loco50 21014 #10751 Napisano 3 Sierpnia 2022 I... bombki strzelił z wymianą okładzin w Griptilianie. Wykręciłem wszystkie śrubki oprócz dwóch trzymających plastik do szkieletu. Albo śruby z gównolitu albo zalepili je jakimś czerwonym loctitem-torxy poszły się... Panowie, sa takie małe gwintownice, zeby wkręcić w łebki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #10752 Napisano 3 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): Myślimy, że jest zajefajny 😁 Brzydal pierwsza klasa, ale widzę, że przynajmniej z symetrycznym szlifem się trafił👌😉 5 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #10753 Napisano 3 Sierpnia 2022 29 minut temu, loco50 napisał(-a): I... bombki strzelił z wymianą okładzin w Griptilianie. Wykręciłem wszystkie śrubki oprócz dwóch trzymających plastik do szkieletu. Albo śruby z gównolitu albo zalepili je jakimś czerwonym loctitem-torxy poszły się... Panowie, sa takie małe gwintownice, zeby wkręcić w łebki? Nie u nas raczej, przynajmniej nie w lokalnym sklepie GS ;) W tenku (spyderco potrafi mieć naprawdę kiepskie śruby) wbiłem na chamca hexa w obrobionego torxa. Można spróbować z torxem rozmiar większym. U mnie nie wchodził. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21014 #10754 Napisano 3 Sierpnia 2022 U mnie też nie włazi. A dwójeczkę przebrałem bez problemu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21014 #10755 Napisano 4 Sierpnia 2022 Od Finów tez przyjechał 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #10756 Napisano 4 Sierpnia 2022 Myśle o takim po wsi tyrać. Kizylar straż. Mały ale byk. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1825 #10757 Napisano 4 Sierpnia 2022 2 godziny temu, mirek 1969 napisał(-a): Myśle o takim po wsi tyrać. Kizylar straż. Mały ale byk. Fajne żelazło Jakbym miał jednak nosić stałego w pochewce, to jednak o te 1/2 ostrza więcej bym chciał mieć, aczkolwiek jak wiadomo "wielkość ma znaczenie" rozumiejąc to w obie strony.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4523 #10758 Napisano 4 Sierpnia 2022 Podobno wilki nie pier**lą się w tańcu. Cheburcov model Wolf. 110 ostrego, stal m398. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #10759 Napisano 4 Sierpnia 2022 Cały czas na lekko😉 7 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1633 #10760 Napisano 4 Sierpnia 2022 Podobno wilki nie pier**lą się w tańcu. Cheburcov model Wolf. 110 ostrego, stal m398. Strasznie wielki fliper w nim. To ogranicza użycie znacznej części kt np przy krojeniu na desce w kuchni. Tak mnie się wydaje się bynajmniej. S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #10761 Napisano 4 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, zadra napisał(-a): Fajne żelazło Jakbym miał jednak nosić stałego w pochewce, to jednak o te 1/2 ostrza więcej bym chciał mieć, aczkolwiek jak wiadomo "wielkość ma znaczenie" rozumiejąc to w obie strony.. Większe mam .Pora coś mniejszego kupić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68343 #10762 Napisano 4 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Burns napisał(-a): Podobno wilki nie pier**lą się w tańcu. Cheburcov model Wolf. 110 ostrego, stal m398. Taki nóż powinieneś focić na skórze z aligatora. 😉 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1437 #10763 Napisano 4 Sierpnia 2022 @mariaczi To raczej nie jest nóż kuchenny 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4523 #10764 Napisano 4 Sierpnia 2022 36 minut temu, mario1971 napisał(-a): Taki nóż powinieneś focić na skórze z aligatora. 😉 Ufff, a już myślałem, że na betonie. Fotę ze skórasia przeznaczyłem na kolejny nóż 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9507 #10765 Napisano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) 8 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Myśle o takim po wsi tyrać. Kizylar straż. Mały ale byk. Jak się podoba to bierz.Użytkowo będzie super. Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9507 #10766 Napisano 5 Sierpnia 2022 Andre de Villiers Scavenger.Projekt zamknięty z 2017 roku.Na samym początku firmowany jako produkt "made in RPA", a po jakimś czasie okazało się ,że produkowany w Chinach przez dziś już bardzo uznanego i mocnego na rynku nożowym "Rike knife"(dla osób nie śledzących temat, Rike to ten sam ,który robi obecnie świetne jakościowo Socom Bravo w Chinach dla Microtecha).Na customknives w 2017 roku przyleciały dwa(czarny i seledynowy) prosto z RPA.Zatem przez długi czas wszyscy byli pewni ,że to mid-tech custom AdV... Ten nóż dla wielu może być kontrowersyjny ,zbyt odważny...Dla mnie jest nietuzinkowy i świetny.Bdb wykonany.Rękojeść wycięta z jednego kawałku tytanu.Klinga potężna i ciężka.Otwarcie tego noża kołkiem to nie lada wyczyn.Moim zdaniem kołek w tym projekcie został umieszczony raczej jako ozdoba.Natomiast użycie flippera to jest coś naprawdę niesamowitego...😎 To mój trzeci nóż sygnowany logo AdV.Jestem pewien ,że Scavenger to w znacznej mierze projekt Rike bo widać podobieństwo w designu dzisiejszych noży tego moim zdaniem bardzo utalentowanego chińczyka.A propos koloru można podobno za niewielkie pieniądze anodyzować na inny kolor np.na niebieski.Póki co nic z nim nie robię bo cieszy taki jaki jest...🤩 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15912 #10767 Napisano 5 Sierpnia 2022 Recon 1 made in Taiwan (mam nadzieję, że nie zmienią na PRC) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #10768 Napisano 5 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Genovese_ napisał(-a): Andre de Villiers Scavenger.Projekt zamknięty z 2017 roku.Na samym początku firmowany jako produkt "made in RPA", a po jakimś czasie okazało się ,że produkowany w Chinach przez dziś już bardzo uznanego i mocnego na rynku nożowym "Rike knife"(dla osób nie śledzących temat, Rike to ten sam ,który robi obecnie świetne jakościowo Socom Bravo w Chinach dla Microtecha).Na customknives w 2017 roku przyleciały dwa(czarny i seledynowy) prosto z RPA.Zatem przez długi czas wszyscy byli pewni ,że to mid-tech custom AdV... Ten nóż dla wielu może być kontrowersyjny ,zbyt odważny...Dla mnie jest nietuzinkowy i świetny.Bdb wykonany.Rękojeść wycięta z jednego kawałku tytanu.Klinga potężna i ciężka.Otwarcie tego noża kołkiem to nie lada wyczyn.Moim zdaniem kołek w tym projekcie został umieszczony raczej jako ozdoba.Natomiast użycie flippera to jest coś naprawdę niesamowitego...😎 To mój trzeci nóż sygnowany logo AdV.Jestem pewien ,że Scavenger to w znacznej mierze projekt Rike bo widać podobieństwo w designu dzisiejszych noży tego moim zdaniem bardzo utalentowanego chińczyka.A propos koloru można podobno za niewielkie pieniądze anodyzować na inny kolor np.na niebieski.Póki co nic z nim nie robię bo cieszy taki jaki jest...🤩 Ten zielony super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #10769 Napisano 5 Sierpnia 2022 W końcu zamówiłem takiego.Podchodziłem do niego już pare razy ale zawsze coś innego wyskoczyło.Dojdzie w sobote do paczkomatu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16145 #10770 Napisano 5 Sierpnia 2022 Jak sprzedający wybierze paczkę w weekend. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #10771 Napisano 5 Sierpnia 2022 39 minut temu, satanic napisał(-a): Jak sprzedający wybierze paczkę w weekend. Hmmm. Tego nie wiem. Mogłem mu to napomknąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1437 #10772 Napisano 5 Sierpnia 2022 Kolejny SRM > 1168, stal D2, ostrze na łożyskach kulkowych, cena 170zł. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7362 #10773 Napisano 5 Sierpnia 2022 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #10774 Napisano 5 Sierpnia 2022 Tak okołonożowo, bardziej EDC. Siedem lat temu w fajnym miejscu pstryknąłem fotkę moich ówczesnych wakacyjnych klamotów. Gdy w tym roku wyłonił się kierunek podróży wiedziałem, że muszę to powtórzyć 6 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9507 #10775 Napisano 5 Sierpnia 2022 Wydaje mi się ,że jesteś w Grecji.Bardzo fajny widok, i fajna koncepcja ze zdjęciem.No i ,że Ci się jeszcze chciało na wakacjach... 😎 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach