Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam pojęcia, ale mam nadzieję jako kibic. Choć sądząc po tym co się dzieje na boisku, to słabo to wygląda. Natomiast Modric miał kilka klasowych zagrań. Rzecz w tym że Milan dzisiaj gra jak w zeszłym sezonie: wolno i bez pomysłu. 

I jednak magia nazwiska też działa: widziałem dzisiaj wielu kibiców w koszulkach z nr Modricia.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modrić to nie jest młodzieniaszek, ale na 50-60 minut jest wciąż klasowym wyborem. Przynajmniej na ten sezon, jak sądzę. Sam bym go nie sprowadził, gdyby to ode mnie zależało, ok - ale gdyby to ode mnie zależało, kadra MILANu wyglądałaby MOCNO inaczej.  ;) Anyway, większość ludzi na polskich grupach fanów ACM przewidywała w dzisiejszym meczu "1:0 po potężnych męczarniach". :D Na razie przewidywania sprawdzają się częściowo... :lol: Jeszcze "weselej", bo podobno decyzja o transferze Victora Boniface została wstrzymana po dzisiejszych testach medycznych, z powodu jakichś "niejasności w kwestii prawego kolana".  ;) 

A, i jeszcze takie "ploteczki": 

124130901_Screenshot2025-08-23at21-44-14Facebook.thumb.png.897e31213692f346e2cddc2677513e00.png

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oczywiście uważam, że lepiej się starzeć w Milanie niż u Araba, z tym, że dla klubu jest to raczej krótkoterminowa inwestycja. Niemniej Modriciowi i Milanowi życzę jak najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, jest Allegri, to w ciągu trzech lat będzie scudetto. Trzeba tylko spokoju na placu budowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Spokojnie, jest Allegri, to w ciągu trzech lat będzie scudetto. Trzeba tylko spokoju na placu budowy.

Milan przeszedł latem dużą przebudowę. Odeszli m.in. Hernandez, Reijnders, Okafor, Thiaw, a przyszli Ricci, Jashari, Estupiñan, de Winter, Athekame, Modrić, a teraz finalizowany jest jeszcze (podobno) Boniface. Z jednej strony wygląda to jak logiczne odświeżenie składu, ale z drugiej – zestawienie tego z powrotem Allegriego budzi spore wątpliwości.

Allegri to trener defensywny, który stawia na cierpliwą kontrolę. Tymczasem sprowadzono głównie młodych, dynamicznych zawodników, których atuty lepiej wykorzystałby trener grający szybciej i odważniej. Ryzyko jest takie, że ich potencjał zostanie „przygaszony”, tak jak wcześniej działo się z Vlahoviciem (którego też, podobno, Allegri chciałby ściągnąć do ACM), czy Kulusevskim w Juve.

Luka Modrić to wielkie nazwisko, ale w wieku 39 lat trudno go traktować jako filar na lata. Allegri naturalnie może chcieć oprzeć grę na doświadczeniu Modricia, co grozi spowolnieniem i przewidywalnością. A przecież klub wyłożył pieniądze na młodych właśnie chyba po to, żeby przyspieszyć, a nie zwalniać.

Milan jest na etapie tworzenia nowej tożsamości po odejściu kilku kluczowych graczy. Potrzebny byłby trener wizjonerski, projektowy (Motta, De Zerbi, Amorim), a nie ktoś, kto myśli raczej kategoriami stabilizacji i doraźnych wyników w Serie A. Allegri może i da 3-4 miejsce w lidze i półfinał Coppa Italia, ale nie zbuduje drużyny na lata.

Duża część kibiców (np. ja ;) ) pamięta, jak wyglądał koniec poprzedniej kadencji Allegriego w Mediolanie i druga w Juve: stagnacja, brak rozwoju, marazm. To nazwisko od początku budzi podziały i jeśli wyniki nie przyjdą od razu, San Siro bardzo szybko się odwróci.

Filozofia M.A. jest zachowawcza i w dłuższej perspektywie nie pasuje do kierunku, jaki Milan deklarował po ubiegłym, fatalnym sezonie. Dlatego uważam, że jego powrót był błędem, a wynik i, przede wszystkim, styl gry z Cremonese (!) wydaje się, niestety, to potwierdzać.

EDIT: I po ptokach z Boniface... Che bordello!  ;) 

https://guardian.ng/sport/boniface-returns-to-germany-amid-ac-milan-transfer-uncertainty/?utm_source=chatgpt.com

EDIT no. 2: Info dosłownie sprzed chwili (z godziny 20:30) - MILAN rezygnuje ostatecznie z Boniface i kupuje Conrada Hardera ze Sportingu Lizbona.  :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w Trójmieście bez zmian, król jest tylko jeden. Biłans Derbów w Ekstraklasie Lechia - Arka 12-4-0, w niedzielę 12 zwycięstwo 1:0 :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymęczone zwycięstwo nad beniaminkiem... a feta po meczu jakby co najmniej mistrza zdobyli 🤭

Jak pomyślę, że oba miasta dokładają grube miliony dla tych podrzędnych kopaczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Keniutek napisał(-a):

Wymęczone zwycięstwo nad beniaminkiem... a feta po meczu jakby co najmniej mistrza zdobyli 🤭

Jak pomyślę, że oba miasta dokładają grube miliony dla tych podrzędnych kopaczy...

To są Derby, być może nie wiesz, jak wielkie znaczenie ma taki mecz dla obu klubów. Nie tylko te dwa miasta dokładają - cała Polska dokłada w innych też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam w obu miastach (w Gdyni, 100m od "Górki"), rozumiem derby, a mimo to, boli mnie wydawanie kasy na kopaną, tyle. Myślę, że normalni mieszkańcy Warszawy, Poznania czy innej Łodzi, również są w stanie wskazać pilniejsze finansowe potrzeby, aniżeli sponsorowanie prywatnych klubów piłkarskich. No ale jest jak jest, wlaczymy o "miszcza" 🤣

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szok!! Odmieniona reprezentacja. Remis z Holandią!

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fura pełna szczęścia, a Cash pokazał jak się strzela w Premier League 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo fuksa, to prawda. W pierwszej połowie poczułem się "mocno zniechęcony"  ;), ponieważ... prawie nie operowaliśmy piłką - a w każdym razie w minimalnym stopniu w jakiś konstruktywny sposób. Bramka dosyć debilna, IMO. Jakieś dziwne niezrozumienie bramkarza z resztą na piątce. Ale w paru innych sytuacjach, Skorupski zrobił swoje. BARDZO udany debiut Wiśniewskiego. Niezły mecz Zalewskiego, Kamińskiego, Casha. W obronie kilka razy było "ciężko", ale jakiejś "ogólnej padaki" chyba nie było. Mocno mnie zaskoczyło, że dostając bramkę od Holandii, nie poddaliśmy się. Fajnie się zastawiał i walczył po wejściu Świderski. Wszołek też. Może jestem ślepym ignorantem, ale ZNOWU nie zauważyłem Szymańskiego na boisku. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

ZNOWU nie zauważyłem Szymańskiego na boisku. :D 

I Lewandowskiego... i Zielińskiego... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

FB_IMG_1757878825469.thumb.jpg.6f606283226cdb10c5758c41f363f0f3.jpg

Nie żyje? To potwierdzone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barça ÷ Walencia 6:0, dwa gole Lewego👏

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, markali napisał(-a):

Nie żyje? To potwierdzone?

Kurczę, teraz to już sam nie wiem. Jednak to chyba fejk. Przemknęło mi z kilku różnych źródeł, ale chyba dałem się nabrać na ten "żarcik"...

Przy okazji - to już na pewno nie fejk.  ;)

547500289_1355152809308789_4866493379533807554_n.jpg.ad2a633aefa382bc71efb488e220cf76.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Kurczę, teraz to już sam nie wiem. Jednak to chyba fejk. Przemknęło mi z kilku różnych źródeł, ale chyba dałem się nabrać na ten "żarcik"...

Na ile znam francuski (a nie znam w ogóle 😁), to według strony leparisien na szczęście to rzeczywiście tylko głupi "żarcik". Swoją drogą nie rozumiem ludzi, którzy coś takiego wymyślają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Olo_H napisał(-a):

Na ile znam francuski (a nie znam w ogóle 😁), to według strony leparisien na szczęście to rzeczywiście tylko głupi "żarcik". Swoją drogą nie rozumiem ludzi, którzy coś takiego wymyślają...

Cóż, debilne to jest, to prawda. Ja dałem się nabrać, bo - jak wiadomo - Abidal od wielu lat ma problemy z nowotworem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gole na mecz:

¹ Messi 0.791

² Lewandowski 0.789

³ Ronaldo 0.765

RL9 jeszcze gra w LM, więc może tym wskaźnikim Messi'ego przeskoczyć, bo bramkami to raczej Ronaldo nie prześcignie.

Screenshot_20250918_200730_Instagram.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi