Gość fidelio #9351 Napisano 26 Stycznia 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #9352 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Jacek, dokupiłeś czarnego czy dojechał Wam na stan? Edytowane 26 Stycznia 2018 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9353 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) zetrov, przekozackie to Seiko... dawno już nie widziałem tak ładnego modelu. Na szybkości odszukałem ten model w sieci i zastanawia mnie skąd taka różnica w cenie w stosunku do innych diverów Seiko? mechanizm? 6R15, szafir, fajne wykonanie i przekozacka bransoleta. Oczywiście, jak to w SEIKO buble się i tu zdarzają i trochę patrząc przez pryzmat ceny tego modelu słabe to. Nie mniej ja kupuję oczami, albo się podoba, mam kasę i kupuję i nie patrzę, czy drogo i za drogo, albo się nie podoba. Jacek, dokupiłeś czarnego czy dojechał Wam na stan? Nie, to kolegi. A na stanie mam obie wersje tak, czy siak. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #9354 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) No bezelek pracuję miodnie, MM może mu pod tym względem buty czyścić Wybacz, ale obawiam się, że po tym wpisie nie chciałbym widzieć twoich butów i wiedzieć, w którym roku je ostatnio czyściłeś lub pastowałeś Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #9355 Napisano 26 Stycznia 2018 W końcu dotarł, ale cudny jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gunit82 63 #9356 Napisano 27 Stycznia 2018 fidelio i jak wrażenia z sarba 033???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9357 Napisano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Zegarek jest ...niewielki, co wiedziałem, ale w ogóle mi to nie przeszkadza :-) Uważam, że jak na tą półkę cenową, jest świetnie wykonany. Mam porównanie z Alpinistem i na kopercie SARBa dzieje się więcej, co w szczególności dotyczy uszu. Jestem bardzo zadowolony! Oczywiście kajdan od razu zdjęty, a na razie na pasku, który ma być do innego mojego zegarka, bo przecież trzeba nosić :-) W poniedziałek mam zamiar "odziać" go w inny, docelowy pasek. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniutek 11 #9358 Napisano 27 Stycznia 2018 Tym razem wklejam swoje zdjęcie mojego 0040 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gunit82 63 #9359 Napisano 27 Stycznia 2018 fidelio, a coś z kajdanem nie tak czy nie lubisz ??? Napisz jeszcze proszę czy ten sarb jest raczej polerowany czy szczotkowany???? Mi rozmiar też nie przeszkadza, miałem mido multiforta 38 mm i był super. W zegarkach z lunetą (bez bezela) nie widać tego rozmiary na ręku, dla mnie wydają się optycznie większe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9360 Napisano 27 Stycznia 2018 Kajdan jest ok, jak na tą połkę cenową. Rzecz jednak w tym, że ja z zasady noszę zegarki na paskach, stąd kajdan został zdjęty :-) W przypadku 033 mamy i powierzchnie polerowane - bok koperty, jak i szczotkowane - częściowo uszy. Generalnie wszystko to wygląda bardzo dobrze i trudno tu do czegokolwiek się przyczepić :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gunit82 63 #9361 Napisano 27 Stycznia 2018 A kajdan szczotka czy polerka ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #9362 Napisano 27 Stycznia 2018 Wciąż nie mogę się napatrzeć na tarczę 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3453 #9363 Napisano 27 Stycznia 2018 Koledzy, potrzebna doraźna pomoc. Mam SDGM003, ale już mi się trochę opatrzył. Myślę o SARB017. Warto podmienić, czy jednak zostawić SDGM? Takiego modelu pewnie długo nie będzie, patrząc na to, co teraz jest prezentowane przez firmę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #9364 Napisano 27 Stycznia 2018 Koledzy, potrzebna doraźna pomoc. Mam SDGM003, ale już mi się trochę opatrzył. Myślę o SARB017. Warto podmienić, czy jednak zostawić SDGM? Takiego modelu pewnie długo nie będzie, patrząc na to, co teraz jest prezentowane przez firmę.nie idź tą drogą w myśl przysłowia "zamienił stryjek, siekierkę na kijek"Tym razem wklejam swoje zdjęcie mojego 0040NOS ? Nieużywany ? Noszony z doskoku czy kolekcjonerski ołtarzyk ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11511 #9365 Napisano 27 Stycznia 2018 Wciąż nie mogę się napatrzeć na tarczę Seiko SRPC03J1 tarcza.jpgOglądałem go wczoraj w galerii. Na wystawie tarcza się fajnie mieniła w świetle halogenów, a po założeniu na rękę czar prysł. To jednak nie mój typ, ale jak to ktoś kiedyś powiedział, po SDGMie zmienia się spojrzenie na inne zegarki 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniutek 11 #9366 Napisano 27 Stycznia 2018 (edytowane) nie idź tą drogą w myśl przysłowia "zamienił stryjek, siekierkę na kijek"NOS ? Nieużywany ? Noszony z doskoku czy kolekcjonerski ołtarzyk ?Wymieniony bezel i polerkaw BykuPzdr Edytowane 27 Stycznia 2018 przez Maniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #9367 Napisano 27 Stycznia 2018 @Maniutek ciekawe masz te Seika @Sebak poprę Marcina, nie idź tą drogą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #9368 Napisano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Edycja: nie ten temat @Sebak, co to za pomysł? Dokupić - tak! Ale wymieniać? Edytowane 27 Stycznia 2018 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniutek 11 #9369 Napisano 27 Stycznia 2018 @Maniutek ciekawe masz te Seika @Sebak poprę Marcina, nie idź tą drogąDzięki,dzięki Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3453 #9370 Napisano 27 Stycznia 2018 Ok, czyli SDGM na razie zostaje, a najwyżej pozostaje dozbierać do 017. Dzięki za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9371 Napisano 27 Stycznia 2018 A kajdan szczotka czy polerka ???Nie wiem, bo ...już zdążyłem się go pozbyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81114 #9372 Napisano 27 Stycznia 2018 Tym razem wklejam swoje zdjęcie mojego 0040Fajny byczek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macieq79 14 #9373 Napisano 27 Stycznia 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #9374 Napisano 27 Stycznia 2018 A kajdan szczotka czy polerka ???Szczotka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniutek 11 #9375 Napisano 27 Stycznia 2018 Fajny byczek No dziękuje,jutro licytuje na ebay 0011 UFO,mam nadzieje że będzie mój Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach