze od Strapcode i jest petarda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #6702 Napisano 5 Lipca 2017 Dla mnie tylko wersja 777 , ten pasek gumowy do mnie przemawia. Ale chyba rozsądniej brać 773 i dokupić gumę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #6703 Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) 773 jest fajna, ale chyba najszybciej się nudzi. Tak mi się wydaje. Poza tym czarna guma do niej średnia, a niebieską ciężko dostać i nie do końca kolorystycznie zgrywa się z niebieskim kolorem w Żółwiu.A tak poza tematem....do Polski wjechało SLA017J1 - 16390zł Edytowane 5 Lipca 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #6704 Napisano 5 Lipca 2017 Pasek przy 777 jest bardzo wygodny, ale to jak szybko się brudzi jest kompletnie nie do zaakceptowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #6705 Napisano 5 Lipca 2017 Brudzi czy łapie kurz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #6706 Napisano 5 Lipca 2017 Sprzedam nerkę albo wymienię na SLA017j @Jash fajny ten cygan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #6707 Napisano 5 Lipca 2017 W zasadzie dla mnie to bez różnicy, ale od zewnątrz łapie kurz i wszelkie paprochy, a czy bardziej brudzi się od strony wewnętrznej? Nie wiem, zdjąłem kiedyś po kilku godzinach i nie założyłem nigdy więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #6708 Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) Miałem przez chwilę SRP775, wg mnie złoty kolor na wkladce bezela jest bardziej mosiężny niż złoty i obok centrowania pierścienia to najsłabszy element tej wersji. Widać to nawet na zdjęciach powyżej na jubilee bicolor. Wiadomo że nie da się dopasowac idealnie odcienia, ale np. z ceramiczną wkładką wygląda dużo lepiej. (zdjęcie z netu) Edytowane 5 Lipca 2017 przez M.Mike 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #6709 Napisano 5 Lipca 2017 A wiece gdzie dostać tego srp775 w dobrej cenie? Ostatnio 2 poszły na bazarku poniżej 1 k pln :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #6710 Napisano 5 Lipca 2017 A tak poza tematem....do Polski wjechało SLA017J1 - 16390zł U Ciebie?Ciekawi mnie ten zegarek, jakoś idę za modą i uwielbiam reedycje diverów. Jednak wydaje mi się,że jak na razie Oris 65 kładzie wszystkie i Blancpaina Batyskafa i tego Ulyssesa nowego i to Seiko już abstrahując od ceny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #6711 Napisano 5 Lipca 2017 W Zibi w detalu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #6712 Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) A wiece gdzie dostać tego srp775 w dobrej cenie? Ostatnio 2 poszły na bazarku poniżej 1 k pln :/https://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-prospex-turtle-automatic-watch-srp775k1.html Coś ten link nie bangla... No cóż, w każdym razie na skywatches chyba najlepiej teraz. Niedawno na creationwatches była zniżka 10% to wychodziło 220$ Edytowane 5 Lipca 2017 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #6713 Napisano 5 Lipca 2017 No właśnie ten Twoj mi uciekł z bazarku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #6714 Napisano 5 Lipca 2017 Widziałem wersje J tylko na zdjęciach w sieci i to taka sama loteria jak w przypadku K. Od siebie dodam, co zaobserwowałem jak zamawiam, że wersja 777 jeszcze jako tako, ale już ostatnie wypusty 773 mają przesunięcie jak dla mnie nie zaakceptowania. Nie trafia do mnie tłumaczenie Seiko, że przesunięcie jest w jakichś tam granicach tolerancji, bo to bullshit. Taśma idzie pełną parą, a kontroli jakości chyba już nie ma. Poza tym uważam, że to świetny zegarek, na chwilę obecną jeden z najfajniejszych modeli w ofercie SEIKO. Sam jestem coraz bliżej zakupu najchętniej SRP775 i do tego jubilee w bicolorze od Strapcode i jest petarda Ale fajnie to wygląda! Ta bransa robi niezłą robotę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41841 #6715 Napisano 6 Lipca 2017 Pytałem z "Żółwiach" ale tam mało kto zagląda. Ile ma klamra w oryginalnym pasku w nowym Żółwiu ❓To jest ten sam "plastik" co w paskach od SKX❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #6716 Napisano 6 Lipca 2017 Kamerka jest bardzo porządna i ma 20 mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #6717 Napisano 6 Lipca 2017 Trzeba będzie przemyśleć powrót do Alpinisty i zmienić zdanie odnośnie małej średnicy zegarka. Strapcode robi pre-order bardzo fajnego zestawu. https://www.strapcode.com/store/order-20mm-angus-jubilee-316l-stainless-steel-watch-bracelet-seiko-alpinist-sarb017-brushed-submariner-clasp-p-4938.html#.WV3hRcZpwaY 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #6718 Napisano 6 Lipca 2017 ~500 pln? Chyba musiałbym się z wujem na głowy zamienić. Aczkolwiek jubilee jest super, a sam Alpinista nie gorszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72090 #6719 Napisano 6 Lipca 2017 Trzeba będzie przemyśleć powrót do Alpinisty i zmienić zdanie odnośnie małej średnicy zegarka. Strapcode robi pre-order bardzo fajnego zestawu. https://www.strapcode.com/store/order-20mm-angus-jubilee-316l-stainless-steel-watch-bracelet-seiko-alpinist-sarb017-brushed-submariner-clasp-p-4938.html#.WV3hRcZpwaYNa tej focie wygląda to wielce zachęcająco i bardzo, IMO, podbija atrakcyjność zegarka. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41841 #6720 Napisano 6 Lipca 2017 Kamerka jest bardzo porządna i ma 20 mm.Dzięki. A z czego ten pasek ❓ Miękki jest❓ Łapie kurz❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #6721 Napisano 6 Lipca 2017 No i musiałem siebie zacytować Z czego dokładnie to nie wiem, chyba gumowy. Ja takie paski omijam szerokim łukiem, a ten tym bardziej. Pasek przy 777 jest bardzo wygodny, ale to jak szybko się brudzi jest kompletnie nie do zaakceptowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41841 #6722 Napisano 6 Lipca 2017 No i musiałem siebie zacytować Z czego dokładnie to nie wiem, chyba gumowy. Ja takie paski omijam szerokim łukiem, a ten tym bardziej. Chciałem go kupić, ale skoro odradzasz to nie.Dzięki. Jakby ktoś chciał to na PW zapraszam. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trez 62 #6723 Napisano 6 Lipca 2017 SLA017 to bajka dla kolekcjonerów i seiko maniaków, mnie SBP051 ciekawi o wiele bardziej, ostrzejszy i dla mnie bardziej samurajski niż nowy samuraj, ciekawe jaka będzie teraz polityka na sumo, nie będzie już tym lepszym w rodzinie narazie kluczową będzie cena, ciekawe jak to rynek zweryfikuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #6724 Napisano 7 Lipca 2017 Chociaż trudno poznać ...to Blue Sumo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #6725 Napisano 7 Lipca 2017 Przymiarka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach