Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

z ciekawości sprawdzę ☺️ , jak słuchałem ten kawałek w A6, to ciarki miałem 💔

Carmina Burana: O Fortuna: https://music.youtube.com/watch?v=VImp5EcN5TQ&feature=share

Pojawiły się dwa nowe wątki w "Po godzinach" Filmowa i Klasyczna, będzie co sprawdzać :D

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał nazwać kogoś Numerem Jeden w kategorii "Wykonawcy Coverów", to nie zastanawiałbym się ani chwili. 

To człowiek, który ciągle daje nam możliwość słuchania Freddy'ego "na żywo". 

Poniżej przykłady, które mogą pozbawiać wątpiących jakichkolwiek wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Gdybym miał nazwać kogoś Numerem Jeden w kategorii "Wykonawcy Coverów", to nie zastanawiałbym się ani chwili. 

To człowiek, który ciągle daje nam możliwość słuchania Freddy'ego "na żywo". 

Poniżej przykłady, które mogą pozbawiać wątpiących jakichkolwiek wątpliwości.

Coś wiem na ten temat 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Coś wiem na ten temat 🤗 🤗 🤗 

Rośnie kolejne wcielenie Freddy'ego. ;) 

Brawo! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Rośnie kolejne wcielenie Freddy'ego. ;) 

Brawo! 

Posłuchaj jak to zaśpiewa, a jest to bardzo trudny kawałek 😁😁😁

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Posłuchaj jak to zaśpiewa, a jest to bardzo trudny kawałek 😁😁😁

Bohemian Rhapsody, to utwór wyzwanie, trudny zarówno pod względem skali głosu, jak i zmienności rytmu. Mikołaj radzi sobie nieźle i najważniejsze by nie stracił entuzjazmu, gdy podpowiedzi Taty przestaną stopniowo być decydujące. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Bohemian Rhapsody, to utwór wyzwanie, trudny zarówno pod względem skali głosu, jak i zmienności rytmu. Mikołaj radzi sobie nieźle i najważniejsze by nie stracił entuzjazmu, gdy podpowiedzi Taty przestaną stopniowo być decydujące. :) 

Ja mu tylko podrzucam fajne kawałki, nie wszystko Mu się podoba , Queen mu przypasował bardzo lubi , jeszcze często słucha The Beatles o i jeszcze Gorillaz, jest trochę tego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ja mu tylko podrzucam fajne kawałki, nie wszystko Mu się podoba , Queen mu przypasował bardzo lubi , jeszcze często słucha The Beatles o i jeszcze Gorillaz, jest trochę tego. 

Trudna rola Rodzica, na ile ograniczać i podpowiadać a ile dawać wolnych wyborów. Z tych trzech zespołów, najłatwiejszy jest chyba Gorillaz, z Beatlesami bywa różnie od łatwych melodyjnych piosenek po "narkotyczne eksperymenty". Fajnie, że Twój Syn ma zapał, to szczególnie w obecnych czasach rzadko spotykana cecha wśród młodzieży. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Trudna rola Rodzica, na ile ograniczać i podpowiadać a ile dawać wolnych wyborów. Z tych trzech zespołów, najłatwiejszy jest chyba Gorillaz, z Beatlesami bywa różnie od łatwych melodyjnych piosenek po "narkotyczne eksperymenty. Fajnie, że Twój Syn ma zapał, to szczególnie w obecnych czasach rzadko spotykana cecha wśród młodzieży. 

Najlepsze jest to że go nie zmuszamy, dużo słucham, jak odwożę do szkoły to grzebię w schowku za płytami, jak coś mu się spodoba zaczyna nucić sam od siebie, śpiewa pod prysznicem i tak to się kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie mocno niedoceniana polska artystka.

Edytowane przez Conway

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerry Cantrell przygotował materiał na nową płytę solową. Na razie udostępniono dwa utwory promujące dzieło i muszę przyznać, że są naprawdę dobre. Szkoda więc, że płyta nie zostanie wydana pod szyldem Alice In Chains. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słucham właśnie Deagradation Trip Vol. 1 i  Cantrella czy w Alice In chains czy solo to ja biorę w ciemno :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Admof napisał(-a):

Ja słucham właśnie Deagradation Trip Vol. 1 i  Cantrella czy w Alice In chains czy solo to ja biorę w ciemno :P

Dla mnie Alice bez Layne'a to już nie to. Mam wątpliwości co do sensu takich powrotów. Teraz podobna sytuacja ma miejsce z Linkin Park. Za pozytywny przykład podam Led Zeppelin, choć Jimmy Page miał chęć reaktywować zespół. Robert Plant zaprotestował twierdząc, że bez swojego perkusisty nie są już zespołem, a w przypadku Alice i Linkin Park rzecz dotyczy wokalistów, którzy w istotnym stopniu decydowali o obliczu swoich kapel. Oczywiście pamiętam, że Layne miał takie odloty, iż od pewnego momentu tylko Jerry trzymał Alice przy życiu i to on komponował kawałki, ale Layne wokalnie wymiatał do tego stopnia, że bez niego Alice In Chains (moim zdaniem) już nigdy nie będą tak wyjątkową kapelą, jak kiedyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fani oceniają, widać pozytywnie skoro nagrywają kolejne płyty, po Panterze widać, że ludzie chcą słuchać i chodzą na koncerty, gdzie w składzie nie ma braci Abbotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, satanic napisał(-a):

Fani oceniają, widać pozytywnie skoro nagrywają kolejne płyty, po Panterze widać, że ludzie chcą słuchać i chodzą na koncerty, gdzie w składzie nie ma braci Abbotów.

Jasna sprawa. Na przykład Linkin Park ma już ponad 7 milionów wyświetleń "From Zero", więc zapotrzebowanie jest na ich muzę. Pisałem tylko o swoich wątpliwościach. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała edycja:

Edytowane przez Wamo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

@Lincoln Six Echo, słyszałeś to?

Czytałem o tej piosence kiedyś w "Przeglądzie Sportowym", ale dopiero teraz wysłuchałem.

Rewanżuję się czymś nie mniej wstrząsającym.  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję się poruszony tymi hiciorami 😎 

Mnie zawsze Hoddle z Waddlem się mylili. W sumie Waddle to taki bardziej technik był. Kilka dni temu na C+ leciał dokument o historii Lecha i wspominali mecze pucharowe z "wielkim" OM, gdzie grał Waddle. Po meczu w Poznaniu (Lech wygrał) był w prasie artykuł o  mniej więcej takim tytule "Waddle człapał, człapał i strzelił gola" 😋 

Hicior H&W jakoś tam się wpisuje w trend z drugiej połowy lat 80, ale przebój Gazza'y to już cios poniżej pasa 🙃 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geneza powstania utworu - miałem kiedyś wspaniałego kolegę, przyjaciela wręcz ale mieszka od kilku lat na cmentarzu. Bywam tam nie często, w ogóle życie mi się ostatnio rozwala na wszelakich frontach. To utwór nagrany noc po pogrzebie, hehehe, nagrany... mnie jako gitarzyście sesyjnemu nie wypada nawet tak pisać ale na telefonie. Wtedy.

Dziś powrót. Klasyka czyli płynę z nałogami - alko, fajki, ktoś tam wie co jeszcze.

Przepraszam Szanownych za to, że żyję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi