Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Projekt tarczy dla zegarka klubowego

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę załapać o jaki przechył chodzi, ale ten projekt jest genialny.

Chyba chodzi o promieniste ułożenie liczb oznaczających indeksy godzinowe. Też mi to bardziej "gra" niż promieniste ułożenie małych liczb (sekundy) i wertykalne ułożenie dużych liczb. Ten projekt wysuwa się na prowadzenie. Łączy w sobie wszystko co najlepsze z "zegarków bauausu" (małe sekundy jak u Max Billa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Chyba chodzi o promieniste ułożenie liczb oznaczających indeksy godzinowe. Też mi to bardziej "gra" niż promieniste ułożenie małych liczb (sekundy) i wertykalne ułożenie dużych liczb. Ten projekt wysuwa się na prowadzenie. Łączy w sobie wszystko co najlepsze z "zegarków bauausu" (małe sekundy jak u Max Billa).

Zgadza się. Promieniste ułożenie liczb moim zdaniem zmniejsza nieco elegancję, zwiększa natomiast "bajkowość", Stowa stała się jakby weselsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę załapać o jaki przechył chodzi

Np. ósemka jest pijana. Musiałby sobie narysować wewnętrzny pomocniczy krąg, żeby to równo rozpisać.

Albo piątka nad jedynką jest zupełnie inna niż np piątka w liczbie 25. W tym pierwszym przypadku jest takiej wysokości mniej więcej jak indeksy kreskowe obok, w tym drugim przypadku jest prawie dwa razy większa od indeksów.

Projekt jest fajny, tylko trzeba go dopracować.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. ósemka jest pijana. Musiałby sobie narysować wewnętrzny pomocniczy krąg, żeby to równo rozpisać.

Albo piątka nad jedynką jest zupełnie inna niż np piątka w liczbie 25. W tym pierwszym przypadku jest takiej wysokości mniej więcej jak indeksy kreskowe obok, w tym drugim przypadku jest prawie dwa razy większa od indeksów.

Projekt jest fajny, tylko trzeba go dopracować.

Podpisuję się pod tym. Taki zegarek mógłbym spokojnie nosić.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty mają jeszcze niedoróbki bo to wstępne projekty :P Wszystkie liczby są tej samej wielkości.

Wersje ze zmniejszonymi cyframi.

Niebieska sekunda

proj1niebieski.jpg

Niebieskie wskazówki

proj1niebieskicaly.jpg

Czerwona sekunda

proj1czerwony.jpg

post-266-0-49482800-1331250079.jpg

post-266-0-51632800-1331250081.jpg

post-266-0-02112800-1331250083.jpg

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni projekt to dla dla mnie nr1. Taki zegarek bym kupił nawet na wolnym rynku. Odpowiednio prosty funkcjonalny i oldschoolowy. W dodatku ma ducha stylu bauhausa.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba z mniejszymi cyframi lepiej. Tylko teraz ja bym proporcjonalnie również zmniejszył odrobinkę, o pici włos liczby minutowe.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Chyba z mniejszymi cyframi lepiej. Tylko teraz ja bym proporcjonalnie również zmniejszył odrobinkę, o pici włos liczby minutowe.

Zmniejszyć odrobinkę, albo pozostać przy indeksach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pytanie czy ta czcionka jest free? Bo jak jest komercyjna, to możemy sporo zabulić za wykorzystanie w zegarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty mają jeszcze niedoróbki bo to wstępne projekty :P Wszystkie liczby są tej samej wielkości.

Wersje ze zmniejszonymi cyframi.

Niebieska sekunda

Rewelacja

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzutem na taśmę moje 3 tarcze:

1. Najbardziej klasyczna

stowa_proj.jpg

2. Bauhaus

stowa_proj2.jpg

3. Wersja minimalistyczna

stowa_proj3.jpg

Ewentualne modyfikacje mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

#elite2, problem z Twoimi projektami jest taki, że wskazówka minutowa całkowicie zasłania indeksy, które wskazuje. Moim zdaniem jest to duży błąd "merytoryczny" który nie powinien się zdarzyć w takim klasycznym zegarku. Skrócenie wskazówki minutowej Stowy raczej nie wchodzi w grę, więc nie da się tego w ten sposób wyeliminować.

Mam taki zegarek, który nazywa się Strela (ze srebrnymi wskazówkami). Jest to znakomity chronograf. Pod względem disajnerskim, proporcji tarcz, ringów indeksowych itd jest zegarkiem niemal perfekcyjnym. Jedyna jego wada, to właśnie zbyt długa wskazówka minutowa, która zasłania indeksy które wskazuje. To mnie doprowadza czasem do białej gorączki... no może trochę przesadzam z tą gorączką, ale nie chciałbym żeby klasyczna Stowa zawierała taki błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dorzucę swoje parę groszy. Podobają mi się wersje z czerwoną wskazówką sekundową i może jedną godziną zaznaczoną na czerwono - są bardzo oryginalne i nadają mu charakteru :P

A elegancki to jest i tak.

J

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mój mały projekcik ale za to polski i bez ingerencji w bazę zegarka

A ingerencja w tarczę to ogonek nad ,,O"może być czerwony.

Napis jest następujący - STÓWA -

A co do limitowanej ilości sztuk,myślę że sama nazwa wystarczy...

Satysfakcja dla każdego polskiego użytkownika zegarka.

P.S. Rysunek zbędny.

Czas jest moim sprzymierzeńcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi podchodzą projekty spihnxa! Dla mnie numer jeden ta dziesiątka, strasznie mi się podoba.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Strasznie mi się ten projekt podoba, nawet bardziej od oryginału

A gdyby jeszcze napis Stowa zrobić czerwony ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet to było by lepiej,cały napis na czerwono z tym moim ogonkiem nad ,,O" .

No polski akcent byłby :P

Czas jest moim sprzymierzeńcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy na tarczy to porażka. Po drugie to nie wiem czy Jorg siezgodzi an swoją tarczę z edycji jubileuszowej - raczej nie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet boję się zapytać. Ale kto wie? Może po jakiś drobnych modyfikacjach?

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem raczej na pewno się nie zgodzi, żeby nie zdewaluować edycji jubileuszowej.

No ale jak zobaczy projekt tarczy kkwpk z czerwoną sekundą, to się może wnerwić, że sam takiego nie zaprojektował :P

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.