loco50 20993 #9851 Napisano 14 Czerwca 2022 Dziś nie zapomniałem zawinac do inpostu 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7343 #9852 Napisano 14 Czerwca 2022 27 minut temu, Genovese_ napisał(-a): Ten po lewej to jest Tom Mayo custom ? EDIT.Dobra już widzę to jest BOS knives.Moim zdaniem mocna inspiracja Mayo. To nie jest żadna inspiracja . To Mayo Buck TNT. A BOS kolego to nazwisko gościa który hartował głownie zreszta jeden z lepszych w USA Warto doczytać zanim się napisze cokolwiek. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15888 #9853 Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Louis Cypher 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20993 #9854 Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) WE Primoris. 88 mm, 20CV. Jeden z bardziej pasujących do mojej łapy noży. Mimo, że nie jestem fanem blaszanych okładek tu jest bardzo dobrze-zero ślizgania, nawet w mokrej dłoni. Rękojeść wyprowadzona b. dobrze . Wydawać by się mogło, że te podcięcia będą niewygodne a jest wprost przeciwnie. Palce układają się idealnie . Jeszcze jeden plus - długi i mocno karbowany jimping. Wprost dla mojegi grubego i sękatego kciuka. O mechanice nie mówię bo nie ma co mówić. Patrzysz na flippera a ostrze samo wyskakuje. Chyba jeden z ciekawszych WE. Edytowane 14 Czerwca 2022 przez loco50 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15888 #9855 Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) 46 minut temu, loco50 napisał(-a): Dziś nie zapomniałem zawinac do inpostu 😁 Za łychę zgadnę co jest w środku 😎 edyta - za późno 😆 Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Louis Cypher 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9455 #9856 Napisano 14 Czerwca 2022 7 minut temu, Pamiko napisał(-a): To nie jest żadna inspiracja . To Mayo Buck TNT. A BOS kolego to nazwisko gościa który hartował głownie zreszta jeden z lepszych w USA Warto doczytać zanim się napisze cokolwiek. Pozdrawiam Co doczytać 🤣?.BOS to jeden z lepszych w USA od hartowania ale robi też całe noże full custom....Na Twojej focie masz jak wół napis BOS i choć noż wyglądał mi na Mayo to uznałem finalnie ,że skoro robisz taką fotę a nie podpisujesz to będzie to jakaś inspiracja Mayo...Tyle.A ,że to jest Mayo to gratki bo to świetny maker ale wątpię aby każdy go tu znał, bo o ile Mayo jest mega popularny w USA i jego noże w ostatnim roku odjechały cenowo i są praktycznie rozchwytywane na pniu o tyle u nas nadal to jest bardzo mało znany twórca.pozdro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #9857 Napisano 14 Czerwca 2022 Loco50 ten We niby nic specjalnego a ergonomicznie malina, mi też leży w ręku idealnie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7343 #9858 Napisano 14 Czerwca 2022 Doczytać w sensie nabyć wiedzę aby później pisać konkrety . Nie jestem tu aby wchodzić w spory ale jeżeli ja czegoś nie wiem to pytam a nie pisze na co mi dany nóż wyglada. Kończę ten i dzięki za graty. A nóż to Mayo Buck TNT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20993 #9859 Napisano 14 Czerwca 2022 Fajne gadżety od Ukraińców 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4522 #9860 Napisano 14 Czerwca 2022 Godzinę temu, loco50 napisał(-a): WE Primoris. 88 mm, 20CV. Jeden z bardziej pasujących do mojej łapy noży. Mimo, że nie jestem fanem blaszanych okładek tu jest bardzo dobrze-zero ślizgania, nawet w mokrej dłoni. Rękojeść wyprowadzona b. dobrze . Wydawać by się mogło, że te podcięcia będą niewygodne a jest wprost przeciwnie. Palce układają się idealnie . Jeszcze jeden plus - długi i mocno karbowany jimping. Wprost dla mojegi grubego i sękatego kciuka. O mechanice nie mówię bo nie ma co mówić. Patrzysz na flippera a ostrze samo wyskakuje. Chyba jeden z ciekawszych WE. To ja też się dowalę. Zastanawia mnie skąd Ty w nowym nożu 5 min od rozpakowania wziąłeś mokrą łapę ?😂🙃😉🤣😜 Znaczy spocona jest z emicji ? W to jeszcze uwierzę. Jak to internet przyjmie wszystko. Ludzie po takim opisie uwierzą, że od miesiąca siedzisz z tym nożem w głębokim lesie 🤣😂 a to jest i będzie głęboki półkownik. 😂🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20993 #9861 Napisano 14 Czerwca 2022 55 minut temu, Meches napisał(-a): Loco50 ten We niby nic specjalnego a ergonomicznie malina, mi też leży w ręku idealnie Właśnie Burns, nie wiem jak Ty, ale ja mam wodę w kranie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7343 #9862 Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Skoro padło dzis słowo Custom to proszę Protech Custom TR3 😏🔪 Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Pamiko 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15888 #9863 Napisano 14 Czerwca 2022 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): Fajne gadżety od Ukraińców 😁 A gdzie te Ukry to dajom? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20993 #9864 Napisano 14 Czerwca 2022 M-tac Ale może nie Ukry To pejoratywne określenie używane przez sowietów - Ukry albo chochoły. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9455 #9865 Napisano 14 Czerwca 2022 51 minut temu, Pamiko napisał(-a): Skoro padło dzis słowo Custom to proszę Protech Custom TR3 😏🔪 Umiałbyś napisać coś od siebie o tym custom Protech ?.Kilka zdań chociaż.Masz naprawdę niektóre bardzo ciekawe ,drogie jak mniemam noże ale nie przypominam sobie abyś cokolwiek o nich tutaj napisał.BTW masz instagram ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9455 #9866 Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Microtech Scarab 2 Marfione Spike Grind.Pokazywałem tutaj nieraz ale nie w łapce.Na szczególną uwagę zasługuje tutaj wykonanie ostrza ( podobno taką satynę robi tylko Marfione... 😉)poza tym wykonany dobrze ale coś czuje ,że taki sam seryjny produkcyjniak z pod ręki brygady Rike knives wyszedł by im lepiej.Nóż w stanie mint czyli oczywiście" półkownik."😁 Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Genovese_ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b_easy 867 #9867 Napisano 14 Czerwca 2022 Kupiłem synowi na 15 urodziny. Kershaw KS7007BLKBW A jakiego foldera byście polecili do 1000pln bo spodobał mi się ten temat. Wazne żeby był lekki i duży. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7343 #9868 Napisano 14 Czerwca 2022 3 godziny temu, Genovese_ napisał(-a): Umiałbyś napisać coś od siebie o tym custom Protech ?.Kilka zdań chociaż.Masz naprawdę niektóre bardzo ciekawe ,drogie jak mniemam noże ale nie przypominam sobie abyś cokolwiek o nich tutaj napisał.BTW masz instagram ? Nie wiem czy umiem. Mam wrażenie ze to manifest Protecha wobec Sebenzy i zachwytu jakim świat ja obdarzył . Wstali rano i powiedzieli „teraz my” . Wszystko jest podobne stal (chodź Crk wtedy 30V używało) tytanowy frame bez wstawki i kołek . Uważam ze nikt tak nie zdobi noży jak Protech . Tytan w Tr3 czy fale w Malibu ( plus macica perłowa w guziku) są prawdziwym kunsztem. Jeżeli chodzi o mechanikę to manualny Custom Protecha otwiera się na sam widok palca . Tytanowe manuale od Protecha to wg mnie gratka w kolekcji. A co do drogich noży hmmm ….mam prostą zasadę na forum publicznym ich nie pokazuje. Tylko zaufane grono widziało co posiadam. o 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15888 #9869 Napisano 14 Czerwca 2022 4 godziny temu, loco50 napisał(-a): M-tac Ale może nie Ukry To pejoratywne określenie używane przez sowietów - Ukry albo chochoły. Absolutnie nie pejoratywnie - użyłem skrótowo. Od oznaczeń na samochodach UKR. Ale spoko - zapamiętam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24771 #9870 Napisano 14 Czerwca 2022 O jakim oznaczeniu UKR piszesz? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #9871 Napisano 14 Czerwca 2022 Może tak jak WGR to Gruzja😅 Zeszłoroczny szocik. Długo trwało zanim jedna z modelek odpowiednio się ustawila. 13 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4522 #9872 Napisano 14 Czerwca 2022 33 minuty temu, b_easy napisał(-a): Kupiłem synowi na 15 urodziny. Kershaw KS7007BLKBW A jakiego foldera byście polecili do 1000pln bo spodobał mi się ten temat. Wazne żeby był lekki i duży. ZT 0452 lub Spyderco Military, Nativ Chief... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20993 #9873 Napisano 14 Czerwca 2022 Godzinę temu, b_easy napisał(-a): Kupiłem synowi na 15 urodziny. Kershaw KS7007BLKBW A jakiego foldera byście polecili do 1000pln bo spodobał mi się ten temat. Wazne żeby był lekki i duży. Benchmade Presidio II, dorosły Adamas lub Spyderco Shaman. A jak ma być miecz to to co zaproponował Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4522 #9874 Napisano 14 Czerwca 2022 6 godzin temu, loco50 napisał(-a): Właśnie Burns, nie wiem jak Ty, ale ja mam wodę w kranie Ale to nie jest nóż do działań podwodnych. 😜 Do rzeczy, pooglądałem sobie filmiki i to rzeczywiście może być przyjemny nóż mimo, że na twoich zdjęciach wygląda przeciętnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syneq 80 #9875 Napisano 14 Czerwca 2022 Taki maluch- techno 2.Sent from my SM-G973F using Tapatalk 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach