meXy 623 #3701 Napisano 7 Czerwca 2018 "Półtorej" jest właściwe tylko w odniesieniu do miary ilości alkoholu. Zawsze się słyszy: "wypiliśmy półtorej litra na dwóch", a nigdy półtora. Półtora litra, to może być benzyny 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2532 #3702 Napisano 7 Czerwca 2018 Ostatnio przy grillu inny przelicznik zaraz po pierwszej flaszce się pojawił, mianowicie pół trzecich - 0,5 na 3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3703 Napisano 7 Czerwca 2018 to kolejne oczko do gry,Zapisałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #3704 Napisano 7 Czerwca 2018 Zapisałem Mój Kolega chwalił się, że wspólnie ze znajomym, wypili dwie litry wódki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5787 #3705 Napisano 7 Czerwca 2018 Przemiana materii jak u chomika Baaardzo szybka .Niedowagę mam. Nie mogę się jej pozbyć za cholerę . Ale to skutki wcześniactwa mojego .Ale że co ? chciałbyś być gruby i się pocić po zawiązaniu buta? Ja mam 182 wzrostu i 92 wagi i mówiąc krótko słabą kondycję w porównaniu do tej gdy ważyłem 78-80 jak wyszedłem z wojska, niby 10 kg ale czuć bagaż Zaakceptuj siebie takim jakim jesteś to sprawa genetyki - fasolkę szparagową ile byś nie podlewał to będzie chuda i długa a bób zawsze gruby nawet nie podlewany no i zawsze możesz się schować za oponą Półtora i półtora to cały tor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 838 #3706 Napisano 7 Czerwca 2018 Przeszkadzać mi to nie przeszkadza absolutnie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 5076 #3707 Napisano 8 Czerwca 2018 Liter to i ja wypiję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #3708 Napisano 8 Czerwca 2018 Ostatnio przy grillu inny przelicznik zaraz po pierwszej flaszce się pojawił, mianowicie pół trzecich - 0,5 na 30,5 na 3?! 0,5 to jest idealna pojemność na 2. Pod warunkiem, że 1 nie pije. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3709 Napisano 8 Czerwca 2018 Święte słowa ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2532 #3710 Napisano 8 Czerwca 2018 0,5 na 3?! 0,5 to jest idealna pojemność na 2. Pod warunkiem, że 1 nie pije. Nom dlatego napisałem,że zaraz po pierwszej. Kto pisał że ostatniej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3711 Napisano 8 Czerwca 2018 Nom dlatego napisałem,że zaraz po pierwszej. Kto pisał że ostatniej?W takim układzie od razu lepiej ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2532 #3712 Napisano 8 Czerwca 2018 W takim układzie od razu lepiej ;-) Z tym, że żona jeszcze karmi a młody ma niecałe 2 lata także ta flaszka na 3 to już dała nam w kość. Na końcku każdy dał sobie po liściu i udał się do swojej patologicznej norki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3713 Napisano 8 Czerwca 2018 Z tym, że żona jeszcze karmi a młody ma niecałe 2 lata także ta flaszka na 3 to już dała nam w kość. Na końcku każdy dał sobie po liściu i udał się do swojej patologicznej norkiCzyli wszystko jak w porządnej, katolickiej rodzinie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2532 #3714 Napisano 8 Czerwca 2018 dokładnie:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #3715 Napisano 8 Czerwca 2018 Czyli wszystko jak w porządnej, katolickiej rodzinie ;-) Ja każdego wieczoru. przed snem, wypijam 0,7 l czystej wódki. Bardzo mi to odpowiada. Pięknie fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3716 Napisano 8 Czerwca 2018 Pięknie fidelio Gdybym ja faktycznie tyle wypił, to raczej by się już nie obudził 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #3717 Napisano 8 Czerwca 2018 Gdybym ja faktycznie tyle wypił, to raczej by się już nie obudził Nie fisiuj. Mam Ci przypomnieć historię z zegarkiem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3718 Napisano 8 Czerwca 2018 Nie fisiuj. Mam Ci przypomnieć historię z zegarkiem ? To się zdarzyło w Dzień Pański, a ja w Dzień Pański co do zasady nie piję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 8330 #3719 Napisano 8 Czerwca 2018 Koledze raczej chodziło o to, że powinieneś napisać "półtora" a nie "półtorej", ale to bardzo często powielany błąd i mi również się go zdarza popełnić Tak, oto chodziło. Strasznie mnie drażni "półtorej miesiąca", "pół litry" itp... To się zdarzyło w Dzień Pański, a ja w Dzień Pański co do zasady nie piję A cóż to ten "Dzień Pański"?Aha, niedziela... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 623 #3720 Napisano 8 Czerwca 2018 No to jak na tytuł wątku "Jak wyglądamy?!" sama nasuwa się odpowiedź... Ładnie. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #3721 Napisano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Nom dlatego napisałem,że zaraz po pierwszej. Kto pisał że ostatniej? Nikt nikt. Czytałem uważnie i doceniłem dowcip, ale tworzenie jednostek tak małych nie ma sensu. Strasznie mnie drażni "półtorej miesiąca", "pół litry" itp... Pierwsze to niewiedza lub najzwyklejsze niechlujstwo językowe, ale drugie rozpatrywałbym bardziej w kategoriach slangowo-gwarowych. A cóż to ten "Dzień Pański"? Aha, niedziela... To taki (czyt. dowolny) dzień, w który „pan ma relaks”. Edytowane 8 Czerwca 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23931 #3722 Napisano 15 Czerwca 2018 W drodze na strzelnicę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #3723 Napisano 16 Czerwca 2018 Ja, "koło" auta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #3724 Napisano 17 Czerwca 2018 hubex, tylko fałdy widać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 375 #3725 Napisano 17 Czerwca 2018 Nie no, jeszcze „fajek“ jest i dwa zegarki 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach