prw6 488 #976 Posted January 20, 2021 3 minuty temu, kchrapek napisał: Ano zielona, ale ta jest zielona ) Przeglądałem przed chwilą ten katalog i nie ma w nim wszystkich, była też niebieska ze srebrnymi indeksami w chromowanej kopercie, stąd się zastanawiam czy żółta też byłą. Tu inna fotka. Czyli twierdzisz, że była zielona i "wyblakła"? 0 Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 746 #977 Posted January 20, 2021 Zwróćcie uwagę na tę Sławę z białą tarczą. koło datownika w katalogu jest jak z modelu, który ma okienko na godzinie 6 a nie na 3... Magia CCCP 7 minut temu, kchrapek napisał: Ano zielona, ale ta jest zielona ) 1 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4784 #978 Posted January 20, 2021 7 minut temu, rysqut napisał: Zwróćcie uwagę na tę Sławę z białą tarczą. koło datownika w katalogu jest jak z modelu, który ma okienko na godzinie 6 a nie na 3... Magia CCCP Piotr babole Slavy to już wręcz legendarne są Ale żeby nie było, miałem kiedyś taką. Edit. Co by nie mówić zaje....sta była 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 746 #979 Posted January 21, 2021 Twoja zielona jest gites, ale ta w katalogu zielona i niebieska mają cyrylicę w datowniku a na tarczy "made in ussr"... Brązowej też by było ładniej w złoconej kopercie... Do każdej z katalogu można się przyczepić. Pewnie składali na szybko bo fotograf przyjechał nowy model uwiecznić 😅 0 Share this post Link to post Share on other sites
prw6 488 #980 Posted January 21, 2021 22 godziny temu, kchrapek napisał: Piotr babole Slavy to już wręcz legendarne są Ale żeby nie było, miałem kiedyś taką. Edit. Co by nie mówić zaje....sta była Potwierdzam, piękna, poluję właśnie na wszystkie i się zastanawiam ile mi zostało Znalazłem koleną "żółtą", tym razem na rantach nie jest przyciemniana, dalej twierdzisz, że to ten sam? 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4784 #981 Posted January 21, 2021 16 minut temu, prw6 napisał: Potwierdzam, piękna, poluję właśnie na wszystkie i się zastanawiam ile mi zostało Znalazłem koleną "żółtą", tym razem na rantach nie jest przyciemniana, dalej twierdzisz, że to ten sam? Że ja? ja nie twierdzę ze żółtej nie było. Slavy mnie trochę mniej interesują i mogłem nie spotkać albo nie pamiętam. Ja tylko napisałem że ta z Twojego pytania jest zielona a nie żółta, ale nie twierdzę że żółtych nie było. Nie mam wiedzy na ten temat 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
prw6 488 #982 Posted January 21, 2021 1 minutę temu, kchrapek napisał: Że ja? ja nie twierdzę ze żółtej nie było. Slavy mnie trochę mniej interesują i mogłem nie spotkać albo nie pamiętam. Ja tylko napisałem że ta z Twojego pytania jest zielona a nie żółta, ale nie twierdzę że żółtych nie było. Nie mam wiedzy na ten temat Rozumiem, a co myślisz o tym co przed chwila wrzuciłem, tez zielony? Czy raczej nie? Nie chodzi teraz o znajomość, a o fachowe oko 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4784 #983 Posted January 21, 2021 1 minutę temu, prw6 napisał: Rozumiem, a co myślisz o tym co przed chwila wrzuciłem, tez zielony? Czy raczej nie? Nie chodzi teraz o znajomość, a o fachowe oko Na moje oko zdecydowanie nie zielony. Albo był żółty albo złoty choć przesadzić się nie da bo stan tarczy tragiczny. Trochę wygląda jakby umyta albo cała farba zeszła, napisy też prawie niewidoczne. Nie wiem. 1 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4306 #984 Posted January 22, 2021 Panowie czy były Chorągiewki w takiej tarczy czy to raczej po renowacji? 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
prw6 488 #985 Posted January 22, 2021 Godzinę temu, Progfan_87 napisał: Panowie czy były Chorągiewki w takiej tarczy czy to raczej po renowacji? Kiedyś sam o to pytałem, uzyskałem odpowiedź, że nie było i malowanka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4306 #986 Posted January 22, 2021 8 minut temu, prw6 napisał: Kiedyś sam o to pytałem, uzyskałem odpowiedź, że nie było i malowanka Tak też myślałem, bo chyba w Chorągiewkach były tylko dwie tarcze choć sprzedający w opisie aukcji zaznaczył że to oryginał. 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
JanekTheFizyk 1215 #987 Posted January 24, 2021 Przecież widać, że tam te literki to po dwóch flaszkach malowane... 0 Share this post Link to post Share on other sites
renqien 3583 #988 Posted January 24, 2021 (edited) 2 godziny temu, JanekTheFizyk napisał: Przecież widać, że tam te literki to po dwóch flaszkach malowane... Co miało oznaczać w domyśle, że przynajmniej o flaszkę lub dwie za mało i dlatego krzywo, ręka jeszcze nie była taka pewna Edited January 24, 2021 by renqien 0 Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4306 #989 Posted January 25, 2021 Panowie krótka piłka: składak czy nie? 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
TenPrzegryw 114 #990 Posted January 25, 2021 Piękna ta czerwona chorągiewka bardzo mi się podoba 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mislavo 4179 #991 Posted January 25, 2021 33 minuty temu, Progfan_87 napisał: Panowie krótka piłka: składak czy nie? Ja tam znawcą pobied nie jestem, ale jak dla mnie to taki trochę pobeda, troche sportivny. Tarcza i wskazówki ok. 0 /iloveussrwatches/ Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4784 #992 Posted January 25, 2021 1 minutę temu, Mislavo napisał: Ja tam znawcą pobied nie jestem, ale jak dla mnie to taki trochę pobeda, troche sportivny. Tarcza i wskazówki ok. I właśnie taki ma być bo to hermetyczna. Wszystko ok chyba tylko koronka podmieniona. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4306 #993 Posted January 25, 2021 26 minut temu, kchrapek napisał: I właśnie taki ma być bo to hermetyczna. Wszystko ok chyba tylko koronka podmieniona. Miałem raczej wątpliwości co do wskazówek ale dzięki za info 👍 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
Mislavo 4179 #994 Posted January 25, 2021 I wszystko jasne. Muszę sobie taką kupić😊. Jako ciekawostkę oczywiście, a najlepiej już miedzianą. Ta mi się zresztą podoba. Kolego Progfan_87 uważajcie 😏 0 /iloveussrwatches/ Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4784 #995 Posted January 25, 2021 40 minut temu, Mislavo napisał: I wszystko jasne. Muszę sobie taką kupić😊. Jako ciekawostkę oczywiście, a najlepiej już miedzianą. Ta mi się zresztą podoba. Kolego Progfan_87 uważajcie 😏 Jakby co to ja ją już licytuję od wczoraj 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4306 #996 Posted January 25, 2021 12 minut temu, kchrapek napisał: Jakby co to ja ją już licytuję od wczoraj To ja zaraz pierdykne taką kwotę że mnie nikt nie przebije 😁 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
Mislavo 4179 #997 Posted January 25, 2021 7 godzin temu, kchrapek napisał: Jakby co to ja ją już licytuję od wczoraj 7 godzin temu, Progfan_87 napisał: To ja zaraz pierdykne taką kwotę że mnie nikt nie przebije 😁 Widzę, że się robi ciekawie. To ja się może nie będę napalał na ten zegarek i sobie odpuszczę. Ale Panowie musicie grubo licytować, abym się jeszcze nie rozmyślił i nie wrócił do licytacji Krzysztof, a wracając do tego wczorajszego poljota z pozłacanym werkiem, to hipotetycznie gdybyś wiedział i zdążył złożyć ofertę to ile byś za niego był gotów dać? 0 /iloveussrwatches/ Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4306 #998 Posted January 29, 2021 Panowie, czy jest możliwe że wskazówki w tej Wołnie są oryginalne? 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4784 #999 Posted January 29, 2021 11 godzin temu, Progfan_87 napisał: Panowie, czy jest możliwe że wskazówki w tej Wołnie są oryginalne? Pierwszy raz takie widzę i nie sądzę żeby były oryginalne. Wg mnie nie. Na moje oko ktoś dopasowywał bo chyba nawet nie są współosiowo do siebie założone. 1 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bamber2011 #1000 Posted January 30, 2021 https://m.olx.pl/oferta/poljot-de-luxe-automatic-29-jewels-werk-2415-orbita-CID87-IDzy9ce.html Czy mogę prosić o opinię na temat tego zegarka? 0 Share this post Link to post Share on other sites