Starsky001 768 #2226 Napisano 17 Czerwca 2014 Starsky - piękne tło/okolica! Twój domek w tle? Niestety nie mój domek,ale miejsce gdzie staram sie być w miarę możliwości często aby odpocząć a wracając do tematu wrzucę jeszcze fotke bagneciku z mojej już niestety skromnej kolekcji: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #2227 Napisano 18 Czerwca 2014 Taki mamUżytkowo tak sobie - ale ładnie wykonany.Stal, srebro, turkus, opal, macica perłowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #2228 Napisano 18 Czerwca 2014 Trafiłem na pogaduchę przy okazji zbierania zamówienia na nóż forumowy i znalazłem bardzo niepochlebną opinię o moim"wilka pazurze" firmy Renno.Kolego Bartheckhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/4417-noz/page-55?do=findComment&comment=220221 Wszystko zależ od modelu. Ciekaw jestem co tu by Ci odpadło. Mam go już tak długo, że ostrze jest krótsze o 1cm - ale od ostrzenia. Podważałem nim przymarźnięte drzwi garażu i WYTRZYMAŁ HA ! Ciężki, stalowy. Ze zbijakiem. Swietnie leży w dłoni. Jak bym go kiedyś zgubił to zaraz szukałbym takiego samego 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #2229 Napisano 18 Czerwca 2014 Witam w tym watku.Jesli juz do nozy doszlo, to i ja zaprezentuje pierwszego z mojej zbieraniny (kolekcji? ) nozy, ktorych troche sie juz u mnie wraz z uplywem czasu nazbieralo.Jest to Benchmade Griptilian (projektu Mela Purdue) w rzadko wystepujacych (tudziez poszukiwanych na rynku) barwach 'realtree camouflage': Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #2230 Napisano 19 Czerwca 2014 Green Beret(Chris'a Reeve, tak?) - kawał świetnego noża - wolałbym jednak okładki z ciekawego drewna lub ich brak, podobnie jak w Shadow lub Professional Soldier. Oczywiście specyfika tego noża, odwołanie i nazwa nie pozwala na nic innego jak zielona micarta Jaki Spyderco, Marek? To bardzo dobre noże jest jak jest wszystkim CH.R. nie dogodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #2231 Napisano 19 Czerwca 2014 hej szukam takiego noża ale jest kiepsko z nowym.chodzi mi o jakieś polskie sklepy.jakby ktoś wiedział coś to dajcie cynk. Kershaw et 1900 dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinkowski 7 #2232 Napisano 22 Lipca 2014 Pytanie do znawców tematu. Czy spotkaliście się z podróbkami Spyderco ? 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2233 Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Tak. Edytowane 22 Lipca 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #2234 Napisano 22 Lipca 2014 Ja jutro wybieram sie po to http://www.militaria.pl/sanrenmu/noz_skladany_sanrenmu_ganzo_g704_black_p10309.xml . Chinski noz o swietnej jakosci. Firma ta niegdys robila dla spiderco a od kilku lat robia swoje. Spderco zaczelo swirowac z cenami dlatego znalazlem duzo lepsza alternatywe. Zreszta spiderco tez robi noze w Chinach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2235 Napisano 22 Lipca 2014 Faktycznie "Spyderco" szaleje z cenami...Stworzyli także ekonomiczną "wersję" swoich artykułów sygnowaną "BYRD" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #2236 Napisano 22 Lipca 2014 Klonów jest masa, ale podróbek Spyderco osobiście nie widziałem 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2237 Napisano 22 Lipca 2014 Połączyłem dwa tematy, starszy powstał w roku 2006 i bynajmniej nie był martwy. Sprawdzajcie proszę w wyszukiwarce, nim założycie jakiś nowy. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4470 #2238 Napisano 22 Lipca 2014 Klonów jest masa, ale podróbek Spyderco osobiście nie widziałemPodróbek Spyderco jest masa, również na allegro. Głównie dotyczy to droższych modeli, jak Paramilitary, itp, ale nie można mówić, że nie ma podrób Spyderco. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinkowski 7 #2239 Napisano 22 Lipca 2014 Ja jutro wybieram sie po to http://www.militaria.pl/sanrenmu/noz_skladany_sanrenmu_ganzo_g704_black_p10309.xml . Chinski noz o swietnej jakosci. Firma ta niegdys robila dla spiderco a od kilku lat robia swoje. Spderco zaczelo swirowac z cenami dlatego znalazlem duzo lepsza alternatywe. Zreszta spiderco tez robi noze w Chinach.czy VG-10 też robią w chinach? Kiedys bylo na ostrzu napisane Seki City czy jakos tak. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2240 Napisano 22 Lipca 2014 To pewnie tak, jak kiedyś wszystkie miecze były z Passawy 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #2241 Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Faktycznie "Spyderco" szaleje z cenami...Stworzyli także ekonomiczną "wersję" swoich artykułów sygnowaną "BYRD"Pamietam, jak delice kupilem nowa w sklepie za okolo 150 pln i to bylo okolo 10 lat temu. Teraz kosztuje okolo 350 pln takze lekka przesada. Sanrenmo niczym nie ustepuje nozom spyderco......oprocz ceny, ktora jest 3-4 krotnie nizsza. Edytowane 22 Lipca 2014 przez lotek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2242 Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) polecam noże firmy "COLD STEEL" sam posiadam ten model Edytowane 22 Lipca 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #2243 Napisano 22 Lipca 2014 Cold Steel też robi raczej taniochę (to taka półka pomiędzy chińczykami, a producentami na poziomie benchmade czy spyderco), ale SRK jest fajny, używałem ponad 4 lata zanim pękł, miałem też Ti Life z 6 calowym ostrzem - dobrze wspominam, jako zabawkę (wave się nigdy nie nudzi) Co do podróbek Spyderco to jak mówię, sam osobiście nie widziałem, nie dotykałem... Ale sam miałem paramilitarkę, to mnie nieco przelękło :-) choć kupiona z dość pewnego źródła. Cold steela podrabiają na potęgę, już 7 lat temu były podróbki maczet CS (jak był na nie boom), choć co ciekawe - podróbki spisywały się równie dobrze jak oryginalne 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #2244 Napisano 23 Lipca 2014 Zreszta spiderco tez robi noze w Chinach. Tego bym taki pewny nie był, przynajmniej jeśli chodzi o ostrza CPM.Spieki CPM robi tylko jedna huta w USA "Crucible Metals" więc chyba nie ma sensu wysyłania surowca do Chin? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #2245 Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) A to moje (zdjęcia nie ) i robiony na zamówienie w Texasie: Jest po prostu nie do zarypania! Edytowane 23 Lipca 2014 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #2246 Napisano 23 Lipca 2014 Tego bym taki pewny nie był, przynajmniej jeśli chodzi o ostrza CPM.Spieki CPM robi tylko jedna huta w USA "Crucible Metals" więc chyba nie ma sensu wysyłania surowca do Chin? Może nie wszystkie ale większość. Ostatnio jak oglądałem różne modele w sklepie, to prawie wszystkie na ostrzu miały napis China. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #2247 Napisano 23 Lipca 2014 A to ciekawe. Co to za sklep? Może dlatego że ja swojego zamówiłem nawww.knifecenter.com i tam wszystkie miały napis Golden Colorado U.S.A. Edit:Cholerka, rzeczywiście tylko topowe modele są USA, reszta Chinaaa ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #2248 Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) No wlasnie. Czyli przeniesli produkcje do Chin i znacznie podniesli ceny.....rewelacyjna polityka . A sklep to militaria.pl Edytowane 23 Lipca 2014 przez lotek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kckris 0 #2249 Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Witam ,nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale się spytam Polecacie jakiegoś dobrego multi tool'a ? Chodzi mi o w miarę duże kombinerki i raczej duże ostrze. Czy Leatherman jest dobrą firmą? Edytowane 24 Lipca 2014 przez kckris 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #2250 Napisano 24 Lipca 2014 Leatherman Surge lub Wave, jeśli nie szukasz kompromisów… Nie do zajechania 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach