Desaxe 5124 #21276 Napisano 4 Października 2020 (edytowane) Szybkie pytanie - w Seiko jestem jeszcze zielony, (PROSZĘ NIE BIĆ😉) może brak szafirowych szkieł mnie odstręczał, ale się przekonałem do marki po Seiko Premier WT. Może powiecie co myślicie o takiej modyfikacji na pierwszy diver od nich? https://allegro.pl/oferta/seiko-skx013-modyfikacja-raker-custom-watches-9769701513?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Ewentualnie jakie divery z szafirowym szkłem polecacie? Chciałbym Willarda 6105 ale to praktycznie nieosiągalny model jak widzę... Edytowane 4 Października 2020 przez Desaxe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #21277 Napisano 4 Października 2020 Dla mnie osobiście to nie warto kupować tych customów, zwłaszcza gotowych, skoro można zrobić idealnie pod siebie. Ze szkłem nie widze problemu kupić coś orginalne, a szafir założyć sam robiłem taki zabieg z Sumo i żółwiami. Inna kwestia to taka ze 013 jest mały, ale to już zależy jaki masz ndagarstekWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desaxe 5124 #21278 Napisano 5 Października 2020 2 godziny temu, bulczenzo napisał: Dla mnie osobiście to nie warto kupować tych customów, zwłaszcza gotowych, skoro można zrobić idealnie pod siebie. Ze szkłem nie widze problemu kupić coś orginalne, a szafir założyć sam robiłem taki zabieg z Sumo i żółwiami. Inna kwestia to taka ze 013 jest mały, ale to już zależy jaki masz ndagarstek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Chodziło mi bardziej o typ przeróbek, bo zegarek zdecydowanie za mały dla mnie. Dzięki za odpowiedź, podobnie na PW jeden z doświadczonych kolegów z forum mi dał znać i już wiem czego szukać.🍻 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74156 #21279 Napisano 5 Października 2020 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #21280 Napisano 5 Października 2020 5-ty w życiorysie skaiksiak i dopiero ten prosty😄 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #21281 Napisano 5 Października 2020 (edytowane) Jakie są wasze przygody z wymianą baterii w seikowych diverach? Czy można zaufać zegarmistrzowi przy wymianie baterii i dać zielone światło na silikonowanie uszczelki, skoro jest czysta, czy zanieść gdzie indziej? Co prawda łażę w diverach, ale z rzadka wystawiam je na kontakt z wodą, jednak nigdy nic nie wiadomo. Edytowane 5 Października 2020 przez SEI_pat_KO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROLMEGA 2 #21282 Napisano 5 Października 2020 Sam próby szczelności sobie nie zrobisz, szkoda by było potem utopić takiego.Uszczelka to nie tylko dekielek ale też koronka, raz na parę lat warto sprawdzić. Gdyby nie to, to każdy sam by baterie wymieniał, w końcu to żadna sztuka.Sent from my SM-G970F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 73705 #21283 Napisano 5 Października 2020 (edytowane) Ja osobiście mam przykre doświadczenia zegarmistrz vs. diver. Parę lat temu oddałem Citka do "fachmana" bo trochę późnił. Na efekty długo nie trzeba było czekać, prawdopodobnie zawinela mu się uszczelka podczas dokrecania dekla i przy zwykłym myciu rąk pojawiła się "rosa" za szkiełkiem. Poszedłem z reklamacja i niewiele to dało. Musiałem oddać zegarek do innego na gruntowny serwis wraz z wymianą uszczelek od dekielka i koronki + test szczelności.... Tak więc test szczelności jest według mnie konieczny. Edit; w moim przypadku to był automat, ale to bez znaczenia. Edytowane 5 Października 2020 przez SLAWEK 01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #21284 Napisano 5 Października 2020 Spoko, zobaczę jeszcze, nie jest to egzemplarz z tych nieco droższych modeli, ale zawsze obawa jest nawet o ten najtańszy zegar. Bo wszystkie seiko to przecie z samej nazwy fajne chłopaki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #21285 Napisano 5 Października 2020 Panowie najnowsze Seiko Samurai i Monster czy ma to sens? Są warte uwagi? Jak one leżą na nadgarstku takim jak mój czyli 17 cm.?https://www.gnomonwatches.com/collections/seiko/products/prospex-save-the-ocean-manta-ray-edition-king-samurai-200m-automatic-ref-sbdy065 https://www.gnomonwatches.com/collections/seiko/products/prospex-save-the-ocean-great-white-shark-edition-monster-vintage-200m-automatic-ref-sbdy045 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 61228 #21286 Napisano 5 Października 2020 Samurai fajny, tylko trochę za drogi. Monster ma lupkę... Ale w kraju monster wychodzi w bardzo podobnych pieniądzach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #21287 Napisano 5 Października 2020 Tą żałosną lupkę to wy....e zaraz po zakupie. Dużo narzekań słyszałem że te nowe edycję są gorsze od poprzednich... W Polsce chyba nie ma wersji J? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #21288 Napisano 5 Października 2020 (edytowane) jeszcze do wyboru masz żółwia https://www.gnomonwatches.com/products/prospex-save-the-ocean-manta-ray-edition-king-turtle-200m-automatic-ref-sbdy063?_pos=18&_sid=84b6932e0&_ss=r ja z nowej edycji "king" mam srpe37 czyli białego na gumie. Zastanawiałem się nad manta ray, ale wolałem póki co bardziej stonowany. Na nadgarstku leży jak pozostałe samuraje. Jedynie pierwsza edycja samurai była trochę inna. Druga i trzecia są jeżeli chodzi o kopertę jota w jotę no prawie takie same. A lupka jak dla mnie jest w porządku, wszystkie kingi mają lupki - turtle, monstery, samuraje, i chyba jeszcze sumo z nową serią, nie pisze o tradycyjnych garniturowcach a tu jest kilka zdjęć robionych dla porównania z kija Edytowane 5 Października 2020 przez SEI_pat_KO 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #21289 Napisano 5 Października 2020 Jak widze recenzję żółwia, która zaczyna się od przypomnienia że protoplastą był 6309, a nie ma ceramicznego bezela, to az mi się coś robi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #21290 Napisano 5 Października 2020 Ten biały samuraj to nawet ciekawa opcja :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #21291 Napisano 6 Października 2020 (edytowane) Czarny też jest. Ta nowa edycja jest trochę bardziej dopieszczona- szafir, bezel wkońcu doczekał się ramki przy szkiełku, insert prezentuje się o wiele lepiej niż w poprzednich edycjach. Lupka jak już wspomniałem jest w porządku, ale mogli by też zrobić zamiast lupki np. ramkę przy dacie Edytowane 6 Października 2020 przez SEI_pat_KO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebaZ74 36 #21292 Napisano 7 Października 2020 Cześć, chyba w dobrym dziale piszę, chciałbym kupić Seiko Recrafta, gdzie w tej chwili są dostępne, skąd brać najlepiej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #21293 Napisano 7 Października 2020 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robnyc 3932 #21294 Napisano 7 Października 2020 5B1E6DA9-0516-4680-B832-0BA0F1A46B2F by Robert, on Flickr 2 ROBERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #21295 Napisano 7 Października 2020 3 godziny temu, Jash napisał: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Jash czy tutaj mamy ceramiczną wkładkę bezela? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #21296 Napisano 7 Października 2020 ^^^Stalowy insert z fakturą. Pierwsze foty nowych MM200, zielony ma być w kwietniu 2021. I nowy Shogun. Tytan został ale i tak jest lol. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #21297 Napisano 7 Października 2020 27 minut temu, bulczenzo napisał: Jash czy tutaj mamy ceramiczną wkładkę bezela? Odpowiem Ci, że nie mamy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #21298 Napisano 7 Października 2020 Odpowiem Ci, że nie mamy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7937 #21299 Napisano 7 Października 2020 4 godziny temu, SebaZ74 napisał: Cześć, chyba w dobrym dziale piszę, chciałbym kupić Seiko Recrafta, gdzie w tej chwili są dostępne, skąd brać najlepiej? Longislandwatch, ebay, Amazon - chwilowo jest chyba jakiś problem z dostępnością ale są np. tu: https://www.ebay.com/p/28005308805 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebaZ74 36 #21300 Napisano 7 Października 2020 Dzięki cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach