Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny Tissot :) Podasz referencje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wziąć bezel do takiego Seastara? Ebaye, fora i Allegro mam już obserwowane, ale może ktoś, coś? :)

Fsp8P6K.jpg

zupełnie bez:

VkvE8Cu.jpg

A tak powinien wyglądać w zdrowym egzemplarzu: 

MSVNnNp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może oficjalnym kanałem? Za pośrednictwem serwisu SG. Szkiełko też by się przydało wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może oficjalnym kanałem? Za pośrednictwem serwisu SG. Szkiełko też by się przydało wymienić.

a myślisz, że jest szansa, że będą mieli jeszcze części do zegarka z lat 70'? 

to chodzi o ten adres mailowy [email protected], tak? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz. Możesz pod ten adres. Podaj referencje i załącz zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 Dzień dobry,

szukam przycisku do chronografu Tissot S 572 (zdjęcie w załączniku

Do tego chciałbym wymienić szkiełko i baterię, żeby finansowo zamortyzować wysiłek związany ze znalezieniem części.

Pozdrawiam

cleardot.gif

Mateusz Roczniak

post-99828-0-17824100-1504933079_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłbym prosić o słów kilka na temat tego zegarka.

http://perios.pl/p/219/3111/czyszczenie-magazynow-zegarek-damski-tissot-t0093101105700--nareczne-damskie-zegarki-bizuteria-i-zegarki.html

Wiem,używka, kwarc, ale szukam czegoś niedrogiego dla córki bez szczególnej okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Jestem tu nowy i od jakiegoś czasu zacząłem zbierać stare zegarki mechaniczne .Ostatnio w tissoty się wkręciłem . Moje ostatnie znaleziska na foto :post-100085-0-59047300-1506111114_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcę kupić:

https://www.maxtime.pl/zegarek-tissot-t101-408-11-031-00-pr-100-powermatic-80-gent-cosc-chronometer.html

pytanie, czy zakupiony teraz zegarek może poczekać na jego użytkowanie ok. 20 lat?

Pytam bo chcę dokonać zakupu właśnie jego na urodziny dziecka, z myślą, że po ok 18-20 latach będzie zegarek użytkowany.

Ewentualnie proszę o info z czym wiązałby się tak długi przestój w jego użytkowaniu. Co z mechanizmem, szczelnością, dokładnością, etc.

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 20 latach leżenia w szufladzie nie spodziewaj się dokładności chronometru. Uszczelnienia będą wymagały wymiany. Mechanizm ponownego nasmarowania i regulacji, tym bardziej, że chronometr. W tym czasie gust dziecka może się wiele razy zmienić i lepiej go znać, niż jak Tissot ma leżeć kolejne 20 lat w szufladzie i czekać na wnuka ;)

Jak zegarek ma być używany za 20 lat, to kup za 20 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcę kupić:

https://www.maxtime.pl/zegarek-tissot-t101-408-11-031-00-pr-100-powermatic-80-gent-cosc-chronometer.html

pytanie, czy zakupiony teraz zegarek może poczekać na jego użytkowanie ok. 20 lat?

Pytam bo chcę dokonać zakupu właśnie jego na urodziny dziecka, z myślą, że po ok 18-20 latach będzie zegarek użytkowany.

Ewentualnie proszę o info z czym wiązałby się tak długi przestój w jego użytkowaniu. Co z mechanizmem, szczelnością, dokładnością, etc.

Może lepiej kup sobie zegarek, który będziesz używał okazjonalnie (niedzielę i święta), a za 20 lat po prostu oddasz go dziecku jako swój. Zawsze to będzie zegarek z duszą, ponieważ dziecko będzie go kojarzyło właśnie z Tobą, ojcem, a nie zegarek, który "tylko" czekał 20 lat w szufladzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Taki antyk do mnie trafił... czy to się da jeszcze odratować?

9606230_IMG_9680.JPG

9606229_IMG_9681.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki antyk do mnie trafił... czy to się da jeszcze odratować?

Fjany przedwojenny Tissot - Cal.20

Czy warto .... to sam juz musisz zdecydowac.Tu musisz znalesc pare brakujacych czesci co liczy sie z wydatkiem i czasem (czy bedzie to rentowne )

Moim zdaniem warto bo ciezko jest taki zegarek znalesc w b.dobrym stanie ceny sa rowniez wysokie.

W tamtych czasach Omega i Tissot byla jedna firma wiec i werki robili takie same.

Oczywiscie Omega byla wazniejsza od Tissota w statusie Firmy.

Jesli sie przyda tobie taka informacja to szukaj brakujacych czesci rowniez pod marka Omega werk.20F   tu moze szybciej cos znajdziesz

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdę gdzieś taniej albo w zbliżonej cenie u Nas w kraju ?:) Tissot Visodate 375$-20$ za subskrypcję czyli 355$, wysyłka darmowa, sklep sprawdzony, czemu nie...może jednak u Nas się znajdzie

https://www.jomashop.com/tissot-visodate-men-watch-t0194301605101.html?nosto=productpage-nosto-1_variant

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

Jeżeli chodzi o jomashop to wysyłka free tylko w USA, do Polski około 46$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o jomashop to wysyłka free tylko w USA, do Polski około 46$.

Faktycznie, nie doczytałem, dziękować :)

f3066205027ab28765b48a63dfb8c135.jpg

Bez VATu z rabatem 20$ wyszłoby z wysyłką 355+46= 401$ dalej atrakcyjnie...

A VAT to kwestia szczęścia czy od razu narzucają ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

VAT raczej na 100%, mi za zegarek plus wysyłka o wartości 326$ wyszło 295 zł do zapłaty kurierowi z PP. 15.08.2017 złożyłem zamówienie a 1.09 miałem zegarek na ręku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VAT raczej na 100%, mi za zegarek plus wysyłka o wartości 326$ wyszło 295 zł do zapłaty kurierowi z PP. 15.08.2017 złożyłem zamówienie a 1.09 miałem zegarek na ręku.

Dziękuje bardzo za info :). Jednak znalazłem w bardzo podobnej cenie u Nas więc daruję sobie jomashop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi