rob3rt 1351 #10051 Napisano 26 Lutego 2018 Raczej tak.Google Pixel 2 | Tapatalk Pro Super. W razie czego będę pisał na priv. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #10052 Napisano 26 Lutego 2018 Witam w mroźny wieczór Pobuszowałem po necie ciutek ... i widzę następce? SARX033w wersji tytanowej - SARX057. Miał go może już ktoś w swoich łapkach ?Oj... kusi, kusi zniknęła kursywa z tarczy - chyba ładniej,dodano "presage" - nie wiem po co - żeby było bardziej snobistycznie ?Skrócono wskazówki - chyba ładniej teraz.Tytan lżejszy i cieplejszy - bardziej miękki, ale chiba jest też powłoka galwaniczna. I jak się kolegom podoba ten model ? A na taki mróz nie żadne divery z kajdanami, tylko cieplutka skóra krokodyla Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #10053 Napisano 26 Lutego 2018 Panowie chcialbym siebie pocieszyc grand seiko najlepiej vintage.z jakim kosztem musze sie liczyc? zegatek ma byc prosty bez wodotryskow 36-38 mm mile widziana data.moze byc quartz. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12875 #10054 Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Ok. 4k pln myślę, że trzeba liczyć. Vintage kwarców GS to chyba nie było, ale Ok. tych 4-5k to z drugiej ręki współczesnego kwarca możesz szukać.Edycja: kwarcowy współczesny GS w świetnym stanie leżał przez pewien czas na bazarku, zdaję się, że właśnie Ok 4k. Edytowane 26 Lutego 2018 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #10055 Napisano 27 Lutego 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz2264 2 #10056 Napisano 27 Lutego 2018 Witam serdecznie. Od kilku miesięcy jestem posiadaczem zegarka Seiko 5 (SNZG13K1)Bardzo mi się podoba. jest nieco cięższy niż jego kwarcowy poprzednik który użytkowałem przez ostatnich 15 lat ale to kwestia przyzwyczajenia. Obserwuję go z uwagą i pojawiły się dwa pytania na które poszukuję odpowiedzi. Nie chce biegać po zegarmistrzach bo jak na razie takich pewnych sprawdzonych nie znam. Moje pierwsze pytanie to z jaką dokładnością można wyregulować taki zegarek (15 sek./24 spóźnia)? I drugie pytanie. Wczoraj jeżdżąc na łyżwach zauważyłem ściągając rękawiczki (fakt, że jeździłem dość intensywnie), że pojawiło się lekkie zaparowanie na wewnętrznej stronie szkiełka, które po chwili zniknęło(w czasie krótkiego odpoczynku). Czy to niepokojące zjawiska?Będę wdzięczny za zainteresowanie tym postem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #10057 Napisano 27 Lutego 2018 Janusz, temat podobnego parowania masz przewałkowany na poprzedniej stronie wątku. -15 na dobę chyba jeszcze mieści się w normie producenta, ale zegarmistrz powinien dać radę wyprowadzić go na jakieś +5/-5 sekund. Szanowna izbo, mam rację? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #10058 Napisano 27 Lutego 2018 @disaster3Divery to IMO z założenia do ciężkich zadań służą... choć można je i pieścić Ostatnio wytaplałem żółwia w błocie m.Martwego - i nie miał mi tego za złe,.... może nawet był zadowolony ? wszak niezbyt często bywa w SPA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10059 Napisano 27 Lutego 2018 Żółw błotny ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz2264 2 #10060 Napisano 27 Lutego 2018 Janusz, temat podobnego parowania masz przewałkowany na poprzedniej stronie wątku. -15 na dobę chyba jeszcze mieści się w normie producenta, ale zegarmistrz powinien dać radę wyprowadzić go na jakieś +5/-5 sekund. Szanowna izbo, mam rację?Dziękuję bardzo za odpowiedź. Warto wymieniać doświadczenia. Mam ten zegarek od dwóch miesięcy, więc poczekam jeszcze miesiąc ,dwa i poszukam jakiegoś zegarmistrza który mi go spróbuje wyregulować. Miałem kiedyś Zima- stare dzieje- i sam go regulowałem, ale do tego mechanizmu raczej nie będę ingerował. Zdążyłem się w międzyczasie dowiedzieć,że jest takie urządzenia jak wibrograf. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #10061 Napisano 27 Lutego 2018 Koledzy, gdzie w Łodzi wybrać się na przymiarkę? Na taką wystawną prezentację jak ta Kolegi Jash kilka stron wcześniej raczej nie liczę, ale może coś doradzicie?.. Szczególnie chętnie przymierzyłbym samurai, sumo i żółwia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #10062 Napisano 27 Lutego 2018 Samuraja widziałem w Galerii Łódzkiej. Nie wiem czy w Manufakturze też czegoś Seiko nie ma... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #10063 Napisano 27 Lutego 2018 Samuraja to akurat mozna brac bez przymiarki. Taki jest ladny 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41825 #10064 Napisano 27 Lutego 2018 Sumo było w oficjalnej sprzedaży w Pl❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10065 Napisano 27 Lutego 2018 Koledzy, gdzie w Łodzi wybrać się na przymiarkę? Na taką wystawną prezentację jak ta Kolegi Jash kilka stron wcześniej raczej nie liczę, ale może coś doradzicie?.. Szczególnie chętnie przymierzyłbym samurai, sumo i żółwia. W sumie, to z Łodzi do Wrocławia nie jest tak daleko. Jest S8, jedzie się przyjemnie, więc może jednak wybrać się do Kolegi @Jasha w tej sprawie? SEIKO mają też w Porcie Łódź, ale wybór jest mizerny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10066 Napisano 27 Lutego 2018 Sumo było w oficjalnej sprzedaży w PlByło kilka sztuk. Sam jedną dostałem ale poszła w ciągu miesiąca Google Pixel 2 | Tapatalk ProW sumie, to z Łodzi do Wrocławia nie jest tak daleko. Jest S8, jedzie się przyjemnie, więc może jednak wybrać się do Kolegi @Jasha w tej sprawie? SEIKO mają też w Porcie Łódź, ale wybór jest mizerny...Do mnie to już się nie wybierzesz, bo od poniedziałku nie pracuję w sklepie Google Pixel 2 | Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10067 Napisano 27 Lutego 2018 Znakiem tego, u Kolegi zmiany :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10068 Napisano 27 Lutego 2018 (edytowane) Tak, jak pisałem w odpowiednim dziale Google Pixel 2 | Tapatalk Pro Edytowane 27 Lutego 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #10069 Napisano 28 Lutego 2018 Dziękuję za sugestie. Pojeżdżę, popatrzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #10070 Napisano 28 Lutego 2018 xeno, uderzaj do Manu, tam chyba największy wybór, Samuraja mieli w sprzedaży, Żółwia też ale o Sumo zapomnij że gdzieś przymierzysz, chyba że mojego W sumie Sumo to można brać w ciemno, na pewno będziesz zadowolony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #10071 Napisano 28 Lutego 2018 Co do sumo, wydaje się wielki, ale to mój najwygodniejszy zegarek. Ciężar czuć dopiero jak po kilku dniach noszenia go codziennie zakładasz na nadgarstek inny mniejszy zegarek. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #10072 Napisano 28 Lutego 2018 Czy gdzies w kraju lub np.w Niemczech istnieje stacjonarny sklep lub zegarmistrz zajmujacy sie vintage Seiko Citizen? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #10073 Napisano 28 Lutego 2018 W Niemczech jest butik Seiko we Frankfurcie nad menem. Zapewne tam byś mógł spróbować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24410 #10074 Napisano 28 Lutego 2018 Czy gdzies w kraju lub np.w Niemczech istnieje stacjonarny sklep lub zegarmistrz zajmujacy sie vintage Seiko Citizen? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu TapatalkaW kraju tak - Serwis Seiko na Belgradzkiej w Warszawie. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #10075 Napisano 28 Lutego 2018 W kraju tak - Serwis Seiko na Belgradzkiej w Warszawie.Czy tez sprzedaje zegarki czy tylko naprawa? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach