Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Interesujesz sie piłką nożna czy tylko cytujesz nagłówki z Onetu ?? 

Oglądałeś Bayern w zeszłym sezonie i w tym do momentu zdobycia mistrzostwa ?? 

Bez napinki. Jak ja się piłką interesowałem to Ciebie na świecie nie było... Cóż poradzę, że lubię Bayern tak jak kibice Barcelony Real.

Każdemu się zdarzają gorsze okresy, ale mnie to akurat nie martwi że Bayern ma dołek, bo nawet gdyby była to jedyna drużyna na świecie to bym jej nie kibicował.

Dwie szybki bramki zgasiły niemców skutecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez napinki. Jak ja się piłką interesowałem to Ciebie na świecie nie było... Cóż poradzę, że lubię Bayern tak jak kibice Barcelony Real.

Każdemu się zdarzają gorsze okresy, ale mnie to akurat nie martwi że Bayern ma dołek, bo nawet gdyby była to jedyna drużyna na świecie to bym jej nie kibicował.

Dwie szybki bramki zgasiły niemców skutecznie.

Ależ ja się nie napinam - po prostu komentarze tego typu bardziej kojarzą mi się z onetem i fanami sezonowymi niż kimś kto interesuje się piłka. 

Media po ostatnim sezonie napompowały balonik pod tytułem "Bayern jest nie do pokonania" i teraz bedzie wygrywał wszystko przez najbliższą dekadę - a im się dokładnie taki sam kryzys przytrafił w zeszłym sezonie lecz miało to miejsce zaraz przed przerwą zimową i jakoś nikt tego za bardzo nie zauważył natomiast w tym sezonie dostali zadyszki w dość niefajnym momencie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe się teraz zapowiada finał DFB : D Bayern dodatkowo zmotywowany po porażce w LM, dla BVB natomiast to jest jedyna szansa na jakieś trofeum w tym roku.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno jest pewne , w tym roku puchar LM będzie stał w Madrycie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne jest to ze zwyciężył zespół prezentujący bardzo ofensywny futbol , a murowanie bramki w pierwszym meczu w Madrycie i granie na bezbramkowy remis odbiło się Mourinho czkawka .

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wynik Atletico. Tylko gratulować.

Cieszę się, że po raz kolejny Chelsea nie udało się wygrać meczu broniąc się* ;). A 6 defensywnych graczy w pierwszym składzie w meczu, który trzeba było wygrać przypomniało mi ustawienie Polaków Franka Smudy w meczu z Czechami ;).

*Po prostu lubię widowisko, nie przepadam za popadaniem w skrajności, albo autobus albo posiadanie ;).  Wiem, że wynik jest najważniejszy ale ... Mam nadzieję, że finał będzie ucztą dla fanów futbolu.

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że po raz kolejny Chelsea nie udało się wygrać meczu broniąc się* ;). A 6 defensywnych graczy w pierwszym składzie w meczu, który trzeba było wygrać przypomniało mi ustawienie Polaków Franka Smudy w meczu z Czechami ;).

*Po prostu lubię widowisko, nie przepadam za popadaniem w skrajności, albo autobus albo posiadanie ;).  Mam nadzieję, że finał będzie ucztą dla fanów futbolu.

Atletico było lepsze patrząc na całość po prostu więcej składnej gry to samo wczoraj Real który zagrał perfekt a miny Guardioli bezcenne:)

typuje Real ale po pięknej walce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję, że w LM (nie lubię, ale śledzić trzbea...) mamy swoisty remake sezonu 1999/2000. Czyli: w roli eliminującej po drodze Barcelonę Valencii Hectora Cupera - Atletico Diego Simeone. Bayern-Real w półfinale (do TEGO momentu Bayern olśniewa, ale golami na wyjeździe przechodzi Real), czyli też powtórka z historii. I finał: Atletico (po ostatnim, zwycięskim zrywie z Chelsea, która już i tak ma wynik ponad swój obecny stan) - Real 0:3...

Naprawdę chciałbym zwycięstwo Atletico (należy im się za pecha w 1974), ale raczej się nie uda.

Zacytuję sam siebie, bo na razie wszystko mniej więcej się sprawdza... Ale mam nadzieję, że Atletico zrobi psikusa i wygra ten finał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Po prostu lubię widowisko, nie przepadam za popadaniem w skrajności, albo autobus albo posiadanie ;). Wiem, że wynik jest najważniejszy ale ... Mam nadzieję, że finał będzie ucztą dla fanów futbolu.

*Po prostu lubię widowisko, nie przepadam za popadaniem w skrajności, albo autobus albo posiadanie ;). Wiem, że wynik jest najważniejszy ale ... Mam nadzieję, że finał będzie ucztą dla fanów futbolu.

Podpisuje się 2-ma rękoma.

Real nie wygrał w tym sezonie w lidze z Atletico. Oby tak bylo dalej :)

Edytowane przez TIK TAK

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W finale będę kibicował Atletico, ale fajnie, że Real uniemożliwił finał z udziałem osób o nazwiskach takich, jak Schweinsteiger. To byłoby nieestetyczne i niemoralne. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Barca vs. Getafe - 2:2 :angry:

Na jutrzejsze mecze już nie czekam, bo mamy pozamiatane. Nie wiem po jaką cholerę oni w ogóle zatrudnili Martino. Równie dobrze mogli zatrudnić szympansa. Kosztowałby mniej, a efekt byłby taki sam <_<.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno byl to jakis dobry przyjaciel messiego? takie wiesci roznosily gazety na poczatku sezonu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

podobno byl to jakis dobry przyjaciel messiego? takie wiesci roznosily gazety na poczatku sezonu

Dużo różnych rzeczy się mówi i pisze. Podobno trenera wybrał Messi. Może potrzebowali figuranta żeby dalej konserwować układy i układziki w drużynie. Na katalońskich forach sami kibice Barcy piszą, że Xavi to grający trener. Czytałem też o konfliktach pomiędzy ludźmi Tito Villanovy (stanowiącymi obecnie część składu szkoleniowego), a ludźmi Martino. Moim zdaniem Barca potrzebuje trenera, który nie da sobie w kaszę dmuchać. Walnie pięścią w stół i poustawia to całe towarzystwo. Kogoś pokroju Diego Simeone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barca vs. Getafe - 2:2 :angry:

Na jutrzejsze mecze już nie czekam, bo mamy pozamiatane. Nie wiem po jaką cholerę oni w ogóle zatrudnili Martino. Równie dobrze mogli zatrudnić szympansa. Kosztowałby mniej, a efekt byłby taki sam <_<.

No to niezły numer wykrecilo mi Getafe , w 91minucie pomyślałem ze to już koniec strzelania w tym meczu i zmieniłem kanał .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magik, ale Guardiola też takim trenerem nie był... Więc dlaczego uważasz, że ktoś właśnie taki jest tam potrzebny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie to przydalby im sie trener z wloch, poukladalby druzyne, np. antonio conte lub fabio capello, jesli rosja nic nie ugra na mundialu to moga zwolic capello, niezly zwrot w historii bylby :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.
Napisano (edytowane)

Magik, ale Guardiola też takim trenerem nie był... Więc dlaczego uważasz, że ktoś właśnie taki jest tam potrzebny?

To Tito był spokojny natomiast Pep jak się wkurzył, potrafił zdrowo piłkarzy opierdzielić i wskazać im ich miejsce. Jednakże Pep (podobnie Tito Vilanova) miał szacunek u piłkarzy Blaugrany i uznanie, którego Martino nigdy mieć nie będzie. Poza tym, warto pamiętać o tym, że Barca klepała tiki-takę od wielu lat i szczególnie było to widoczne (nawiązując do bardziej odległej przeszłości) za czasów Franka Rijkaarda, który poukładał FCB i wyciągnął "Dumę Katalonii" z dużego kryzysu. To za czasów Rijkaarda Messi rozegrał pierwszy mecz w pierwszym składzie Barcy, który miałem przyjemność oglądać. Pep obejmował więc dobrze funkcjonującą ekipę, która nie potrzebowała rewolucji, a korekt. A że Guardiola doskonale znał drogę do La Masii, postawił na wychowanków co dało znakomite rezultaty. Styl gry nadal się sprawdzał, młodzi mieli coś do udowodnienia więc się starali i zdobywali masę trofeów. Teraz ich tiki-taka z agresywnej, inteligentnej gry klepanej na jeden kontakt przeistoczyła się w bezsensowne dryblingi i rutynowe anemiczne podania, które przeciwnicy nauczyli się odczytywać. To dlatego Barca uwala mecze. Ponadto potworzyły się jakieś dziwne kliki wewnątrz drużyny, a Zubizarreta sprawia wrażenie gościa, który średnio nad tym wszystkim panuje. To z kolei bezpośrednio bije w trenera Martino.  Nie wiem co będzie w następnym sezonie, ale w nieco dalszej perspektywie na ławce trenerskiej Barcy widzę Carlesa Puyola. Za nim piłkarze (jak to się mówi) pójdą w ogień, a przy jego charyzmie Barca będzie grała jak za dawnych, dobrych lat. Taki jest mój punkt widzenia.

A co do dzisiejszego meczu który mnie wkur..ł, Xavi powiedział…

Spierdoliliśmy sprawę. Nie rozegraliśmy dobrego sezonu, nie mieliśmy szczęścia po swojej stronie i nie byliśmy konkurencyjni pod wieloma względami. Nie spełniliśmy oczekiwań, nawet biorąc pod uwagę Superpuchar. Musimy wymazać ten sezon z pamięci. Musimy być autokrytyczni. Jeżeli nie zdarzy się cud, nie wygramy ligi. Nie byliśmy w stanie rywalizować, brakowało nam pewności siebie. Musimy się bardzo, bardzo, bardzo mocno poprawić.

Szkoda, że tak późno pojawiły się te wnioski no ale lepiej późno niż wcale. Może następny sezon będzie lepszy. Na razie zapowiada się wietrzenie składu. Z tego co naliczyłem z pierwszej drużyny Barcy odejdzie aż od ośmiu do dziesięciu zawodników.

Edytowane przez Magik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta dyskusja o FC Barcelona jest bardzo interesująca, ale wracając do głównego wątku, mianowicie tego, że "football is not a matter of life and death - it is something far more important than that", przypomnijmy, iż najwspanialszym klubem w historii tej gry jest bez wątpienia: ;)

Design-AC-Milan-Football-Wallpaper-Backg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Trenerem, który firmuje chyba jeden z najlepszych okresów ACM jaki ja pamiętam, był Arrigo Sacchi. To, co wtedy Milan wyprawiał za czasów Gullita, Rijkaarda, van Bastena (jeszcze w składzie z Franco Baresim), to było faktycznie coś wyjątkowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atletico przegrywa z levante 0:2 a niedlugo koniec meczu , oby dotrwali z takim wynikiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi