Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Krzysiek_W

czy to oryginał czy składak/podróbka?

Recommended Posts

W dniu 15.04.2021 o 23:43, Progfan_87 napisał(-a):

Witam. Proszę o potwierdzenie oryginalności tej Rakiety.

Koperta nie ta,

Hej, Koledzy pomóżcie 😁 pytanko o wskazówki w tej Pobiedzie, czy ten wzór wskazówek jest prawidłowy w tym modelu? 

IMG_20210417_114733.jpg

Godzinę temu, Ziben86 napisał(-a):

Hej, Koledzy pomóżcie 😁 pytanko o wskazówki w tej Pobiedzie, czy ten wzór wskazówek jest prawidłowy w tym modelu? 

IMG_20210417_114733.jpg

Chyba tylko sekundnik nie ori bo powinien być ucięty bez tej dupki. Ogólnie to one były złocone tylko Twoje trochę brudne. Tylko pytanie czy ta tarcza występowała w złoconej kopercie? 🤔

10 godzin temu, Progfan_87 napisał(-a):

Chyba tylko sekundnik nie ori bo powinien być ucięty bez tej dupki. Ogólnie to one były złocone tylko Twoje trochę brudne. Tylko pytanie czy ta tarcza występowała w złoconej kopercie? 🤔

Tak sekundnik wiem że bez dupki 😁 już zmieniony a duże wskazówki trochę przeczyszczone 🙂 tarcza występowała jak i w chromie taki w złoconej, nawet w złoconej chyba ciut rzadziej. 

Tylko pytanie czy krój minutowej i godzinowej jest okej? Bo u Mroatman'a są chyba dwa rodzaje 🤔

IMG_20210418_094716.jpg

54 minuty temu, Ziben86 napisał(-a):

Tak sekundnik wiem że bez dupki 😁 już zmieniony a duże wskazówki trochę przeczyszczone 🙂 tarcza występowała jak i w chromie taki w złoconej, nawet w złoconej chyba ciut rzadziej. 

Tylko pytanie czy krój minutowej i godzinowej jest okej? Bo u Mroatman'a są chyba dwa rodzaje 🤔

IMG_20210418_094716.jpg

Właśnie przejrzałem mroatmana i rzeczywiście są dwa rodzaje ale ten pierwszy pasuje do Twoich wskazówek. Kształtem są identyczne moim zdaniem. One zresztą bardzo często występowały w innych Pobiedach i podejrzewam że były jednakowe.

Katalogowo są wąskie i wg mnie tylko takie powinny być. Pobiedka na tyle rzadka i w dość ładnym stanie że nie płakałbym z powodu wskazówek :)

555ЧН.jpg

43 minuty temu, Progfan_87 napisał(-a):

Jak oryginalność tego Poljota?

Poza koronką ok. Rzadki model

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

37 minut temu, mkoch napisał(-a):

Poza koronką ok. Rzadki model

Czyli koronka powinna być stożkowa?

23 minuty temu, Progfan_87 napisał(-a):

Czyli koronka powinna być stożkowa?

Koronka stożkowa z dziurką, a werk 2408 bez antywstrząsu. Stan tarczy jest na tyle dobry, że jeżeli cena jest niezła, to bym brał, bo koronkę zawsze da się gdzieś znaleźć, a i werk zawsze można dostosować. Te poljoty cyrylicą pisane, a do tego z tą tarczą to bardzo rzadka rzecz.

/iloveussrwatches/

44 minuty temu, Mislavo napisał(-a):

Koronka stożkowa z dziurką, a werk 2408 bez antywstrząsu. Stan tarczy jest na tyle dobry, że jeżeli cena jest niezła, to bym brał, bo koronkę zawsze da się gdzieś znaleźć, a i werk zawsze można dostosować. Te poljoty cyrylicą pisane, a do tego z tą tarczą to bardzo rzadka rzecz.

Werk jest prawilny a koronkę akurat mam. Zobaczymy jak przebiegnie licytacja.

Screenshot_20210418-140011_eBay.jpg

Tarcza i wskazówki są okey. Koronka zamiennik.

W oryginale nie jest ona jakaś charakterystyczna i unikatowa więc jak dla mnie nie dyskwalifikuje ona  tego zegarka.

Na uszach koperty chyba są ubytki złocenia. (ciężko ocenić bo zdjęcia są jakie są)

Trzeba by było poprosić sprzedawcę o zdjęcia tyłu koperty i ocenić jak wygląda, czy nie ma przetarć złocenia i czy jest prawidłowa.( tak w wielkim skrócie jeśli Au20 to prawidłowa)

Na temat kopert w de luxach dużo było pisane na forum, wystarczy poszukać i zapoznać się z tematem:)

Ps. Do samodzielnej oceny oryginalności zegarków polecam stronę:

https://mroatman.wixsite.com/watches-of-the-ussr/poljot

1 godzinę temu, Enkil napisał(-a):

?? Hę? 

Prosto z worka,.. 

Cudok w oryginalnej kopercie. Ale gdybyś chciał sprzedać, to ja chętnie

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

32 minuty temu, kchrapek napisał(-a):

Tak, oryginał w pięknym stanie.

Dzięki wielkie za odpowiedź

Guest bober220582

Witam. Zwracam się z prośbą o opinię czy wychodziły takie poljoty czy to jakiś wynalazek, mechanizm 2612.1. ? CZARNY_-POLJOT_-SIGNAL_-AMFIBIA-OXYD_-USSR-80.thumb.jpeg.b736587955a0c85d59f876746da4232c.jpeg

Guest bober220582

Dziękuję za odpowiedź to będzie mój pierwszy zegarek tego typu i strasznie mi się podoba tylko te ceny 🤔 mam jeszcze prośbę, gdyby ktoś posiadał taki zegarek to poproszę o opinię albo jakaś fotkę na ręce. 

Edited by bober220582
.