loco50 20264 #5501 Napisano 14 Sierpnia 2021 Porcelanowy, dziękuję. Ultranowoczesny, oparty na kosmicznej technologii preparat pod nazwą Cif załatwił sprawe😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ritter #5502 Napisano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Należy odróżnić noże do tyrania i do mania. Już nie wspomnę o całej gamie stanów pośrednich Sam przecież nie zakładasz swojego Patka Philipa jak masz zamiar wziąć się za rąbanie drewna czy świniobicie. No tu mnie przyłapałeś logicznie i przyszpiliłeś argumentacyjnie . PP do świniobicia jak najbardziej, nawet się nie zgrzałem, ale do rąbania drewna to już nie. Do noży nie mam specjalnej atencji i stąd dzielę je na te do tyrania oraz na te do bardzo ciężkiego tyrania. Funkcjonalność to podstawa i nie mogąc wszystkiego wypróbować staram się poszerzyć wiedzę o tym do czego dany profil ostrza się nadaje? Skupianie się na stali to nie wszystko. Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez Ritter 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #5503 Napisano 14 Sierpnia 2021 Cytat się poszerzyć wiedzę o tym do czego dany profil ostrza się nadaje Chyba generalnie jest tylko kilka podstawowych kształtów do podstawowych zastosowań np : 1. Do dźgania/przebijania (różne profile) 2. Do cięcia/krojenia (różne profile ) 3. Do oglądania (różne wzory zgodne z aktualną modą) No i oczywiście: 4. Kształt, wielkość ostrza i jego profil najbardziej odpowoedni dla nas przy wszelkich pracach i różnym zastosowaniu podręcznym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5504 Napisano 15 Sierpnia 2021 18 godzin temu, zadra napisał(-a): Chyba generalnie jest tylko kilka podstawowych kształtów do podstawowych zastosowań np : 1. Do dźgania/przebijania (różne profile) 2. Do cięcia/krojenia (różne profile ) 3. Do oglądania (różne wzory zgodne z aktualną modą) No i oczywiście: 4. Kształt, wielkość ostrza i jego profil najbardziej odpowoedni dla nas przy wszelkich pracach i różnym zastosowaniu podręcznym. 5. Do szokowania (na forum nożowniczym jest nawet specjalny temat Najbrzydsze Noże ... i trzeba powiedzieć, że niektórzy bardzo się starają o miejsce na pudle) ... 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #5505 Napisano 15 Sierpnia 2021 7 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): 5. Do szokowania (na forum nożowniczym jest nawet specjalny temat Najbrzydsze Noże ... i trzeba powiedzieć, że niektórzy bardzo się starają o miejsce na pudle) ... Te niektóre najbrzydsze to nawet bardzo mi się podobają. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5506 Napisano 15 Sierpnia 2021 16 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Te niektóre najbrzydsze to nawet bardzo mi się podobają. Każda potwora znajdzie swego amatora 1 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5507 Napisano 16 Sierpnia 2021 Powitoł W dniu 14.08.2021 o 08:43, loco50 napisał(-a): Porcelanowy, dziękuję. Ultranowoczesny, oparty na kosmicznej technologii preparat pod nazwą Cif załatwił sprawe😁 No problemo. Powiem ci jeszcze, że działa na wszystko, od mory do snobenzy i wyżej Inszą szosą - dwa noże z szuflady Rodziców. Mało już ostatnio używane, bo służyły głównie do oprawiania zwierząt gospodarskich, a tych do jedzenia już nie ma w zagrodzie 1 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #5508 Napisano 16 Sierpnia 2021 Godzinę temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł No problemo. Powiem ci jeszcze, że działa na wszystko, od mory do snobenzy i wyżej Inszą szosą - dwa noże z szuflady Rodziców. Mało już ostatnio używane, bo służyły głównie do oprawiania zwierząt gospodarskich, a tych do jedzenia już nie ma w zagrodzie łee, ostrzone szlifierką.. Feeee.. Mam gdzieś podobny po dziadku - ostrze zjechane na szpikulec a dziadek używał tylko stalki do podostrzenia i czasami tylko gładził na kamieniu .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5509 Napisano 16 Sierpnia 2021 Powitoł A tymczasem Gorzej wygląda niż działa KaBar Dozier Folding Hunter - właśnie wyjęty z paczkomatu 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #5510 Napisano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Kabarek Dozier, mój ulubiony Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #5511 Napisano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Doszedła druga sztuka. Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez mirek 1969 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15730 #5512 Napisano 16 Sierpnia 2021 Fajny, mój jeszcze idzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon G 330 #5513 Napisano 17 Sierpnia 2021 Raczej nie kupuję droższych noży wolę zrobić Z drugiej strony jak i tak wszystkie rozdaję... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4444 #5514 Napisano 17 Sierpnia 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #5515 Napisano 17 Sierpnia 2021 Panowie mnie nadbywają dwie takie kosy.Duży Buck i mały Buck.Jakby kto chciał to na PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #5516 Napisano 17 Sierpnia 2021 Do mnie cóś przyszło od Sharga. Ale jeszcze nie odpakowałem bo siłce jestem. Potem fotki wrzucę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5517 Napisano 17 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): Do mnie cóś przyszło od Sharga. Ale jeszcze nie odpakowałem bo siłce jestem. Potem fotki wrzucę. Potrafisz budować napięcie 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #5518 Napisano 17 Sierpnia 2021 Mistrz suspensu🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4444 #5519 Napisano 17 Sierpnia 2021 4 minuty temu, loco50 napisał(-a): Mistrz suspensu🤣 Wyskocz jeszcze z pudełkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15730 #5520 Napisano 17 Sierpnia 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #5521 Napisano 17 Sierpnia 2021 41 minut temu, Burns napisał(-a): Wyskocz jeszcze z pudełkiem Bardzo proszę 😁. Jak sobie życzysz. Co prawda liczyłem na zamienionego pajączka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #5522 Napisano 17 Sierpnia 2021 Koledzy, pomozecie w zakupie jakiegos folderka jako prezent dla kumpla? Budzet to jakies 150PLN. Wiem, ze kwota nie daje opcji do szalenstw ale widzialem, ze ma jakis stary i gowniany nozyk, wiec raczej bedzie i tak zadowolony Ka-Bar Dozier bedzie git? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #5523 Napisano 17 Sierpnia 2021 Wg mnie będzie, ale ja nie jestem obiektywny bo go lubię 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4444 #5524 Napisano 17 Sierpnia 2021 13 minut temu, loco50 napisał(-a): Wg mnie będzie, ale ja nie jestem obiektywny bo go lubię 😁 Pokazujesz czy pierrr...? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20264 #5525 Napisano 17 Sierpnia 2021 Skoro nalegasz. Pierwszy: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach