Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Widziałem wersje J tylko na zdjęciach w sieci i to taka sama loteria jak w przypadku K. Od siebie dodam, co zaobserwowałem jak zamawiam, że wersja 777 jeszcze jako tako, ale już ostatnie wypusty 773 mają przesunięcie jak dla mnie nie zaakceptowania. Nie trafia do mnie tłumaczenie Seiko, że przesunięcie jest w jakichś tam granicach tolerancji, bo to bullshit. Taśma idzie pełną parą, a kontroli jakości chyba już nie ma. Poza tym uważam, że to świetny zegarek, na chwilę obecną jeden z najfajniejszych modeli w ofercie SEIKO. Sam jestem coraz bliżej zakupu najchętniej SRP775 :) i do tego jubilee w bicolorze od Strapcode i jest petarda :)

VLXQRTu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Dla mnie tylko wersja 777 :wub: , ten pasek gumowy do mnie przemawia. Ale chyba rozsądniej brać 773 i dokupić gumę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

773 jest fajna, ale chyba najszybciej się nudzi. Tak mi się wydaje. Poza tym czarna guma do niej średnia, a niebieską ciężko dostać i nie do końca kolorystycznie zgrywa się z niebieskim kolorem w Żółwiu.

A tak poza tematem....do Polski wjechało SLA017J1 :) - 16390zł 

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek przy 777 jest bardzo wygodny, ale to jak szybko się brudzi jest kompletnie nie do zaakceptowania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Brudzi czy łapie kurz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Sprzedam nerkę albo wymienię na SLA017j  :lol:

@Jash fajny ten cygan

1459814d1470739766t-seiko-neuheit-der-ku

1460021d1470752683-seiko-neuheit-der-kul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie dla mnie to bez różnicy, ale od zewnątrz łapie kurz i wszelkie paprochy, a czy bardziej brudzi się od strony wewnętrznej? Nie wiem, zdjąłem kiedyś po kilku godzinach i nie założyłem nigdy więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przez chwilę SRP775, wg mnie złoty kolor na wkladce bezela jest bardziej mosiężny niż złoty i obok centrowania pierścienia to najsłabszy element tej wersji.

Widać to nawet na zdjęciach powyżej na jubilee bicolor.

Wiadomo że nie da się dopasowac idealnie odcienia, ale np. z ceramiczną wkładką wygląda dużo lepiej.

bb226c33b2d76f70b18e2c3187e9e7b5.jpg

(zdjęcie z netu)

Edytowane przez M.Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

A wiece gdzie dostać tego srp775 w dobrej cenie? Ostatnio 2 poszły na bazarku poniżej 1 k pln :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tematem....do Polski wjechało SLA017J1 :) - 16390zł 

U Ciebie?

Ciekawi mnie ten zegarek, jakoś idę za modą i uwielbiam reedycje diverów. Jednak wydaje mi się,że jak na razie Oris 65 kładzie wszystkie i Blancpaina Batyskafa  i tego Ulyssesa nowego i to Seiko już abstrahując od ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

W Zibi w detalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiece gdzie dostać tego srp775 w dobrej cenie? Ostatnio 2 poszły na bazarku poniżej 1 k pln :/

https://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-prospex-turtle-automatic-watch-srp775k1.html

FcDCrv2.jpg

Coś ten link nie bangla... No cóż, w każdym razie na skywatches chyba najlepiej teraz. Niedawno na creationwatches była zniżka 10% to wychodziło 220$

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

No właśnie ten Twoj mi uciekł z bazarku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem wersje J tylko na zdjęciach w sieci i to taka sama loteria jak w przypadku K. Od siebie dodam, co zaobserwowałem jak zamawiam, że wersja 777 jeszcze jako tako, ale już ostatnie wypusty 773 mają przesunięcie jak dla mnie nie zaakceptowania. Nie trafia do mnie tłumaczenie Seiko, że przesunięcie jest w jakichś tam granicach tolerancji, bo to bullshit. Taśma idzie pełną parą, a kontroli jakości chyba już nie ma. Poza tym uważam, że to świetny zegarek, na chwilę obecną jeden z najfajniejszych modeli w ofercie SEIKO. Sam jestem coraz bliżej zakupu najchętniej SRP775 :) i do tego jubilee w bicolorze od Strapcode i jest petarda :)

Ale fajnie to wygląda! Ta bransa robi niezłą robotę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem z "Żółwiach" ale tam mało kto zagląda. :(

Ile ma klamra w oryginalnym pasku w nowym Żółwiu

To jest ten sam "plastik" co w paskach od SKX

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamerka jest bardzo porządna i ma 20 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba będzie przemyśleć powrót do Alpinisty i zmienić zdanie odnośnie małej średnicy zegarka. :)

Strapcode robi pre-order bardzo fajnego zestawu.

19657382_1493773820679835_64803700592192

https://www.strapcode.com/store/order-20mm-angus-jubilee-316l-stainless-steel-watch-bracelet-seiko-alpinist-sarb017-brushed-submariner-clasp-p-4938.html#.WV3hRcZpwaY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

~500 pln? Chyba musiałbym się z wujem na głowy zamienić. Aczkolwiek jubilee jest super, a sam Alpinista nie gorszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba będzie przemyśleć powrót do Alpinisty i zmienić zdanie odnośnie małej średnicy zegarka. :)

Strapcode robi pre-order bardzo fajnego zestawu.

https://www.strapcode.com/store/order-20mm-angus-jubilee-316l-stainless-steel-watch-bracelet-seiko-alpinist-sarb017-brushed-submariner-clasp-p-4938.html#.WV3hRcZpwaY

Na tej focie wygląda to wielce zachęcająco i bardzo, IMO, podbija atrakcyjność zegarka. :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamerka jest bardzo porządna i ma 20 mm.

Dzięki.

A z czego ten pasek Miękki jest Łapie kurz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i musiałem siebie zacytować :D Z czego dokładnie to nie wiem, chyba gumowy. Ja takie paski omijam szerokim łukiem, a ten tym bardziej.

Pasek przy 777 jest bardzo wygodny, ale to jak szybko się brudzi jest kompletnie nie do zaakceptowania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i musiałem siebie zacytować :D Z czego dokładnie to nie wiem, chyba gumowy. Ja takie paski omijam szerokim łukiem, a ten tym bardziej.

Chciałem go kupić, ale skoro odradzasz to nie.

Dzięki.

Jakby ktoś chciał to na PW zapraszam.

20170706_161145.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SLA017 to bajka dla kolekcjonerów i seiko maniaków, mnie SBP051 ciekawi o wiele bardziej, ostrzejszy i dla mnie bardziej samurajski niż nowy samuraj, ciekawe jaka będzie teraz polityka na sumo, nie będzie już tym lepszym w rodzinie :) narazie kluczową będzie cena, ciekawe jak to rynek zweryfikuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi