mirek 1969 1365 #7251 Napisano 7 Stycznia 2022 57 minut temu, Burns napisał(-a): ja swoje zdanie o podróbach wyraziłem kilka postów wyżej #7231 Ja też mam swoje zdanie o podróbkach i to nie najlepsze.Jakby ktoś chciał wiedzieć to nie mój.Ale komuś się podoba a nie starczy na orginał a nie jest nożomaniakiem tak jak my więc wali go to .Pokazałem mu orginał i mu sie bardzo spodobał ale jak ujrzał cene to powiedział że jakby miał tyle kasy to by sobie życie na nowo ułożył😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #7252 Napisano 7 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Burns napisał(-a): ja swoje zdanie o podróbach wyraziłem kilka postów wyżej #7231 I przyznam Ci się że jak dla mnie, to o kant d*py rozbić Podróbki się kupuje lub nie. Bo świadame kupowanie podróbek, a później pisanie że ma się z tym problem, bo to kradzież intelektualna jest beż sensu. Bo cel, tego co to podrabiał jest osiągnięty..Ty wydałeś kase, on zarobił, pośrednik zarobił...i o to chodziło w tym interesie od początku. A ten, kto faktycznie włożył swój intelekt przy stole kręślarskim stracił. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #7253 Napisano 7 Stycznia 2022 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): Ale żeś wiórów nastrugał A ten paracord to zaplatasz czy rozwiązujesz ⁉️ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 23395 #7254 Napisano 7 Stycznia 2022 Może głupie pytanie, ale Kershawa jeszcze nie rozkręcałem. Mianowicie ostatnio zauważyłem (usłyszałem), że coś mi grzechocze w środku, gdy nóż jest rozłożony. Na złożonym żadnych dźwięków. Przy tym otwieranie i zamykanie przebiega płynnie i bezproblemowo. Ma ktoś jakiś pomysł przyczyny takiego zjawiska, czy też bez rozkręcenia się nie obejdzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21237 #7255 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Ale żeś wiórów nastrugał A ten paracord to zaplatasz czy rozwiązujesz ⁉️ Wiórki były w skrzynce z frykasami. Teraz będzie skrzynka na noże. Paracord-jedna linka luzem do plecaka ucieczkowego😁 a bransoletka to gotowiec. Edytowane 7 Stycznia 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #7256 Napisano 7 Stycznia 2022 Godzinę temu, rmak napisał(-a): Może głupie pytanie, ale Kershawa jeszcze nie rozkręcałem. Mianowicie ostatnio zauważyłem (usłyszałem), że coś mi grzechocze w środku, gdy nóż jest rozłożony. Na złożonym żadnych dźwięków. Przy tym otwieranie i zamykanie przebiega płynnie i bezproblemowo. Ma ktoś jakiś pomysł przyczyny takiego zjawiska, czy też bez rozkręcenia się nie obejdzie? Musisz podać co to za model, ale jak będziesz już miał model sam sprawdzić czy w necie jest filmik xxxmodelxxx disassembly. Może to nóż ze wspomaganiem otwierania i pękła sprężyna, albo cos innego wyskoczyło ? Poświeć latarką może coś dojrzysz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68671 #7257 Napisano 7 Stycznia 2022 1 godzinę temu, -mrovka- napisał(-a): I przyznam Ci się że jak dla mnie, to o kant d*py rozbić Podróbki się kupuje lub nie. Bo świadame kupowanie podróbek, a później pisanie że ma się z tym problem, bo to kradzież intelektualna jest beż sensu. Bo cel, tego co to podrabiał jest osiągnięty..Ty wydałeś kase, on zarobił, pośrednik zarobił...i o to chodziło w tym interesie od początku. A ten, kto faktycznie włożył swój intelekt przy stole kręślarskim stracił. Pięciokrotnie w punkt. Amen! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21237 #7258 Napisano 7 Stycznia 2022 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #7259 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Chyba się jednak nie zrozumieliśmy. Po 1 mam oryginały co widać na zdjęciach. Po drugie kupiłem je w celu poznawczym i ew. dawcy części, łudząc się, że może są takie same. Fakt wywaliłem na dwa noże 200zł w błoto, ale nauczyłem się na własnej skórze, że to ch...a warte, ale wiem też dzięki temu po czym rozpoznać podrobę czego kolega wyżej nie wiedział. Ludzie kupują zamienniki do g-schock, Rolexy, Omegi i w tym chodzą. Wiele słyszałem o wiernych kopiach zegarków i noży, ale jednego i drugiego nigdy nie widziałem. Czasem lepiej przekonać się niewielkim kosztem na wkasnej skórze niż być internetowym filozofem greckim. A teraz nie kupię ani podróby i prawdopodobnie oryginalenego chińskiego noża też nie. Miałem w tym konkretny cel, który jasno opisałem, ale jak tego nie rozumiecie albo bolą was moje pieniądze wyrzucone w bloto - trudno, bede z tym żył. Jak się kupi niedobrą whyski, która samkuje inaczej niż obiecuje etykieta to kasa też w kibel. A jak ludzie modują noże np Spyderco chińskimi okładzinami to to jest jeszcze oryginał czy półpodróba ? Edytowane 7 Stycznia 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68671 #7260 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Często prowadzę z sobą długie rozmowy i jestem przy tym tak mądry, że czasami nie rozumiem ani jednego słowa z tego, co mówię. Oskar Wilde Edytowane 7 Stycznia 2022 przez mario1971 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #7261 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) 25 minut temu, Burns napisał(-a): Chyba się jednak nie zrozumieliśmy. Po 1 mam oryginały co widać na zdjęciach. Po drugie kupiłem je w celu poznawczym i ew. dawcy części, łudząc się, że może są takie same. Fakt wywaliłem na dwa noże 200zł w błoto, ale nauczyłem się na własnej skórze, że to ch...a warte, ale wiem też dzięki temu po czym rozpoznać podrobę czego kolega wyżej nie wiedział. Ludzie kupują zamienniki do g-schock, Rolexy, Omegi i w tym chodzą. Wiele słyszałem o wiernych kopiach zegarków i noży, ale jednego i drugiego nigdy nie widziałem. Czasem lepiej przekonać się niewielkim kosztem na wkasnej skórze niż być internetowym filozofem greckim. A teraz nie kupię ani podróby i prawdopodobnie oryginalenego chińskiego noża też nie. Miałem w tym konkretny cel, który jasno opisałem, ale jak tego nie rozumiecie albo bolą was moje pieniądze wyrzucone w bloto - trudno, bede z tym żył. Jak się kupi niedobrą whyski, która samkuje inaczej niż obiecuje etykieta to kasa też w kibel. A jak ludzie modują noże np Spyderco chińskimi okładzinami to to jest jeszcze oryginał czy półpodróba ? Faktycznie, nie zrozumiałem do końca...teraz to ma więcej sensu. Ale mimo to dalej uważam, ze podróbki się kupuje lub nie. Oryginał z chinskimi okładzinami bardziej podpada mi pod nazwe 'custom'...zwłaszcza jak originalne części są w dalszym ciągu w posiadaniu Burns, ja nie osądzam..sam kupuje podróbki ubrań bycia tego w pełni świadomym. Np flight jacket Alpha kosztuje 250 funtów. Mam dwie, jedna z kapturem kupiona lata temu w Polsce za 250 pln, a druga w klasycznym kroju kupiona za 30 funciaków. I to był świadomy wybór, bo będąc palaczem, szkoda mi było wydać kasy na ori, wiedząc że będą śmierdzieć dymem i będą miały powypalane dziurki. Druga sprawa jak mi przyświecała w wyborze, to wiedziałem ze kurtki będą do pracy, do lasu i na randki Także sam nie jestem z kryształu. Ale musze siebie samego wziąść w obrone, bo np narzędzia lubie mieć orignalne. do Martensów dopłaciłem ekstra, tylko dlatego żeby miały na podeszwie napis MADE IN ENGLAND i metke z tyłu wyszywaną złotą nicią hehehe Edytowane 7 Stycznia 2022 przez -mrovka- 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #7262 Napisano 7 Stycznia 2022 Mam w D te dwie podróby bo większym wyczynem była zniszczona przeze mnie śruba przy rozkręcaniu Spyderco Manix. Nikt nie poratował na knivsach i dystrybutorzy też nie mieli i Chińczyk nie miał. I musiałem z USA ściągnąć cały komplet i niestety w cenie frytek to nie było tylko jak za zboże. Więc obyś Mariusz kiedyś nie musiał rozkręcać swojej zt0562. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68671 #7263 Napisano 7 Stycznia 2022 Prędzej sprzedam niż zacznę używać. Jakoś nie ma między nami chemii, bo wciąż nówka nieśmigana. Zapomniałem dodać - że mój jest w 100% ori z papierami. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21237 #7264 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Mrovka ja swoje Alphy(MA 1, N3B i N2B) ściągam z uesej. Oryginały😁. Miałem N3B, chyba Miltecu i... już nie chcę. Z zasady i dla lepszego samopoczucia nie kupuję podrób. Mariusz, a za ile odstępne😁? Edytowane 7 Stycznia 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #7265 Napisano 7 Stycznia 2022 Sam bardzo często kupuję na alliexpresie lub na ebay części do modyfikacji noży czy tooli. Nie mam z tym najmniejszego problemu. To wg mnie nie jest kradzież. Przerabiam oryginalny produkt do mojego widzimisię. Ne widzę w tym nic złego. W aucie też mi jakoś się zmodyfikowało 60 kunia więcej i nadal mam oryginalny samochód. Lepszy od serii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #7266 Napisano 7 Stycznia 2022 4 godziny temu, loco50 napisał(-a): plecaka ucieczkowego A co to za plecak ⁉️ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1793 #7267 Napisano 7 Stycznia 2022 Teraz, Burns napisał(-a): A teraz nie kupię ani podróby i prawdopodobnie oryginalenego chińskiego noża też nie. A co Kolega ma przeciwko Chińczykom? Tak z ciekawości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68671 #7268 Napisano 7 Stycznia 2022 2 godziny temu, loco50 napisał(-a): Mariusz, a za ile odstępne😁? Adam, poszło PW. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #7269 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Czy Wy coś czytacie, czy tylko wybiórczo podczas kulania zdjęć? Jest opisane w tym samym poście w pierwszym myślniku: PS. Kupiłeś to stare Seiko LM z 69r ? Plecaki ucieczkowe znam dwa: - z zestawem alkoholika, - twoja stara, 🤣😉😎 Edytowane 7 Stycznia 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21237 #7270 Napisano 7 Stycznia 2022 Zdecydowanie jestem za pierwszą wersją 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1365 #7271 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Edytowane 7 Stycznia 2022 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21237 #7272 Napisano 8 Stycznia 2022 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #7273 Napisano 8 Stycznia 2022 Noworoczne wietrzenie widzę ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68671 #7274 Napisano 8 Stycznia 2022 Ktoś mi podpowie, gdzie mają na stanie Benchmade Presidio 2, z gładkim ostrzem bez powłoki. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21237 #7275 Napisano 8 Stycznia 2022 W fabryce być moze😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach