Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy edycja 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że jak możemy mieć Stowę za dobre pieniądze, to żeby zdecydować się na coś innego, musiałoby to być naprawdę duże "coś". Jakiś element związany z Klubem na tarczy powinien być - ale dyskretny. Grawer na deklu opczywiście. Generalny charakter tarczy bym zostawił (niech to ciągle będzie Stowa), propozycja kkwpk dodaje wystarczająco własnego charakteru. Ewentualnie można pójść trochę dalej, ale nie za daleko. Zresztą zobaczymy propozycje. W każdym razie na taki kierunek piszę się zdecydowanie. Aha - nie mam jeszcze 35 lat :(

ewentualnie - nie wiem jak wyglądają realne możliwości - może zagadać z Atlanticiem. Dlaczego? Bo to marka w sposób szczególny darzona estymą w Polsce, obecnie to może co innego, ale jednak przynajmniej w sferze logo ciągłość jest. Byłby zatem jakiś element wiążący z "polskością" Klubu. Zapewne by Claro było w środku, wyszłoby taniej, pewnie poniżej tysiąca pln. Można dyskutować, czy oprzeć się o Worldmastera, czy inny styl. To tak rzucam pomysł w eter :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możemy wybierzmy producenta najpierw. Zróbmy ankietę z wszystkich opcji które się pojawiły. Wydaje sie jasne że Stowa wywołuje najwiecej emocji ale żeby później nie było zgrzytów zagłosujmy. Co wy na to?

Z drugiej strony skoro Klaudiusz rozpoczął rozmowy ze stową to myslę, że nie ładnie byłoby się wycofać

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odjechany jest ten Zodiac, bardzo mi sie podoba, i marka z tradycjami. Chetnie bym przytulil limitowana klubowa edycje na nim oparta. Ja tez jestem zwolennikiem czegos bardziej odlotowego np. pomaranczowego nurka. Jestem raczej za stalowym deklem z grawerem, jesli dekiel przezroczysty to bez graweru - w poprzedniej edycji wyszlo to po prostu niedobrze.

Dla mnie problemem jest, ze ja mysle o zegarku klubowym, ktory pasowalby do mojej kolekcji, mysle, ze sporo osob sadzi podobnie. Poniewaz kolekcje i potrzeby sa bardzo rozne, to i rozrzut propozycji spory.

Ten pomysl z Atlantikiem tez niezly, ale jak tam u nich z obsluga klienta i jakoscia produkcji w ostatnim czasie? Czy da sie z nimi rozmawiac? To samo pytanie dotyczy tez i Zodiaca.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze moja propozycja zegarka "no name" legła w gruzach.:( Spoko. Jednak jeśli miałby to być w miarę uznany producent, obstawiałbym za firmą szwajcarską.

Atlantic jak dla mnie zbyt słaby i o niewiadomej przyszłości.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze moja propozycja zegarka "no name" legła w gruzach.:( Spoko. Jednak jeśli miałby to być w miarę uznany producent, obstawiałbym za firmą szwajcarską.

Atlantic jak dla mnie zbyt słaby i o niewiadomej przyszłości.

Atlantic może i słaby, ale może wyjątkowo dobrze da się z nimi rozmawiać? Są mocno umocowani w Polsce, więc może coś fajnego by z tego wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby miał przejść Zodiac, to dwie kwestie:

- pomarańczowy (tylko na gumie) jest na sale'u u producenta (270usd), a na ebayu chodzi na aukcjach (sprzedawca z USA z jakoby bezpośrednimi dostawami od producenta) po niecałe 200 usd, więc pewnie spokojnie w granicy 200 usd byśmy się zmieścili

- to duże bydlę (44-45mm), więc też nie dla wszystkich

@TIK TAK - co masz na myśli z niepewną przyszłością Altantica? nikt nie zna dnia ani godziny. Akurat Atlantic w Polsce jest mocno obecny, więc np. serwis gwarancyjny nie powinien być problemem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na myśli to, że Atlantic nalezy do Zibi, a Zibi nie ma doświadczenia w produkcji zegarków. Sytuacja na rynku jest chwiejna. Brak dostępu do werków, ostatnio podobno dekle z napisem "made in china" . A rozmawia się na pewno z kazdym tak samo.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic nalezy do Zibi, a Zibi nie ma doświadczenia w produkcji zegarków. Sytuacja na rynku jest chwiejna. Brak dostępu do werków, ostatnio podobno dekle z napisem "made in china"

chyba jednak Zibi nie jest właściciel marki Atlantic, tylko dystrybutorem w Polsce, a to zupełnie co innego. Zibi nie produkuje tych zegarków, więc nie musi mieć doświadczenia w produkcji. Tak samo Zibi ma u siebie Seiko czy Uboat. Brak dostępu do werków - OK, o etach wiadomo, ale claro chyba każdy chętny może brać. Siedzi też m. in. w rozważanym w tym wątku Zodiacu czy też w Adriaticach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle, Atlantic należy obecnie do Zibi :( . Inaczej, właścicielem marki Atlantic jest ZIBI. Inna sprawa, ze specjalnie się tym faktem nie chwalą. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle, Atlantic należy obecnie do Zibi :( . Inaczej, właścicielem marki Atlantic jest ZIBI. Inna sprawa, ze specjalnie się tym faktem nie chwalą. :)

OK, z pobieżnego przeglądu neta to nie wynika, ale skoro tak jest, to przyjmuję do wiadomości i dzięki za wyjaśnienie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że Atlantic nie ma nic w sobie żeby mógł byc zegarkiem klubowym. To co Klod podkreślił, zróbmy zegarek który kiedyś będzie perełką. Imho Antlantic się do tego nie nadaje, jest zbyt banalny, zbyt oklepany, zbyt masowy, no i moim zdaniem byle jaki

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem poza finansami moze leżec po stronie konkretnego wyboru , ja np. nie kupiłem poprzedniej edycji z prostej przyczyny - zupełnie nie mój rodzaj zegarka - i nigdy bym go nie załozył ( nigdy na terazniejszy dzień) , co teraz - ja jestem za jesli będzie miał co najmniej 100 WR i chociaż odrobinę luminowy na wskazówkach oraz etę wewnątrz - Candino diver z chiszpańskiego forum - to jak dla mnie strzał w 10 - ale zapewne jestem w mniejszosci .Cena za tamtego diverka - też w granicach 1200-1500 PLN .

Hehe i ja się dopinam do wypowiedzi :(

wiadomo że do kompromisu dojść będzie trudno .. ilu użytkowników tyle wzorów zegarka !

Może najpierw ankieta o stylu jaki był by akceptowany ?

Diver, garniturowiec , lotnik , itp

Niestety musimy się liczyć z faktem że po każdej "eliminacji" bedzie tez ubywało potencjalnych nabywców takiego zegarka ?

Może kompromisem będzie fakt dorobienia tarczy do zegarka który odpowiada właścicielowi ?

Będą zatem : nurki , piloty , garniaki , ale bedą mialy wspólną tarcz !

bedzie tanio i bedzie ja coś łączyło ? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe i ja się dopinam do wypowiedzi :(

wiadomo że do kompromisu dojść będzie trudno .. ilu użytkowników tyle wzorów zegarka !

Może najpierw ankieta o stylu jaki był by akceptowany ?

Diver, garniturowiec , lotnik , itp

Niestety musimy się liczyć z faktem że po każdej "eliminacji" bedzie tez ubywało potencjalnych nabywców takiego zegarka ?

Może kompromisem będzie fakt dorobienia tarczy do zegarka który odpowiada właścicielowi ?

Będą zatem : nurki , piloty , garniaki , ale bedą mialy wspólną tarcz !

bedzie tanio i bedzie ja coś łączyło ? ?

No chyba nie będzie za tanio, bo na pewno robienie po 5 zegarków kazdy z innej parafii jest mniejszym batem cenowym na producenta niz 30 takich samych. Poza tym idea zegarka klubowego się rozmywa. Zegarek kubowy 2010 - każdy inny :)

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej mówiłem o dołożeniu tarczy do zegarka który ktoś już posiada ..

Ale fakt o rozmywaniu się idei zegarka klubowego ... jest faktem

Wówczas mamy tarcze klubową :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek klubowy - jestem za

Stówka podoba mi się - ale warto zaszaleć. Albo coś z naszą tarczą, albo odjechane indeksy, wskazówki (kkwpk), Candino Diver jak u Hiszpanów - też podoba mi sie. I Glicyne byłoby ok..... cholera - niewybredny jestem?

1500 zł - ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc jest propozycja od Jorga. Cena Antei od 2010 idzie w górę na 350 EURO. Mamy propozycję limitowanej edycji Antei z tarczą naszego projektu w jednym kolorze. Cena specjalna dla limitowanej edycji 2010 KMZiZ dla klubu - 280 EURO.

Dadatkowo

niebieskie wskazówki 35 EURO

może być werk z certyfikatem chronometru COSC (+155 EURO )

dodatkowy kolor na tarczy +8 EURO

Edycja będzei wynosić 50 szt.

Każdy zegarek otrzyma certyfikat podpisany przez Jorga - świadczący o limitacji

Dodatkowo Jorg zadeklarował przybycie na spotkanie 2010 z prezentacją - będzie możliwość spotkać twórcę swojego zegarka, zrobić sobie z nim zdjęcie, uzyskać podpis na pasku. Czyli fajna otoczka związana z limitacją.

Jorg otrzyma w ramach dobrej współpracy możliwość umieszczenia bannera na forum.

Cały proces produkcji zegarka zostanie udokumentowany fotograficznie i umieszczany na bieżąco na forum - będziemy mogli śledzić powstawanie tej edycji zegarka.

Myślę że trzeba to klepnąć, bo to zacna firma, zegarek będzei wyjątkowy - i kupiony poniżej ceny normalnej - Jorg zrobił duży ukłon dla nas - bo ma pozytywne doświadczenia z forumowiczami i klientami z Polski ( co idzie w parze ).

Myślę, że na takich zasadach możemy co rok-dwa robić swoją limitowaną edycję zegarka z jakimś producentem.

Dyskusja jaki to ma być zegarek może potrwać długo - i i tak nie będzie konsensusu. Tu mamy konkret.

Diver lub ćoś innego proponuję w przyszłym roku - porozumienie ze Stową jest korzystne i do klepnięcia jeszcze dzisiaj, zegarki do odbioru od stycznia.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc jest propozycja od Jorga.

przy zastrzeżeniu, że nie będzie na tarczy trupich czach itd. :( , ja wchodzę w to. Dobre warunki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie pozamiatane. Stowa miażdży jakością i zaproponowanymi warunkami.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nam po dyskusji /już jest 6 str. i około 35 dyskutantów/ i ustaleniach marki, kształtu, średnicy, kolorów skoro nie wiemy czy ktokolwiek zechce taki zegarek nabyć?! Podejdźmy do tematu w sposób uporządkowany tj.

- ustalmy ile osób jest zainteresowana ?zegarkiem klubowym? ? to podstawa do dalszych działań! / Jeśli będzie to 10 czy 15 osób to temat ?zegarek klubowy? można zamknąć/

- ustalmy przedział cenowy możliwy do zaakceptowania przez potencjalnych nabywców

- przedyskutujmy wzornictwo i markę biorąc pod uwagę też głosy tych, których np. dzisiaj nie stać na taki zakup ? a, za pewien czas może będą mogli sobie na to pozwolić

Starajmy się też spojrzeć na to perspektywicznie tj. zegarek taki powinien być na lata! Nie tylko dla nas tu i teraz, ale, także dla tych, którzy dołączą do naszego grona w przyszłości!

Sprawa serwisu też nie jest bez znaczenia np. do poprzedniej edycji ?Zeno- nie za bardzo można dokupić nowy oryginalny pasek!

Całkowicie pominęliśmy Panie! A ONE też są w naszym gronie!

I na koniec, skoro mamy już Stowarzyszenie to jesteśmy zobligowani do postępowania zgodnie z przepisami /sami tego chcieliśmy/. To chyba Zarząd powinien upoważnić osobę lub osoby do np. kontaktów handlowych z firmami/manufakturami, w przeciwnym wypadku za chwilę będziemy mieli niezły bałagan i nikt z ?wielkich? świata zegarków nie będzie chciał rozmawiać ze Stowarzyszeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Jak dla mnie pozamiatane. Stowa miażdży jakością i zaproponowanymi warunkami.

Zgadzam się. A Twoja modyfikacja tarczy bardzo, bardzo mi się podoba.

Cena specjalna dla limitowanej edycji 2010 KMZiZ dla klubu - 280 EURO.

Dadatkowo

niebieskie wskazówki 35 EURO

może być werk z certyfikatem chronometru COSC (+155 EURO )

dodatkowy kolor na tarczy +8 EURO

Ile by to wyszło, uwzględniając projekt kkwpk? 280 + 8 + 35 za czerwone wskazówki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za tym aby aby jednak rozpisać konkurs na projekt a potem głosowanie.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.