siomon 9788 #3101 Napisano 8 Czerwca 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bralineczeka 36 #3102 Napisano 9 Czerwca 2023 Mam i ja! 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9788 #3103 Napisano 21 Czerwca 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9788 #3104 Napisano 22 Czerwca 2023 Paspamuję jeszcze bo jest cudny 😁 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2589 #3105 Napisano 2 Lipca 2023 Mój OCW- T200 porzucił od kilku tygodni chęć do synchronizacji RC. Do tej pory łapał sygnał regularnie. Zainstalowałem nową aplikację, sprawdziłem ustawienia, wylogowałem, "zapomniałem" zegarek i nic. Wywołanie synchronizacji z przycisku też się nie udaje, jakieś pomysły? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #3106 Napisano 2 Lipca 2023 Mój OCW- T200 porzucił od kilku tygodni chęć do synchronizacji RC. Do tej pory łapał sygnał regularnie. Zainstalowałem nową aplikację, sprawdziłem ustawienia, wylogowałem, "zapomniałem" zegarek i nic. Wywołanie synchronizacji z przycisku też się nie udaje, jakieś pomysły?Rozparowałeś od strony zegarka? Czy od strony telefonu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2589 #3107 Napisano 2 Lipca 2023 Jedno i drugie. Od strony zegarka odciągnieta koronka do poz. 2 i przyciska na 10 sekund. Zastanawiam się nad sygnałem, czy coś nie tłumi, budzik synchronizuje się codziennie.Czy u Was działa ręczne wymuszanie synchronizacji? U mnie za każdym razem wskazówka leci na C, nie próbuje łapać sygnału. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #3108 Napisano 2 Lipca 2023 Może bateria słaba i dlatego nie podejmuje próby synchronizacji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #3109 Napisano 2 Lipca 2023 Może bateria słaba i dlatego nie podejmuje próby synchronizacji?Też o tym pomyślałem ale wtedy wskazówka raczej nie leciałaby na C, które wskazuje próbę połączenia z telefonem. Po rozparowaniu od strony zegarka gdy próbuje połączyć się przez RC wskazówka nie powinna lecieć na C.Po rozparowaniu zeby zsynchronizować zegarek przez RC wciskasz przycisk na pół sekundy czy 2,5s? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2589 #3110 Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Staram się trafić w pół sekundy. Zastanawia mnie jeszcze strefa czasowa, muszę wieczorem sprawdzić jaką wskazuje zegarek, bez sparowanego telefonu... Bateria naładowana.Edit:Problem rozwiązany.Wszystkie operacje robione z koronki i przycisku, z wyłączoną aplikacją i bluetooth w telefonie.Sprawdziłem zezwolenie na automatyczną synchronizację czasu.Sprawdziłem zezwolenie na automatyczne ustawianie strefy czasowej.Odciągnąłem koronkę do poz.1 żeby sprawdzić strefę czasową a zegarek zamias wskazać strefę, cofnął czas o 4 godziny. Potem wskazywal strefę -2.Ustawilem na +2.Po raz kolejny anulowalem sparowanie z telefonem.Teraz zegarek po przytrzymaniu przycisku +0.5 sek. ustawia wskazówkę na RC i szuka sygnału. Za trzecim razem, po kilku minutach, wskazał na sukces (Y). Edytowane 3 Lipca 2023 przez mmaniek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #3111 Napisano 13 Lipca 2023 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 285 #3112 Napisano 27 Lipca 2023 Skusił się już ktoś?? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127369 #3113 Napisano 30 Lipca 2023 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ologda 33 #3114 Napisano 8 Sierpnia 2023 Proszę o podpowiedź bo niestety nie dam radę wszystkiego przeczytać . Z jakiej strony mogę w Polsce kupić zegarek : CASIO OCEANUS MANTA ALL BLACK DLC OCW-S5000B-1AJF Niby można kupić ale wysyłka do Polski niemożliwa 😞 pozdrawiam Grzesiek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9788 #3115 Napisano 8 Sierpnia 2023 13 minut temu, ologda napisał(-a): Proszę o podpowiedź bo niestety nie dam radę wszystkiego przeczytać . Z jakiej strony mogę w Polsce kupić zegarek : CASIO OCEANUS MANTA ALL BLACK DLC OCW-S5000B-1AJF Mogę Ci pomóc go sprowadzić z JP. W razie zainteresowania zapraszam na priv. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramorco 430 #3116 Napisano 9 Sierpnia 2023 21 godzin temu, ologda napisał(-a): Proszę o podpowiedź bo niestety nie dam radę wszystkiego przeczytać . Z jakiej strony mogę w Polsce kupić zegarek : CASIO OCEANUS MANTA ALL BLACK DLC OCW-S5000B-1AJF Niby można kupić ale wysyłka do Polski niemożliwa 😞 pozdrawiam Grzesiek Hej. Ja niestety nie posiadam żadnego Oceanusa, ale ten model jest dostępny na allegro jakby co https://allegro.pl/oferta/zegarek-casio-ocw-s100b-1ajf-12259412698 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #3117 Napisano 9 Sierpnia 2023 W dniu 22.06.2023 o 23:40, siomon napisał(-a): Paspamuję jeszcze bo jest cudny 😁 Jak jest z synchro gps. Tak samo szybko jak w Citizenach czy wolniej ? W dniu 2.07.2023 o 23:34, mmaniek napisał(-a): Jedno i drugie. Od strony zegarka odciągnieta koronka do poz. 2 i przyciska na 10 sekund. Zastanawiam się nad sygnałem, czy coś nie tłumi, budzik synchronizuje się codziennie. Czy u Was działa ręczne wymuszanie synchronizacji? U mnie za każdym razem wskazówka leci na C, nie próbuje łapać sygnału. Jeżeli wskazówka leci za każdym razem na C tzn. ze nie został rozseparowany z bluetooth. Jak będzie rozseparowany wskazówka będzie lecieć na R i wtedy będzie się synchronizował automatycznie co noc. BTW Jak dla mnie bluetooth który Casio na siłę pcha praktycznie do wszystkich nowych modeli to absolutnie niepotrzebny finczer. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9788 #3118 Napisano 9 Sierpnia 2023 41 minut temu, zorro napisał(-a): Jak jest z synchro gps. Tak samo szybko jak w Citizenach czy wolniej ? Z tego co pamiętam to Oceanus potrzebował kilkadziesiąt sekund. W domu nie mógł złapać sygnału, musiałem wyjść na zewnątrz. Nie wiem jak szybko synchronizują się Citizeny, nie mam żadnego z GPSem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #3119 Napisano 9 Sierpnia 2023 2 godziny temu, siomon napisał(-a): Z tego co pamiętam to Oceanus potrzebował kilkadziesiąt sekund. W domu nie mógł złapać sygnału, musiałem wyjść na zewnątrz. Nie wiem jak szybko synchronizują się Citizeny, nie mam żadnego z GPSem. Ok. Dzięki za info. W pomieszczeniu Citizeny też nie łapią. Na zewnątrz przy ładnej pogodzie trwa to parę sekund. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ologda 33 #3120 Napisano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) 12 godzin temu, Aramorco napisał(-a): Hej. Ja niestety nie posiadam żadnego Oceanusa, ale ten model jest dostępny na allegro jakby co https://allegro.pl/oferta/zegarek-casio-ocw-s100b-1ajf-12259412698 Ten model tez mam na oku 🙂 ale w japonii kosztuje 60000 jenów zatem z cłem i tak dużo taniej 🙂 Juz nalazłem sklep zenmarket .jp i tam kupuje to co nie wysyłają poza japonię 🙂 Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez ologda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #3121 Napisano 18 Sierpnia 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimson79 152 #3122 Napisano 22 Sierpnia 2023 Koledzy, a czy któryś z Was serwisował swojego Ocka w Polsce? Z definicji zegarek bezobsługowy, ale tak się zastanawiam, bo mój OCW-T100TD ma już swoje lata, czy np uszczelek nie trzeba by było wymienić 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #3123 Napisano 2 Września 2023 dziś oceanus był w górach 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ologda 33 #3124 Napisano 3 Września 2023 Cześć Czy ktoś z okolic Gdańska ma Oceanusa? Chciałbym się spotkać i chwile porozmawiać na temat obsługi 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9788 #3125 Napisano 3 Września 2023 Przecież to są zegarki bezobsługowe 😁 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach