Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, GrzesiekW napisał(-a):

[...]

Z kolei jeśli chodzi o chińczyki "premium" typu San Martin - dla mnie przekraczają pewien pułap cenowy, gdzie włącza mi się blokada. I nie chodzi o to, że cena sama w sobie jest za wysoka. Mam zegarki, które kosztowały sporo więcej. Tyle tylko, że tam płaciłem nie za samą jakość, ale też "za znaczek", a co za tym idzie, za pomysł i design. W przypadku chińczyków zazwyczaj mamy do czynienia z kopiami wzorów innych marek, do tego w środku siedzi najczęściej mechanizm Seiko. U chińczyka płacę za wykonanie i materiały, a na ponad tysiaka za egzemplarz to jak dla mnie trochę za dużo.

Ale kto wie, może mi się przestawi. Jakiś czas temu miałem odrzut, jak zobaczyłem kopię małego pilota Seiko od Bernyego i w pierwszej chwili wydawało mi się, że kopiowanie czegoś, co w oryginale kosztuje prawie tyle samo jest absurdalne. Potem przejrzałem specyfikację (tytan + kwarc) i okazało się, że pomimo posiadania Seikowego oryginału, Berny również wpadł na listę zakupów, stając się jednocześnie ostatnim z nabytków wyprzedażowych (już na black friday a nie 11.11) :)

Ja byłem w poważnym szoku kiedy zobaczyłem, że na Allegro ktoś seryjnie proponuje zegarki San Martin w cenach pomiędzy 2 a 3 tysiące złotych (na zwykłym Seiko, z wysyłką z Chin, bez gwarancji uniknięcia dodatkowych opłat). Skoro można kupić SM za 160-300 USD w europejskiej dystrybucji (a jeśli z Chin, to raczej bliżej tych 160), to co to ma być za interes, kompletnie nie pojmuję. Teraz widzę, że to się zmieniło, są jakieś resztki ofert po 2000+ np. tutaj za trójkę: https://allegro.pl/oferta/blue-v4-bh-bgw-9-san-martin-meskie-zegarki-38mm-di-14866269316 ale dominują takie po 1000-1500. To ma ręce i nogi, wcześniej to był jakiś żart. Niedawno zamówiłem jednego porządniejszego SM właśnie z chińskiego sklepu, zapłaciłem 209 USD z dostawą. Przyjdzie, zapłacę VAT i może też cło, wyjdzie jakieś 300 USD czyli ok. 1200 PLN.

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Mikas napisał(-a):

Majfrend wysłał mi zegarek z inną tarczą niż zamawiałem. Zaproponował refund 25$ co dało końcową cenę na poziomie 520zł już z opłatami. Regularna cena tego modelu to okolice 1000 więc wyszło nawet spoko3a34dd2611a16fd1a01e8fc2c77df54d.jpg

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Mnie podobny Thorn wchodzi wysoko na listę. Cenowo wychodzi trochę taniej a zbiera pozytywne recenzje.

6 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Ja byłem w poważnym szoku kiedy zobaczyłem, że na Allegro ktoś seryjnie proponuje zegarki San Martin w cenach pomiędzy 2 a 3 tysiące złotych (na zwykłym Seiko, z wysyłką z Chin, bez gwarancji uniknięcia dodatkowych opłat). Skoro można kupić SM za 160-300 USD w europejskiej dystrybucji (a jeśli z Chin, to raczej bliżej tych 160), to co to ma być za interes, kompletnie nie pojmuję. Teraz widzę, że to się zmieniło, są jakieś resztki ofert po 2000+ np. tutaj za trójkę: https://allegro.pl/oferta/blue-v4-bh-bgw-9-san-martin-meskie-zegarki-38mm-di-14866269316 ale dominują takie po 1000-1500. To ma ręce i nogi, wcześniej to był jakiś żart. Niedawno zamówiłem jednego porządniejszego SM właśnie z chińskiego sklepu, zapłaciłem 209 USD z dostawą. Przyjdzie, zapłacę VAT i może też cło, wyjdzie jakieś 300 USD czyli ok. 1200 PLN.

Absurdalne cenowo ofert są na Allegro nie tylko w zegarkach. Mam swoją teorię, ale nie chciałbym upubliczniać.

Godzinę temu, wojtek1503 napisał(-a):

Tajemnice handlu polegają min. na tym, że ten sam sprzedawca może dawać oferty z kosmosu (chodzi ma się rozumieć o ceny a nie rejon) a drugą normalną, by niedoświadczonych klientów nakręcać na "okazje". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oferta na bazarku. Zapraszam. 

bu401IV.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja się skusiłem na tandorio. Wykonanie mega!!

IMG_20231221_104244.jpg

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, mkoch napisał(-a):

I ja się skusiłem na tandorio. Wykonanie mega!!

IMG_20231221_104244.jpg

Też dumałem nad tym tandorio, ale z tarczą z cyferkami a'la california?

A dziś taki Solarek. 

IMG_20231221_112036.jpg

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, sanik napisał(-a):

IMG_20231222_094134.jpg

Fajnie dobrany pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Bonthyc napisał(-a):

Fajnie dobrany pasek.

French Ammo Strap od @Santino

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasz jak jest zrobiona ta puszka ? Źle się nosi na kajdanie ? Mam chęć jeszcze zakupić właśnie taką puchę , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Tomasz jak jest zrobiona ta puszka ? Źle się nosi na kajdanie ? Mam chęć jeszcze zakupić właśnie taką puchę , 

Nie wiem jak się nosi bo nie mam czasu tego wszystkiego nosić ? 

Bransa jest ogólnie OK ale nie jest zwężana a więc trochę siermiężna bo po całości 22 mm. a przy zapince nawet więcej.

Na gumie wydaje mi się że będzie wygodniej ☺️ 

A sama puszka jest super ?

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, tomaliusz napisał(-a):

trochę siermiężna bo po całości 22 mm

To zaleta dla mnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.12.2023 o 09:09, kornel91 napisał(-a):

Oferta na bazarku. Zapraszam. 

bu401IV.jpeg

Chciałem podejrzeć, ale nie mogę znaleźć. Sprzedany?

Orły latają samotnie. Barany chodzą stadami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Big Z napisał(-a):

Chciałem podejrzeć, ale nie mogę znaleźć. Sprzedany?

Post wyżej, Jacek zajumał zapewne za pu ceny ?

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi