tomaliusz 23167 #23051 Napisano 12 Sierpnia 2021 8 minut temu, Miszkolc napisał(-a): Przychylę się do głosów tolerancyjnych. Trochę Prospexów i 5 przewinęło się przez moją gablotkę i jakość ich wykonania zawsze była na bardzo dobrym poziomie, a wady jakie miały, były tak naprawde niezauważalne w codziennym życiu. To tak jak z kropką od kawy na granatowej koszuli, nikt jej nie zauważa prócz właściciela. Całość przypomina mi dyskusje czy w Benku sekundnik trafia w indeksy. W żadnym idealnie nie trafia, ale to i tak zaje...ty zegarek. To samo się dotyczy np. mojego Monstera, "kocham" go więc nie szukam w nim wad, wystarczy, że działa i jest mój Nie zgadzam się z tym, miałem takiego co trafiał idealnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #23052 Napisano 12 Sierpnia 2021 Nie jest idealny, ale zapraszam na recenzję: Seiko King Turtle SRPF77 Dark Manta Ray, czyli diabły tkwią w szczegółach. - Testy i recenzje - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków (zegarkiclub.pl) 6 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 70744 #23053 Napisano 12 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Miszkolc napisał(-a): Przychylę się do głosów tolerancyjnych. Trochę Prospexów i 5 przewinęło się przez moją gablotkę i jakość ich wykonania zawsze była na bardzo dobrym poziomie, a wady jakie miały, były tak naprawde niezauważalne w codziennym życiu. To tak jak z kropką od kawy na granatowej koszuli, nikt jej nie zauważa prócz właściciela. Całość przypomina mi dyskusje czy w Benku sekundnik trafia w indeksy. W żadnym idealnie nie trafia, ale to i tak zaje...ty zegarek. To samo się dotyczy np. mojego Monstera, "kocham" go więc nie szukam w nim wad, wystarczy, że działa i jest mój Lepiej bym tego nie ujął 😉 Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129919 #23054 Napisano 12 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Miszkolc napisał(-a): Przychylę się do głosów tolerancyjnych. Trochę Prospexów i 5 przewinęło się przez moją gablotkę i jakość ich wykonania zawsze była na bardzo dobrym poziomie, a wady jakie miały, były tak naprawde niezauważalne w codziennym życiu. To tak jak z kropką od kawy na granatowej koszuli, nikt jej nie zauważa prócz właściciela. Całość przypomina mi dyskusje czy w Benku sekundnik trafia w indeksy. W żadnym idealnie nie trafia, ale to i tak zaje...ty zegarek. To samo się dotyczy np. mojego Monstera, "kocham" go więc nie szukam w nim wad, wystarczy, że działa i jest mój Nie mam złych doświadczeń z zegarkami Seiko. Mam 3, miałem jeszcze jeden (może za mało by wyciągać wnioski?), ale dałem go bratu, bo kinetic to nie mechanizm dla mnie (za dużo mam zegarków). Z żadnym nie miałem problemu, no może poza pierwszym rozruchem wzmiankowanego kinetica. To tak, tytułem wprowadzenia. Uważam, że tragicznym pomysłem na życie jest drobiazgowość. Potrafi obrzydzić wszystko. Polecam młodszym kolegom, którzy jeszcze nie znaleźli sposobu jak żyć. Drobiazgowość także w przypadku zegarków, to fatalny pomysł. Według mnie najlepszym sposobem kolekcjonowania jest metoda - ciesz się i nie oglądaj przez lupę. Dlatego też popieram zdanie Kolegi Miszkolc. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 70744 #23055 Napisano 12 Sierpnia 2021 (edytowane) 8 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Nie mam złych doświadczeń z zegarkami Seiko. Mam 3, miałem jeszcze jeden (może za mało by wyciągać wnioski?), ale dałem go bratu, bo kinetic to nie mechanizm dla mnie (za dużo mam zegarków). Z żadnym nie miałem problemu, no może poza pierwszym rozruchem wzmiankowanego kinetica. To tak, tytułem wprowadzenia. Uważam, że tragicznym pomysłem na życie jest drobiazgowość. Potrafi obrzydzić wszystko. Polecam młodszym kolegom, którzy jeszcze nie znaleźli sposobu jak żyć. Drobiazgowość także w przypadku zegarków, to fatalny pomysł. Według mnie najlepszym sposobem kolekcjonowania jest metoda - ciesz się i nie oglądaj przez lupę. Dlatego też popieram zdanie Kolegi Miszkolc. W punkt kolego 😉 Ja mam plan na kolejne trzy, niestety nie stać mnie na egzemplarze za kilkanaście k. ale jakieś Tuna, stary Monster I w przyszłości Willard... zobaczymy, ale mam podobnie jak Ty, zawsze po drodze stanie "coś "😂 Edytowane 12 Sierpnia 2021 przez SLAWEK 01 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46436 #23056 Napisano 14 Sierpnia 2021 Ja mam raptem jedno Seiko i mimo, że bransoleta mogła by być lepsza, podobnie jak wykończenie koperty to polubiłam go od pierwszego przymierzenia. I nie wykluczam zakupu kolejnych Seiko - na pojawienie się jednego w krajowej dystrybucji czekam, a wolę z krajowej, bo w nim jest parę elementów, które mogą się Seiko nie zgrać 😉 7 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #23057 Napisano 16 Sierpnia 2021 widzieli? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 70744 #23058 Napisano 16 Sierpnia 2021 No nie, ciekawe.... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #23059 Napisano 16 Sierpnia 2021 6 minut temu, SLAWEK 01 napisał(-a): No nie, ciekawe.... Tylko na Tajlandię, są dość barwne no i tak... ciekawe 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 70744 #23060 Napisano 16 Sierpnia 2021 9 minut temu, SEI_pat_KO napisał(-a): Tylko na Tajlandię, są dość barwne no i tak... ciekawe Szkoda, ciekawie wygląda zestawienie kolorów w poszczególnych egzemplarzach w zasadzie we wszystkich pięciu. Tak ze zdjęcia to Monster z jasnego błękitu po intensywny niebieski ku bezelowi wygląda zacnie, chyba na niego bym postawił w pierwszej kolejności 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #23061 Napisano 17 Sierpnia 2021 16 godzin temu, SEI_pat_KO napisał(-a): Tylko na Tajlandię, są dość barwne no i tak... ciekawe Zastanawia mnie dlaczego akurat Tajlandia (po raz nie pierwszy)? Wie ktoś? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #23062 Napisano 17 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Sol napisał(-a): Zastanawia mnie dlaczego akurat Tajlandia (po raz nie pierwszy)? Wie ktoś? Bo to największy rynek zbytu dla Seiko. Na tyle udany pakiet, że mógłbym go przyjąć w całości bez wybrzydzania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66377 #23063 Napisano 17 Sierpnia 2021 A czy Seiko w Tajlandii nie ma czasem fabryk i jakiegoś centrum projektowego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129919 #23064 Napisano 17 Sierpnia 2021 4 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): A czy Seiko w Tajlandii nie ma czasem fabryk i jakiegoś centrum projektowego? A ja tam myślę, że zwyczajnie turyści w Tajlandii lubią sobie kupić coś kolorowego na pamiątkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #23065 Napisano 17 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): A ja tam myślę, że zwyczajnie turyści w Tajlandii lubią sobie kupić coś kolorowego na pamiątkę. To źle myślisz, bo te zegarki z reguły wyprzedane są w pierwszej dobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #23066 Napisano 17 Sierpnia 2021 32 minuty temu, Burns napisał(-a): To źle myślisz, bo te zegarki z reguły wyprzedane są w pierwszej dobie. Co tylko potwierdza tezę, że ile by nie naklepali tych sikorów to im na pniu schodzi. Kto by się przejmował w takim układzie luzami na endlinkach, nie centrującym bezelem czy innymi..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129919 #23067 Napisano 17 Sierpnia 2021 33 minuty temu, Burns napisał(-a): To źle myślisz, bo te zegarki z reguły wyprzedane są w pierwszej dobie. Rozumiem, że pierwsze 24h "for native only"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8150 #23068 Napisano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Burns napisał(-a): Bo to największy rynek zbytu dla Seiko. Na tyle udany pakiet, że mógłbym go przyjąć w całości bez wybrzydzania. Nie do wiary 🙂😉 Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez Marak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #23069 Napisano 17 Sierpnia 2021 47 minut temu, Marak napisał(-a): Nie do wiary 🙂😉 Za darmo, oczywiście. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #23070 Napisano 18 Sierpnia 2021 22 godziny temu, Burns napisał(-a): Bo to największy rynek zbytu dla Seiko. 19 godzin temu, Burns napisał(-a): To źle myślisz, bo te zegarki z reguły wyprzedane są w pierwszej dobie. Czyli Tajlandia to taki bogaty kraj, czy mieszkają tam sami Seiko-maniacy i biorą jak leci? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129919 #23071 Napisano 19 Sierpnia 2021 Dziś dotarł do mnie mail z WATCH OUTZ, że zbierają pre-ordery na trzy limitowane edycje Grand Seiko: SBGA451, SBGA453, SBGA455. Mnie niestety nie stać, ale może to zainteresuje Kolegów z grubszymi portfelami, albo przynajmniej cierpliwszymi , i skorzystają z oferty. Cenę można poznać, po wysłaniu zapytania do sklepu (już to brzmi groźnie). Poniżej trzy zdjęcia reklamowe jakie otrzymałem od nadawcy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #23072 Napisano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) Panowie czy to jest nornalne, że bezele w nurkach Seiko po zanurzeniu w słodkiej wodzie (do mycia) zaczynają się "łatwo" obracać? Jak wyschnie to większy opór wraca. Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #23073 Napisano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Noodles napisał(-a): Panowie czy to jest nornalne, że bezele w nurkach Seiko po zanurzeniu w słodkiej wodzie (do mycia) zaczynają się "łatwo" obracać? Jak wyschnie to większy opór wraca. Pewnie sucho pod bezelem i ciężko się obraca. kropla oleju maszynowego pod bezel i różnicy nie będzie. Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Macmac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość HaveFun #23074 Napisano 20 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Noodles napisał(-a): Panowie czy to jest nornalne, że bezele w nurkach Seiko po zanurzeniu w słodkiej wodzie (do mycia) zaczynają się "łatwo" obracać? Jak wyschnie to większy opór wraca. Ja miałem tak w tuńczyku w skx cały czas luźno chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #23075 Napisano 20 Sierpnia 2021 Ok dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach