Louis Cypher 15915 #9076 Napisano 6 Maja 2022 Ziobro Tolerancja Czypienćsiedem 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9077 Napisano 6 Maja 2022 Burns, ten SOG to Pent Arc. Piotrek 39, jeśli nóż ma służyć do tyrania a nie "patrzania" i brandzlowania to: A. Ma Ci się podobac B. Dobrze leżeć w łapie C. Ma mieć w miarę przyzwoitą stal. Te wszystkie legendarne stale z dużą zawartością wyjebolitu wykute w mordorze mają przede wszystkim wartość snobistyczno - kolekcjonerską. U mnie do orania na zmianę z RAT em służy Spyderco Tenacious z jakieś stali chromoniewiadomo. Działam nim w ogrodzie, przecinam worki z ziemią, kora, nawozami. Ma kontakt z piachem. Mam go od roku, ostrzyłem go dwa razy i to tylko dlatego, że chciałem a nie musiałem. A to jest moja piątka noży użytkowych a nie biżuteryjnych dla mężczyzny, które mężnie walczy z zagrożeniami w miejskiej dżungli 1.PM 2 2.BM Presidio 3.ZT 640 4.BM Adamas (dorosły) 5.Ontario RAT w D2 (mój ulubiony bo tani a dobry) Noże , które obecnie nabyłem to noże nie do tyrania czy żeby sobie je oglądać. One maja być wyposażeniem samochodów. Dlatego rozglądałem się na w miarę masywnymi , wybić szybę , pas przeciąć. Myśle , że się nadają. Jeszcze dwa będą mi potrzebne. Rozglądam się. Do noszenia i używania , tyrania będą następne. I chętnie posłucham propozycji. Na wystawkę , mam już kandydatów Moje wrażenia z tych co nabyłem są takie. CS świetnie leży w ręce , jest masywny i dość ciężki (pójdzie do samochodu żony ) łatwiej szybę ogarnie ( odpukać w niemalowane). Wykonanie niezłe , delikatnie śrubkę do kręciłem i luzu nie ma. Natomiast ZT , mimo ceny bardzo zbliżonej , wykonanie inna bajka. Lepsze , nie ma się do czego przyczepić , no może do bardziej surowej rękojeści ( jak dobrze myśle , że tak można nazwać ) kanciasta , CS lepiej leży w ręce. Takie wstępne przemyślenia Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4524 #9078 Napisano 6 Maja 2022 @loco50 wszystki się zgadza poza wpisem o wyjebolicie. Weź nóż z Cr13 i jakiś z s35vn, 20cv i przetnij kilka i kilkanaście razy taki wąż lub podobny a później spróbuj tym nożem przeciąć kartkę lub karton. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21019 #9079 Napisano 6 Maja 2022 (edytowane) Tylko te Tiger Stripes to lepiej na mundurze wyglądają 😁 Jeden z lepszych kamuflaży na porę letnią do lasu mieszanego 🤣🤣🤣 Edytowane 6 Maja 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4524 #9080 Napisano 6 Maja 2022 4 minuty temu, piotrek39 napisał(-a): Noże , które obecnie nabyłem to noże nie do tyrania czy żeby sobie je oglądać. One maja być wyposażeniem samochodów. Dlatego rozglądałem się na w miarę masywnymi , wybić szybę , pas przeciąć. Myśle , że się nadają. Jeszcze dwa będą mi potrzebne. Rozglądam się. Do noszenia i używania , tyrania będą następne. I chętnie posłucham propozycji. Na wystawkę , mam już kandydatów Moje wrażenia z tych co nabyłem są takie. CS świetnie leży w ręce , jest masywny i dość ciężki (pójdzie do samochodu żony ) łatwiej szybę ogarnie ( odpukać w niemalowane). Wykonanie niezłe , delikatnie śrubkę do kręciłem i luzu nie ma. Natomiast ZT , mimo ceny bardzo zbliżonej , wykonanie inna bajka. Lepsze , nie ma się do czego przyczepić , no może do bardziej surowej rękojeści ( jak dobrze myśle , że tak można nazwać ) kanciasta , CS lepiej leży w ręce. Takie wstępne przemyślenia Sent from my iPhone using Tapatalk Spróbuj w takim razie dorzucić ZT0562ti lub ZT0393 i Benchmade Presidio 2 570 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21019 #9081 Napisano 6 Maja 2022 (edytowane) Marcin, zgadza się ale tu już rozmawiamy na poziomie molekularnym. Ja do cięcia kartek używam nożyczek 🤣🤣 A jako przykład podałem Tenka który rżnie wszystko mimo, że za bardzo go nie rozpieszczam.O raciku w D2 nie wspomnę nawet bo też jest nie do zaj.... 🤣 Edytowane 6 Maja 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9082 Napisano 6 Maja 2022 Trudno , będzie musiał się pogodzić z przeznaczeniem choć czasem w plamiakach chodzę nie zawodowo Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4524 #9083 Napisano 6 Maja 2022 Chodzi o to jak ten nóż będzie tępy bez ponownego ostrzenia. Na tyle, że odechce się nim ciąć czegokolwiek co wymieniłeś w swoim poprzednim wpisie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21019 #9084 Napisano 6 Maja 2022 (edytowane) Marcin, a kto tnie rurki albo kartony nożem za 1,5k?😁. Serce boli🤣🤣🤣 Edytowane 6 Maja 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9085 Napisano 6 Maja 2022 Spróbuj w takim razie dorzucić ZT0562ti lub ZT0393 i Benchmade Presidio 2 570Benchmade chętnie spróbuje , ale nie lubię ostrzy z zębami do ZT jeszcze wrócę w przyszłości Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #9086 Napisano 6 Maja 2022 14 minut temu, loco50 napisał(-a): Marcin, a kto tnie rurki albo kartony nożem za 1,5k?😁. Serce boli🤣🤣🤣 Zdziwiłbyś się jak wielu ludzi. To tak jak gadanie, że nie nosi się drogich zegarków😉 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21019 #9087 Napisano 6 Maja 2022 A to sorry. Ja nie tnę, nie stać mnie na takie fanaberie 😁 35 minut temu, piotrek39 napisał(-a): Benchmade chętnie spróbuje , ale nie lubię ostrzy z zębami do ZT jeszcze wrócę w przyszłości Sent from my iPhone using Tapatalk Presidio II lub Adamas jest bezzębny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #9088 Napisano 6 Maja 2022 Od razu fanaberie. Po prostu normalne użytkowanie😅 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8574 #9089 Napisano 6 Maja 2022 26 minut temu, Przemek84 napisał(-a): Zdziwiłbyś się jak wielu ludzi. To tak jak gadanie, że nie nosi się drogich zegarków😉 44 minuty temu, loco50 napisał(-a): Marcin, a kto tnie rurki albo kartony nożem za 1,5k?😁. Serce boli🤣🤣🤣 Przepraszam za pytanie, ale zatem do czego używa się noża za 1,5 tysiąca? To jest nóż do trzymania na półce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21019 #9090 Napisano 6 Maja 2022 2 minuty temu, beniowski napisał(-a): Przepraszam za pytanie, ale zatem do czego używa się noża za 1,5 tysiąca? To jest nóż do trzymania na półce? Oczywiście 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7362 #9091 Napisano 6 Maja 2022 Napisał byś loco50 o tych bizuteryjnych nozach Chciałbym wiedzieć o czym piszemy. Używanie noży za kilka tys do codziennych uzytecznosci jest naturalne i normalne. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #9092 Napisano 6 Maja 2022 8 minut temu, beniowski napisał(-a): Przepraszam za pytanie, ale zatem do czego używa się noża za 1,5 tysiąca? To jest nóż do trzymania na półce? Oczywiście, że nie🤭 A nie, czekaj! On 1.5 k nie kosztował 😁 1 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21019 #9093 Napisano 6 Maja 2022 8 minut temu, Pamiko napisał(-a): Napisał byś loco50 o tych bizuteryjnych nozach Chciałbym wiedzieć o czym piszemy. Używanie noży za kilka tys do codziennych uzytecznosci jest naturalne i normalne. To ja nie jestem normalny. I tak jak napisałem-nie stać mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7362 #9094 Napisano 6 Maja 2022 3 minuty temu, loco50 napisał(-a): To ja nie jestem normalny. I tak jak napisałem-nie stać mnie. Napisał gosc który pokazał właśnie z 50 noży😏🔪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21019 #9095 Napisano 6 Maja 2022 A biżuteryjne? Te wszystkie łożyskowane,tytanowo karbonowe śmigające błyskadełka. Nie, żebym nie miał 😁, ale dla mnie(czysty subiektywizm) ideały są dwa:PM 2 i Presidio II 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7362 #9096 Napisano 6 Maja 2022 A dla mnie idealny nóż to Sebenza. Dużo ludzi pracuje na nich w różnych zawodach i naprawdę ciężko zrobić mu krzywdę A rysy czy obicia cóż to naturalne tak jak samochodach . Nie sadze ze jeździsz najtańszym bi boisz się zarysowań i zużycia . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9097 Napisano 6 Maja 2022 A biżuteryjne? Te wszystkie łożyskowane,tytanowo karbonowe śmigające błyskadełka. Nie, żebym nie miał , ale dla mnie(czysty subiektywizm) ideały są dwa:PM 2 i Presidio IISkrót PM 2 , rozwiniesz ? Nie mam jeszcze wiedzy Podejrzewam , że chodzi o Spyderco Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4524 #9098 Napisano 6 Maja 2022 (edytowane) 7 minut temu, piotrek39 napisał(-a): Skrót PM 2 , rozwiniesz ? Nie mam jeszcze wiedzy Sent from my iPhone using Tapatalk spyderco paramilitary 2 ale bardziej męska jest duża spyderco military Edytowane 6 Maja 2022 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21019 #9099 Napisano 6 Maja 2022 Military to miecz na orków😁, ale Marcin lubi duze🤣🤣🤣 9 minut temu, Pamiko napisał(-a): A dla mnie idealny nóż to Sebenza. Dużo ludzi pracuje na nich w różnych zawodach i naprawdę ciężko zrobić mu krzywdę A rysy czy obicia cóż to naturalne tak jak samochodach . Nie sadze ze jeździsz najtańszym bi boisz się zarysowań i zużycia . Jeżdżę dużym i wysokim, więc się nie boje😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9100 Napisano 6 Maja 2022 spyderco paramilitary 2 ale bardziej męska jest duża spyderco military Order poszedł , najpierw motylek do wyglądu Spyderco muszę się jeszcze przyzwyczaić Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach