rmak 22083 #5726 Napisano 10 Września 2021 Wszystkie mam bez ząbków to jeden postanowiłem spróbować z ząbkami 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #5727 Napisano 10 Września 2021 teraz musisz na siłę jakieś liny okrętowe szukać albo splątane zwoje grubej folii żeby się bardziej nacieszyć 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5728 Napisano 10 Września 2021 Powitoł Nie mówię, że się nie przydadzą, albo nie "będziepanzadowolony" jednak według mnie większość noży ma ząbki w dupnym miejscu. Raz - tą częścią zwykle coś się struga, pocienia, przycina, ergo: przydałoby się cięcie czyste. Dwa - jak już mam przeciąć jakąś np. trytytkę, to zwykle miejsca jest na wciśnięcie ostrza do ~~połowy długości, a tu zęby przy rękojeści. Bardziej pod moje gusta przypadają ząbki w dużych vickach - lepiej umiejscowione: Aaaaaaalbo nie bawimy się w półśrodki i: 2 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #5729 Napisano 10 Września 2021 27 minut temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Nie mówię, że się nie przydadzą, albo nie "będziepanzadowolony" jednak według mnie większość noży ma ząbki w dupnym miejscu. Raz - tą częścią zwykle coś się struga, pocienia, przycina, ergo: przydałoby się cięcie czyste. Dwa - jak już mam przeciąć jakąś np. trytytkę, to zwykle miejsca jest na wciśnięcie ostrza do ~~połowy długości, a tu zęby przy rękojeści. Bardziej pod moje gusta przypadają ząbki w dużych vickach - lepiej umiejscowione: Aaaaaaalbo nie bawimy się w półśrodki i: zgadzam się z Kolegą - chyba, że ktoś potrzebuje do cięcia link, ale to raczej rzadkość Jest jeden problem z ząbkami - jak to porządnie naostrzyć w warunkach domowych ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #5730 Napisano 10 Września 2021 Do mnie finalnie taki oto nożyk przyleciał.Jest solidnie.Flipper bardzo ładnie działa tylko muszę troszkę oswoić się z takim rozwiązaniem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22083 #5731 Napisano 10 Września 2021 36 minut temu, Genovese_ napisał(-a): Do mnie finalnie taki oto nożyk przyleciał.Jest solidnie.Flipper bardzo ładnie działa tylko muszę troszkę oswoić się z takim rozwiązaniem. No super zakup 👍 A flippery są świetne. Ciekawe, kiedy będą kolejne zakupy 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20277 #5732 Napisano 10 Września 2021 Zetka fajna. Tylko ta zebra... Ale ważne, że Tobie się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #5733 Napisano 10 Września 2021 (edytowane) 26 minut temu, loco50 napisał(-a): Ale ważne, że Tobie się podoba. To jest najważniejsze.😄 P.S.Imo właśnie to ostrze "zebrowate" jest super udanym projektem ZT. Wcześniej przeglądając widziałem tylko jakieś mniejsze modele z tego typu ostrzem. Edytowane 10 Września 2021 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #5734 Napisano 10 Września 2021 W dniu 7.09.2021 o 22:35, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Przez weekend tylko, wersja 3,5 bowi. A co? skoro już jesteś ponownie to mógłbyś odpowiedzieć na zadane pytanie W dniu 7.09.2021 o 23:01, Burns napisał(-a): bo ciekawi mnie czy technologicznie warte to tej góry pieniędzy jaką kosztuje czy tylko dopłata za markę plus to, że są wszystkie pierdalniki do dokupienia za kolejny worek pieniędzy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #5735 Napisano 10 Września 2021 Tak wygląda moja obecna gromadka.Chciałbym teraz uderzyć w jakiś fajny nóź z automatycznie rozkładanym ostrzem. Podoba mi się seria np. Benchmade Adamas.Ma ktoś jakąś opinie opartą na własnych doświadczeniach, dotyczących jakości mechanizmu odpowiedzialnego za rozkładanie noża ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5736 Napisano 10 Września 2021 Powitoł W Adamsie auto masz odpalane kołkiem axisa - IMO ciut bez sensu, bo axis sam w sobie jest szybki. A przycisk według mnie robi nóż automatyczny @Burns - nie widziałem pogłębienia pytania Według mojej bardzo SKROMNEJ opinii - wykonanie poziom dobrej ZeTki, mooooże ciut lepiej. Materiałami już nie zaszaleją, bo tytan i SxxV to już teraz standard. Czy warto dopłacać? Według mnie nie, ale mi na widok żadnego Hinderera nigdy nawet nie drgnął a od tego dużo zależy Jeśli się podoba, nie poradzisz 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #5737 Napisano 10 Września 2021 dzięki, to nie kupuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #5738 Napisano 10 Września 2021 (edytowane) Adamasa mam bez wspomagania, ale mam inne BM z wspomaganiem, później coś naskrobię, chociaż już pisałem o tym. Gdyby nie to, że czołg ZT mam już w wersji pierwotnej, gdybym kupował go teraz to możliwe że właśnie w tej wersji, mimo że zwolennikiem powłok nie jestem i jak jest wybór to ich unikam. (Więc cieszę się z tego co mam i nic nie zmieniam). Edytowane 10 Września 2021 przez Burns 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #5739 Napisano 10 Września 2021 Świetne oba.350 widzę ,ze jest sygnowane made in USA czyli chyba 308 w USA nie jest robiona... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #5740 Napisano 10 Września 2021 no paczaj - repliki także są popularne wśród noży Ciekawe czy ktoś dojdzie do dokumentów z przetargu - siara na maxa - żeby po prostu nawet nic nie zmienić tylko zerżnąć całkowicie czyjś projekt pod własną marką 😕 Milicon PL – posty | Facebook 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #5741 Napisano 10 Września 2021 (edytowane) W kwestii powłoki w mojej 308 dostałem info, że ponoć nie będzie za bardzo widać śladów użytkowania w kwestii mikro rysek itp.Nie wiem natomiast czy u Ciebie Burns jest to tak samo wykonane.Podejrzewam ,że tak ale w necie i na foto wyglada to trochę inaczej niż na żywo w świetle dziennym czy super macro... Edytowane 10 Września 2021 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #5742 Napisano 10 Września 2021 Zamienił bym mojego Kaminari za jakiś Fajny Zero Tolerance.Jakby co to W razie wu na pw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5743 Napisano 10 Września 2021 Powitoł 47 minut temu, Burns napisał(-a): dzięki, to nie kupuję Jak zawsze: najlepiej zmacać samemu. Może to nóż życia i mimo że wydasz, to zaoszczędzisz na przyszłych zakupach które się nie wydarzą? Poważnie: najlepiej zmacać samemu 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #5744 Napisano 10 Września 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Genovese_ napisał(-a): Świetne oba.350 widzę ,ze jest sygnowane made in USA czyli chyba 308 w USA nie jest robiona... Nie wymyślaj (może i coś kombinują jak w zegarkach, że 51% - ale nic mi nie wiadomo). 350 to stary nóż, miał być podobno nawet wycofany z produkcji od tego roku, ale nie jest. Jedyne o co mają pretensje do ZT na forach, że nie zwierzają się ze zmiany napisów i czcionki. Może to utrudniać rozróżnienie kupującym czy nie podróba, ale za to samej Firmie na pewno ułatwia, bo wiedzą co z jakich matryc nabijali w danym roku czy danego numeru seryjnym. Ja swoje kupowałem od autoryzowanych wymienionych na stronie ZT. Powtarzała się natomiast u mnie 0452 i na własne oczy widziałem różnice w napisie. Co do 308, twoja i moja ma ostrze wykonane w technice stonewashed i u Ciebie dopiero na to położyli powłokę. Moja 350 ma gładką stal klingi, obstawiam te same powłoki, a jak są inne to rozkminę nad tym zostawiam tobie... Edytowane 10 Września 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #5745 Napisano 10 Września 2021 Dlatego napisałem ,ze chyba... Ja kupiłem swojego w noże-świata.Wcześniej CRK w CQB.Ogólnie przy tym zjebanym kursie $ czy Euro to nie wiem czy opłaca się cokolwiek kupować za granicą.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67151 #5746 Napisano 10 Września 2021 (edytowane) 7 godzin temu, Burns napisał(-a): Adamasa mam bez wspomagania, ale mam inne BM z wspomaganiem, później coś naskrobię, chociaż już pisałem o tym. Gdyby nie to, że czołg ZT mam już w wersji pierwotnej, gdybym kupował go teraz to możliwe że właśnie w tej wersji, mimo że zwolennikiem powłok nie jestem i jak jest wybór to ich unikam. (Więc cieszę się z tego co mam i nic nie zmieniam). Wychuchane dziewice. Witryny masz podświetlane? Edytowane 10 Września 2021 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #5747 Napisano 10 Września 2021 17 minut temu, mario1971 napisał(-a): Wychuchane dziewice. Witryny masz podświetlane? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67151 #5748 Napisano 10 Września 2021 12 minut temu, Burns napisał(-a): Smaruj smaruj a przestanie boleć, wróci empatia - demony odejdą w siną dal. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #5749 Napisano 10 Września 2021 9 minut temu, mario1971 napisał(-a): Smaruj smaruj a przestanie boleć, wróci empatia - demony odejdą w siną dal. jak Ty byś posmarował to nie musiałbyś do G-Shocka dokupywać rozszerzenia gwarancji za 30 zł 🤣😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67151 #5750 Napisano 10 Września 2021 8 minut temu, Burns napisał(-a): jak Ty byś posmarował to nie musiałbyś do G-Shocka dokupywać rozszerzenia gwarancji za 30 zł 🤣😂 Wiedziałem, że nie odpuścisz. No to po ile będziesz sobie liczył wejściówki do muzeum? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach