Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś nie zapomniałem zawinac do inpostu 😁

DSC_1657.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Genovese_ napisał(-a):

Ten po lewej to jest Tom Mayo custom ?

EDIT.Dobra już widzę to jest BOS knives.Moim zdaniem mocna inspiracja Mayo.

To nie jest żadna inspiracja . To Mayo Buck TNT. A BOS kolego to nazwisko gościa który hartował głownie zreszta jeden z lepszych w USA Warto doczytać zanim się napisze cokolwiek. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WE Primoris. 88 mm, 20CV. Jeden z bardziej pasujących do mojej łapy noży. Mimo, że nie jestem fanem blaszanych okładek tu jest bardzo dobrze-zero ślizgania, nawet w mokrej dłoni. Rękojeść wyprowadzona b. dobrze . Wydawać by się mogło, że te podcięcia będą niewygodne a jest wprost przeciwnie. Palce układają się idealnie . Jeszcze jeden plus - długi i mocno karbowany jimping. Wprost dla mojegi grubego i sękatego kciuka. O mechanice nie mówię bo nie ma co mówić. Patrzysz na flippera a ostrze samo wyskakuje. Chyba jeden z ciekawszych WE. 

DSC_1658.JPG

DSC_1659.JPG

DSC_1660.JPG

DSC_1661.JPG

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, loco50 napisał(-a):

Dziś nie zapomniałem zawinac do inpostu 😁

DSC_1657.JPG

Za łychę zgadnę co jest w środku 😎

edyta - za późno 😆

Edytowane przez Louis Cypher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Pamiko napisał(-a):

To nie jest żadna inspiracja . To Mayo Buck TNT. A BOS kolego to nazwisko gościa który hartował głownie zreszta jeden z lepszych w USA Warto doczytać zanim się napisze cokolwiek. Pozdrawiam

Co doczytać 🤣?.BOS to jeden z lepszych w USA od hartowania ale robi też całe noże full custom....Na Twojej focie masz  jak wół napis BOS i choć noż wyglądał mi na Mayo to uznałem finalnie  ,że skoro robisz taką fotę a nie podpisujesz to będzie to jakaś inspiracja Mayo...Tyle.A ,że to jest Mayo to gratki bo to świetny maker ale wątpię aby każdy go tu znał, bo o ile Mayo jest mega popularny w USA i jego noże w ostatnim roku odjechały cenowo i są praktycznie rozchwytywane na pniu o tyle u nas nadal to jest bardzo mało znany twórca.pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loco50  ten We niby nic specjalnego a ergonomicznie malina, mi też leży w ręku idealnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczytać w sensie nabyć wiedzę aby później pisać konkrety . Nie jestem tu aby wchodzić w spory ale jeżeli ja czegoś nie wiem to pytam a nie pisze na co mi dany nóż wyglada. Kończę ten i dzięki za graty. A nóż to Mayo Buck TNT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne gadżety od Ukraińców 😁 

DSC_1662.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, loco50 napisał(-a):

WE Primoris. 88 mm, 20CV. Jeden z bardziej pasujących do mojej łapy noży. Mimo, że nie jestem fanem blaszanych okładek tu jest bardzo dobrze-zero ślizgania, nawet w mokrej dłoni. Rękojeść wyprowadzona b. dobrze . Wydawać by się mogło, że te podcięcia będą niewygodne a jest wprost przeciwnie. Palce układają się idealnie . Jeszcze jeden plus - długi i mocno karbowany jimping. Wprost dla mojegi grubego i sękatego kciuka. O mechanice nie mówię bo nie ma co mówić. Patrzysz na flippera a ostrze samo wyskakuje. Chyba jeden z ciekawszych WE. 

DSC_1658.JPG

DSC_1659.JPG

DSC_1660.JPG

DSC_1661.JPG

To ja też się dowalę. Zastanawia mnie skąd Ty w nowym nożu 5 min od rozpakowania wziąłeś mokrą łapę ?😂🙃😉🤣😜 Znaczy spocona jest z emicji ? W to jeszcze uwierzę.

Jak to internet przyjmie wszystko. Ludzie po takim opisie uwierzą, że od miesiąca siedzisz z tym nożem w głębokim lesie 🤣😂 a to jest i będzie głęboki półkownik. 😂🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Meches napisał(-a):

Loco50  ten We niby nic specjalnego a ergonomicznie malina, mi też leży w ręku idealnie

Właśnie 

Burns, nie wiem jak Ty, ale ja mam wodę w kranie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, loco50 napisał(-a):

Fajne gadżety od Ukraińców 😁 

DSC_1662.JPG

A gdzie te Ukry to dajom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M-tac 

Ale może nie Ukry

To pejoratywne określenie używane przez sowietów - Ukry albo chochoły. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Pamiko napisał(-a):

Skoro padło dzis słowo Custom to proszę  Protech Custom TR3 😏🔪

Umiałbyś napisać coś od siebie o tym custom Protech ?.Kilka zdań chociaż.Masz naprawdę niektóre bardzo ciekawe ,drogie jak mniemam noże ale nie przypominam sobie abyś cokolwiek o nich tutaj napisał.BTW masz instagram ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microtech Scarab 2 Marfione Spike Grind.Pokazywałem tutaj nieraz ale nie w łapce.Na szczególną uwagę zasługuje tutaj wykonanie ostrza ( podobno taką satynę robi tylko Marfione... 😉)poza tym wykonany dobrze ale coś czuje ,że taki sam seryjny produkcyjniak z pod ręki brygady Rike knives wyszedł by im lepiej.Nóż w stanie mint czyli oczywiście" półkownik."😁

5286cbd76db5d507.jpg

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem synowi na 15 urodziny.  Kershaw KS7007BLKBW

A jakiego foldera byście polecili do 1000pln bo spodobał mi się ten temat. Wazne żeby był lekki i duży. 

IMG_20220614_194030.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Genovese_ napisał(-a):

Umiałbyś napisać coś od siebie o tym custom Protech ?.Kilka zdań chociaż.Masz naprawdę niektóre bardzo ciekawe ,drogie jak mniemam noże ale nie przypominam sobie abyś cokolwiek o nich tutaj napisał.BTW masz instagram ?

Nie wiem czy umiem. 
Mam wrażenie ze to manifest Protecha wobec Sebenzy i zachwytu jakim świat ja obdarzył . Wstali rano i powiedzieli „teraz my” . Wszystko jest podobne stal (chodź Crk wtedy 30V używało) tytanowy frame bez wstawki i kołek . Uważam ze nikt tak nie zdobi noży jak Protech . Tytan w Tr3 czy fale w Malibu ( plus macica perłowa w guziku) są prawdziwym kunsztem. Jeżeli chodzi o mechanikę to manualny Custom Protecha otwiera się na sam widok palca . Tytanowe manuale od Protecha to wg mnie gratka w kolekcji. A co do drogich noży hmmm ….mam prostą zasadę na forum publicznym ich nie pokazuje. Tylko zaufane grono widziało co posiadam. 

o

9C772D7C-6657-4CD6-AF9C-B94518502F0D.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, loco50 napisał(-a):

M-tac 

Ale może nie Ukry

To pejoratywne określenie używane przez sowietów - Ukry albo chochoły. 

Absolutnie nie pejoratywnie - użyłem skrótowo. Od oznaczeń na samochodach UKR. 
Ale spoko - zapamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakim oznaczeniu UKR piszesz? 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, b_easy napisał(-a):

A jakiego foldera byście polecili do 1000pln bo spodobał mi się ten temat. Wazne żeby był lekki i duży. 

IMG_20220614_194030.jpg

ZT 0452 lub Spyderco Military, Nativ Chief...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, b_easy napisał(-a):

IMG_20220614_194030.jpg

Benchmade Presidio II, dorosły Adamas  lub Spyderco Shaman. A jak ma być miecz to to co zaproponował Burns 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Właśnie 

Burns, nie wiem jak Ty, ale ja mam wodę w kranie 

Ale to nie jest nóż do działań podwodnych. 😜

Do rzeczy, pooglądałem sobie filmiki i to rzeczywiście może być przyjemny nóż mimo, że na twoich zdjęciach wygląda przeciętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi