Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

W mało której rodine czy kirowskim są oryginalne koronki, więc w żaden sposób to nie dyskwalifikuje tego zegarka w mojej opinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście taka okazja?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście taka okazja?

Jak dla kogo. Ja bym go wziął, mimo że to byłby kolejny. Okazji cenowej nie ma, ale przynajmniej zapłacisz za 55g, który rzeczywiście ma oryginalne wszystko oprócz szkła (nie widać tego dobrze, ale wydaje się być wypukłe). No i jest w bardzo fajnym stanie - tarcza, ring, wskazówki, indeksy całe.

Edytowane przez Łukasz Radziszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla kogo. Ja bym go wziął, mimo że to byłby kolejny. Okazji cenowej nie ma, ale przynajmniej zapłacisz za 55g, który rzeczywiście ma oryginalne wszystko oprócz szkła (nie widać tego dobrze, ale wydaje się być wypukłe). No i jest w bardzo fajnym stanie - tarcza, ring, wskazówki, indeksy całe.

Szkło jest chyba też oryginalne. Ślad po wskazówce minutowej trochę mnie razi. Za tą cenę to już idealny powinien być a przynajmniej takiego ja bym oczekiwał.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że na tarczy widać obrys od wskazówki godzinowej a to powoduje że tarcza już nie jest taka nieskazitelna.

Druga sprawa  - po co jest takie samo zdjęcie ale rozmazane skoro to dobre jest w identycznej pozycji sekundnika który w obu wypadkach chowa wskazówkę minutową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzałem się bardziej - litera "L" w "POLJOT" jest niedobita, na tarczy zarysował się ślad po wskazówce godzinowej, wcześniej myślałem że to szkło tylko soczewkuje... No ale jeśli szkło ori, to i tak fajna oferta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ale macie jakiegoś pi ... jakieś  zbocznie na punkcie oryginalnych szkieł w zegarkach około 30-to letnich.

W wypadku stalowych zegarków bardziej mnie interesuje koronka bo ta powinna byc oryginalna i w dobrym stanie  - zwłaszcza w automatach.

Szkło  to najbardziej narażona na zniszczenie część w tym zegarku.

Oryginalne - miło jakby było ale wymagał bym tego w zegarku NOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzałem się bardziej - litera "L" w "POLJOT" jest niedobita, na tarczy zarysował się ślad po wskazówce godzinowej, wcześniej myślałem że to szkło tylko soczewkuje... No ale jeśli szkło ori, to i tak fajna oferta.

To zegarek kolegi @biedronsky z forum. Piszcie, korumpujcie  :D

Edit: 13 stycznia była oferta tego 55g na bazarku

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/13244-kupi%C4%99-sprzedam-zamieni%C4%99-oddam/page-805?do=findComment&comment=1910432

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Jacek, ciekawe czy taki ring jest do zdobycia, pewnie szanse marne <_<

Teraz na drukarkach 3D można wszystko wydrukować. Tylko musisz mieć taki ring żeby wymiary zdjąć :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz na drukarkach 3D można wszystko wydrukować. Tylko musisz mieć taki ring żeby wymiary zdjąć :)

Ciekawe co właściciel zrobił z tym z zegarka, albo leżał gdzieś bidulek bez szkła i pewnie gdzieś wypadł :( ciekawe za wiela pójdzie ^_^ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem przeraża mnie ta nasza zegarkowa pasja. Niby 2 zwykłe kwarcowe Czajki... :)

Wydaje mi się, że wystawiający jest nieświadom wystawianego towaru, a ta niekompletność tyczy się jedynie braku pasków. Stan NOS jak w pysk strzelił a w środku albo brak baterii, albo co gorsze stara, wylana bateria...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli sprawne to była to okazja. Jeżeli nie to juz mniejsza  - dziś trudno znależć kogos kto zechce je naprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Do delikatnego zadbania i będzie ładna Raketa.

Link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli sprawne to była to okazja. Jeżeli nie to juz mniejsza  - dziś trudno znależć kogos kto zechce je naprawić.

Niestety kilka czy kilkanaście razy zdarzyło mi się naprawiać takie NOSy z oryginalną radziecką baterią... Po otworzeniu takiego zegarka czuć zapach jak z akumulatora samochodowego :) Wylana bateria potrafi zrobić takiego spustoszenia, że niekiedy trzeba wymienić większość elementów, albo i cały werk. Ale nie zawsze jest to regułą - ostatnio otworzyłem Slavę z baterią datowaną "XI 1983" i nie doszło do żadnego wylania.

Do delikatnego zadbania i będzie ładna Raketa.

U tego samego sprzedającego jest jeszcze takie cudo :)

http://allegro.pl/radziecki-zegarek-cccp-paketa-i6720522765.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi