Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Widzieliście dzisiejszą konferencję z udziałem Probierza, Zielińskiego i Bułki?

Jakieś opinie?

Co sądzicie o "foto-incydencie"..?   ;)

kopacze jak zwykle w najwyższej formie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, ecipeci napisał(-a):

kopacze jak zwykle w najwyższej formie

Rozumiem, że to sarkastyczna opinia o tej konferencji i udzielonej przez Zielińskiego odpowiedzi na temat (nie)sławnych "słitfoci"..?

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat za foto bym się na Ziela nie wkurzał.
Na grę w drugiej połowie też nie, po prostu graliśmy z dużą lepszą drużyną i tyle. To tak, jakby się wkurzać że Korona Kielce przegrała z Bayernem Monachium. Bez sensu ;-)

Nawet na niezgłoszenie zawodnika bym się nie wkurzał, zdarza się.

Ale na dopuszczenie do rozgrzewki i przygotowania w/w zawodnika do zmiany, albo za złe spodenki bramkarza? Po prostu mi wstyd. To jakaś żenada jest.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Rozumiem, że to sarkastyczna opinia o tej konferencji i udzielonej przez Zielińskiego odpowiedzi na temat (nie)sławnych "słitfoci"..?

tak, kopacze prezentują niezwykłą formę na boisku jak i poza nim

pięknie pograli dzisiaj ;) 

Edytowane przez ecipeci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, nie wiem, czy się utrzymamy w dywizji B Ligi Narodów ;-)

68cfc93721333f939dc7aa8455c1c230.png

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uważam jeszcze, że należałoby teraz zaintonować znaną i lubianą przyśpiewkę kibicowską 

nic się nie stało ! Polacy nic się nie stało ! 

;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, według mnie stało się chyba dobrze. Nasze Orły to nie półka na dywizje A, być może B też nie. Poza epizodem za trenera Nawałki i może trochę Leo, to od 40-tu lat mamy w zasadzie to samo, czyli nowy trener, nowe rozdanie, nowe nadzieje, czas na budowę i tak w kółko. Czas najwyższy postawić tylko i wyłącznie na młodzież, mam na myśli tą która gra w klubach na codzień, nawet kosztem kilku lat posuchy. Oglądałem ostatnio kilka meczów U-17, U-20 czy U-21 i spróbować dotrzeć do tych młodych ludzi, zaszczepić w nich co to znaczy koszulka z Orłem, walka, honor, DNA piłkarza etc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że to mówienie o stawianiu na młodzież to też jest od lat standard w sytuacji, kiedy piłka reprezentacyjna sięga dna. I co to niby oznacza? Że możemy mieć na podorędziu piłkarzy klasy światowej i mamy z nich nie korzystać? Trochę bez sensu.
A za szkolenie młodzieży powinny przede wszystkim odpowiadać sfederowane kluby. Związek powinien to oczywiście animować. I tak - z tym się zgodzę - związek powinien zaszczepiać etos gry z orzełkiem. Tylko ten etos szczepi się łatwiej, jak reprezentacja coś pokazuje.

Problemem nie są piłkarze, tylko działacze. To jest oczywiście subiektywna opinia.

PS. Wzięcie Probierza, jak Papszun był dostępny też jest obrazem tego, że problem leży w działaczach, polityce, gierkach…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

No cóż, według mnie stało się chyba dobrze. Nasze Orły to nie półka na dywizje A, być może B też nie. Poza epizodem za trenera Nawałki i może trochę Leo, to od 40-tu lat mamy w zasadzie to samo, czyli nowy trener, nowe rozdanie, nowe nadzieje, czas na budowę i tak w kółko. Czas najwyższy postawić tylko i wyłącznie na młodzież, mam na myśli tą która gra w klubach na codzień, nawet kosztem kilku lat posuchy. Oglądałem ostatnio kilka meczów U-17, U-20 czy U-21 i spróbować dotrzeć do tych młodych ludzi, zaszczepić w nich co to znaczy koszulka z Orłem, walka, honor, DNA piłkarza etc. 

Pisalem to juz wczesniej, napisze jeszcze raz.
Bez w miare silnej ligi polskiej, gdzie 3-4 druzyny beda w stanie sie kwalifikowac do fazy grupowej pucharow europejskich, a mlodzi pilkarze beda w stanie zarobic porownywalne pieniadze do mniejszych lig europejskich nigdy nic sie nie zmieni.

Bo gdzie ta mlodziez ma zdobywac doswiadczenie, ogrywac sie z silniejszym przeciwnikiem? Sam honor i walka nie wystarcza.

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko się zgadza, ryba psuje się od głowy (PZPN) i co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości, kolesiostwo, kasa, wałki i balangi i nikogo tam nic poza tym nie interesuje. To wszystko wiemy, ale zawodnicy pokroju Lewandowsiego, Zielińskiego wpadli w swego rodzaju marazm reprezentacyjny, nic od dłuższego czasu nie wnoszą tzw starszyzna chce decydować o składach, pozycjach, dzieleniu kasy etc. W klubach w których grali/grają tego typu historie są niedopuszczalne. Przypomnijcie sobie Szczęsnego, który został przyłapany na fajce grając jeszcze w Arsenalu... 

Oni się już PRZYZWYCZAILI że repra to czas na lans, załatwianie prywatnych spraw, branie udziału w reklamach i wywiadach, pomijam fakt magisterki naszego Roberta, bo to już jest poza wszystkimi normami. 

Prawda jest taka: IM TU WSZYSTKO WOLNO, a według mnie oni są od tego żeby grać, a nie zwalniać trenerów, sugerować kto w wyjściowej jedynastce, wybierać sobie ochroniarzy nota bene kryminalistów. 

To tyle w temacie, gdyż nie mam ani ochoty ani czasu poświęcać tym piłkarzykom swojej uwagi.

P.S oczywiście to tylko moje zdanie, ale po kilku dekadach tego co nam serwuje nasza narodowa zdania nie zmienię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nocy był klasyk Brazylia-Urugwaj (1:1) - dobry remis na wyjeździe dla chłopców Bielsy. Oto tabela i zestawienie formy w ostatnich 5 kolejkach. Wygląda na to, że Chile jeszcze może włączyć się do gry o awans przez baraże, ale terminarz ma bardzo trudny.

12th.jpg.c71e4829c73c93d37777778463bf400f.jpg

chi.jpg.99dfe3e520346781e55dd154f84118bb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, pepepatryk napisał(-a):

Dziś jest 125 rocznica powstania mojego ukochanego klubu. Visca el Barça!!!

Przyznaję, że Barcę oglądam ze względu na Roberta, ale było całkiem sporo znanych piłkarzy, którzy bronili barw zarówno Barcy, jak i "mojego" AC Milan - np. Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo, Davids, Zambrotta, Ibra, Kluivert, Albertini, Van Bommel...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Botafogo czekali całe dekady, ale w końcu doczekali się:

dd2ae5d084754c25b0656a24a99aa968.thumb.png.1bff8dcd7bdbe28c9ef9f12229c40bec.png

Kiedyś mieli tam taki kwartet:

12240329235_1ab94deaa5.jpg.0f16c8974274788d7b03f9fc11ad94bf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kronikarsko: dziś na Powązkach, z państwowymi honorami, pożegnano Lucjana Brychczego.
Doskonały piłkarz, reprezentant Polski, ale przede wszystkim - już za życia - legenda Legii.
Gdyby żył w innych czasach, Polska byłaby dla niego na pewno za ciasna.
Przez 70 lat (sic!) związany z „wojskowymi” - jako piłkarz, trener, na końcu prezes honorowy, zawsze dobry duch drużyny.

Niech spoczywa w pokoju

15941c0432be526d7528ba0751378e50.jpg&key=c7f9da6bd6b07957fd0b25e004ade27d7b2da28f0a8610b8e8d41ad44a8cfecd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niedzielę, przed meczem z Genuą, świętowaliśmy na San Siro 125-lecie Milanu. Zaproszono byłych wielkich graczy, w tym m.in. Baresiego, Van Bastena czy Filippo Inzaghiego. Przyjemnie się to oglądało i muszę też przyznać że owacja jaką stadion zgotował (a szczególnie La Curva) Superpippo, to było coś niezapomnianego. To tylko pokazuje różnicę pomiędzy tym jacy piłkarze grali dla Milanu kiedyś, a jacy obecnie. Przy okazji: jak kamery wyłuskują teraz Ibrahimovicia, to gwizdy kibiców są przeraźliwe.  Ja także obecnie mam małą satysfakcję, bo zacząłem pracę z ludźmi z Milanu. Fajnie jest pracować dla swojego ulubionego klubu piłkarskiego. 

43A2F02B-1CA6-4182-BB8A-C0235198C5A3_1_105_c.jpeg

47123252-A8A5-4B73-A4FC-2EC4B57A222D_1_105_c.jpeg

F7E084DB-53CE-4013-A36E-CCE82FBF24E2_1_105_c.jpeg

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać, że mój ukochany AC MILAN lekko zaszalał w bieżącym, zimowym okienku transferowym. Z klubem rozstali się (na zasadzie wypożyczenia lub transferu definitywnego) m.in. Morata, Cuenca, Romero, Okafor, Calabria, Ballo Toure, Bennacer, Pellegrino, Zeroli... Przyszli (na krócej lub dłużej) Santiago Gimenez, Joao Felix, Kyle Walker, Riccardo Sottil, Warren Bondo... Niestety, Milan pożegnał się również z naszym Dariuszem Stalmachem, który po dwóch i pół roku w ACM, teraz będzie się próbował odnaleźć w drugoligowym, niemieckim Magdeburgu - cóż, na miejscu chłopaka, dostałbym, kurna, ciężkiej depresji. Zwłaszcza, że jeszcze niedawno napominano o rychłym debiucie Darka w pierwszej drużynie Milanu. Swoistym fenomenem pozostaje natomiast niejaki Divock Origi, który - nie chcąc się zgodzić na rozwiązanie kontraktu (kaska leci) "terminuje" jako obiecujący ;) 29-latek w Milan Futuro. :D

476115979_621467860630900_6693814317507449381_n.thumb.jpg.f64f67e0713ec4cf41e44dbb9b8061d0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi