Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Od rana dużo prądu potrzebuję  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Niemen

Widzę że kolega ma dość eklektyczne gusta muzyczne, całkiem jak ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy na pomarańczowa trasę!

Wybaczcie za zdjęcie, ale autem jadę. (jako pasażer) 7236694253ccf31fcdade1d2e5d49d20.jpg

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że kolega ma dość eklektyczne gusta muzyczne, całkiem jak ja.

Tak, choć są rejony, o które w ogóle nie zahaczam. Podstawa to oczywiście King Crimson. Fripp nauczył mnie, że "dobra muzyka może przemawiać przez wielu muzyków i wcale nie musi to być rock" (czy jakoś tak to brzmiało) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przepadam za King Crimson, ale mogłem jechać na koncert, teraz żałuję że nie pojadę :D

Edytowane przez SzymonJestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Nie masz czego żałować, bo teraz KC to kapela popowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jak zagrają, jedzie tam osoba ktora mi może powiedzieć jak było. A co sądzicie o pomyśle Jack White, by na koncertach nie używać telefonów? Jak dla mnie jest to świetne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Ja nigdy nie używam, ciężko się poguje ze smartfonem w ręku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dziś rocznica urodzic Davida Byrona z Uriah Heep, więc nie może być inaczej: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Jak jest uriah heep, to musi być i budgie.

[YouTube]

[/YouTube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytowane przez albiNOS 01

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos stosunków Polska- Izrael

ulubiona ekipa z Tel Awiwu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No więc poszperałem sobie i okazuje się, że ...Turbo to polska legenda heavy metalu, na co "Dorosłe Dzieci" w ogóle nie wskazują  :) Prawdziwa niespodzienka  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc poszperałem sobie i okazuje się, że ...Turbo to polska legenda heavy metalu, na co "Dorosłe Dzieci" w ogóle nie wskazują  :) Prawdziwa niespodzienka  ;)

Polecam też przesłuchać nowe albumy już z Tomkiem Struszczykiem na wokalu. Szczególnie przypadł mi do gustu Strażnik Światła. Brzmienie bardziej progresywne niż w czasach Kupczyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Polecam też przesłuchać nowe albumy już z Tomkiem Struszczykiem na wokalu. Szczególnie przypadł mi do gustu Strażnik Światła. Brzmienie bardziej progresywne niż w czasach Kupczyka ;)

Dzięki Kolego, jakoś Polska nigdy mi się nie jawiła jako zagłębie heavy metalu, a takie bandy jak Kat czy TSA, to ja kojarzę tylko z mglistych opowieści mojego młodszego brata. A tu proszę, taka niespodzianka  ;) Dla uczciwości muszę jednak powiedzieć, że dla mnie tego typu muzyka to zawsze była Metallica i pierwsze trzy albumy, ze szczególnym naciskiem na "Master of Puppets", który każdego tygodnia przynajmniej raz przesłuchuję "od deski do deski". No i miałem okazję przysłuchiwać się "na żywo" "Orionowi"  :wub:  :wub:  :wub:

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto jak kto, ale Metallica w tej chwili to jednak lepiej brzmi na studyjnych nagraniach :D Kto słyszał jak Lars gra na żywo podwójną stopę do One będzie wiedział o co chodzi ;)

Edytowane przez the_stickman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Kto jak kto, ale Metallica w tej chwili to jednak lepiej brzmi na studyjnych nagraniach :D Kto słyszał jak Lars gra na żywo podwójną stopę do One będzie wiedział o co chodzi ;)

Oj słyszałem i wiem, o czym piszesz  :D Wiadomo, w studiu masz mastering i wszytsko możesz wycyzelować. Na konciercie wychodzi natomiast poziom techniczny, a w przypadku Larsa nie jest on jakiś niesamowity  :) Na szczęście jest Kirk, który nauki pobierał u mistrza Sartrianiego, co na szczęście słychać, choć i Kirkowi zdarza się czasami ...przeszarżować  :D

Sorki, ale nie mogę się powstrzymać  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi