Bartek79 1662 #7001 Napisano 3 Sierpnia 2017 Bartek ...Przesadzasz, to tak jak Rolexy ze starych referencji vs nowe ceramiczne,Japończycy zatrzymali się w miejscu w porównaniu do Swiss i jak tak się porównuje to widać przepaść,SBDX001 to jeszcze konstrukcja dekadę wcześniej i jak dla mnie to też plus.natomiast użytkowo spełniają swoją rolę bdb. No właśnie użytkowo zapięcie jest kiepskie bo cały czas przesuwałem tą drabinkę. W Rolkach funkcjonalnie bez zarzutu nawet w tych 30-letnich.Nie zmienia to faktu, że zegar jest świetny a jego cena to okazja w stosunku do konkurencji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Passero #7002 Napisano 4 Sierpnia 2017 No właśnie użytkowo zapięcie jest kiepskie bo cały czas przesuwałem tą drabinkę. W Rolkach funkcjonalnie bez zarzutu nawet w tych 30-letnich.Nie zmienia to faktu, że zegar jest świetny a jego cena to okazja w stosunku do konkurencji. Miałem ten sam problem z zapięciem, dlatego bransoleta od razu wylądowała w szufladzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4482 #7003 Napisano 4 Sierpnia 2017 Wysłałem zapytanie do Zibi czy mi sprowadzą. Panowie, kombinuje jak koń pod górę, te same długości da się uzyskać z tego co jest! Niepotrzebny wasz trud! od godziny 6 mniej ogniw, za 12 więcej, żeby była lepiej wyważonapoza tym:całe + całecałe + 1/2całe + 1/2 +1/21/2 +1/2 Podsumowując - Jacenty, usiądź nad stołem, podłóż złożony ręcznik kąpielowy, nie zapinaj tulejek, tylko poprzekładaj sobie "klocki" (ogniwa) na samych pinach i sprawdź jak Ci wygodnie! O tym, że w pokojowej temperaturze i w środku dnia, gdy woda w organizmie optymalnie rozłożona oraz, że pod zapięcie powinien wchodzić najmniejszy palec nie będę wspominał bo pewnie dobrze wiesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #7004 Napisano 4 Sierpnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #7005 Napisano 4 Sierpnia 2017 Było przymierzane, nawet fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #7006 Napisano 4 Sierpnia 2017 MM 300 genialny! Kurczę jak nazbieram kasę to będzie chyba nie do dostania:-( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #7007 Napisano 4 Sierpnia 2017 Było przymierzane, nawet fajny No bo jest fajny. Ale jak pomyślę sobie, że w tej cenie mogę mieć dwa wiesz-jakie-zegarki, to dziękuję 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #7008 Napisano 4 Sierpnia 2017 Jakie? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7009 Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Panowie, kombinuje jak koń pod górę, te same długości da się uzyskać z tego co jest! Niepotrzebny wasz trud! od godziny 6 mniej ogniw, za 12 więcej, żeby była lepiej wyważonapoza tym:całe + całecałe + 1/2całe + 1/2 +1/21/2 +1/2 Podsumowując - Jacenty, usiądź nad stołem, podłóż złożony ręcznik kąpielowy, nie zapinaj tulejek, tylko poprzekładaj sobie "klocki" (ogniwa) na samych pinach i sprawdź jak Ci wygodnie! O tym, że w pokojowej temperaturze i w środku dnia, gdy woda w organizmie optymalnie rozłożona oraz, że pod zapięcie powinien wchodzić najmniejszy palec nie będę wspominał bo pewnie dobrze wiesz Burns - lata melanży, trzy dekady w branży wiem jak się skraca kajdan. Przy czym zasada 2 na 1 nie zawsze dobrze działa przy japońcach bo wygodę daje i wyważenie, ale zapięcie dużo wysuwa się wtedy na nadgarstku w stronę kciuka, a za tym koperta przesuwa się na łapie w drugą stronę. Miałem pisać rano ale zapomniałem, już ogarnięte, więc po temacie. Tu odjąłem tam dodałem, potem wszystko poprzekładałem i gra Dla potomnych w tym modelu odległość między dziurkami dużego ogniwa 10mm, małego 6mm. Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbs 146 #7010 Napisano 5 Sierpnia 2017 Dzisiaj tak, chociaż bez wody... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Passero #7011 Napisano 5 Sierpnia 2017 Uczepił się nadgarstka i nie chce zejść 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #7012 Napisano 5 Sierpnia 2017 Mój Potwór wyszedł z morza i również nie chce się odczepić 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4078 #7013 Napisano 5 Sierpnia 2017 Oj, lubią wodę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #7014 Napisano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) No i SEIKO górą :-) Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez dante100 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #7015 Napisano 6 Sierpnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #7016 Napisano 6 Sierpnia 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #7017 Napisano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) A to mój nowy towarzysz bardzo przypomina mi starego BM który był świetny, ale jego dwie wady natarczywie drążyły mój umysł, że sprzedałem... myślę teraz o przekładce tarczy i wskazówek od starego BM Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Capri 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #7018 Napisano 6 Sierpnia 2017 Ma ktoś już SBDC051? Na filmikach na YT wygląda bardzo solidnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4482 #7019 Napisano 7 Sierpnia 2017 Ma ktoś już SBDC051? Na filmikach na YT wygląda bardzo solidnie. mam nadzieję, że na żywo będzie tak samo obiecujący... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #7020 Napisano 7 Sierpnia 2017 Tak podejrzewałem. Zapięcie bransolety w końcu nie wygląda jakby było zrobione z puszki po konserwie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M_Michal 9 #7021 Napisano 7 Sierpnia 2017 Mnie po filmach również zaintrygował i to na tyle, że zasiał ziarno pożądania. Czekam na wrażenia z obcowania z zegarkiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubol 10 #7022 Napisano 7 Sierpnia 2017 Widziałem porównanie z sumo i bardziej spodobał mi się sumiak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #7023 Napisano 7 Sierpnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M_Michal 9 #7024 Napisano 7 Sierpnia 2017 Widziałem porównanie z sumo i bardziej spodobał mi się sumiak.Widziałem ten film i sumo było ostro modowane. Poza tym SBDC051 wygrywa szkłem, bransoletą, indeksami i kopertą. Nie wiem czy jest warte 2x więcej, ale jednak dla mnie jest wyraźnie ciekawsze od sumo. Wygląd to oczywiście osobista preferencja, ale tutaj nowy diver również wygrywa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ntbn 0 #7025 Napisano 8 Sierpnia 2017 Witam w klubie mój nowy nabytek za niedługo będe go chciał na taki pasek wrzucić http://pattini.pl/pl/p/PASEK-DO-ZEGARKA-mod.75-MODYFIKACJA/221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach