Burns 4453 #7651 Napisano 31 Stycznia 2022 2 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): To ja jestem okrutny 🤣 Żelazo idealne do mojej łapki - siedzi jak przyklejony. Już wiem, że pizdryki to nie moja bajka… Żebyśmy się dobrze zrozumieli, on jest z pogranicza pizdrykowatości bo ma 82mm klingi, poniżej 80 to już pizdryk, 80-90 średniak, a duże to min.94 a najlepiej powyżej 10cm. Pomijając to, ja mam inny dylemat, otwierać nożem a jak tak to którym ? 🤣😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #7652 Napisano 31 Stycznia 2022 8 minut temu, Burns napisał(-a): Żebyśmy się dobrze zrozumieli, on jest z pogranicza pizdrykowatości bo ma 82mm klingi, poniżej 80 to już pizdryk, 80-90 średniak, a duże to min.94 a najlepiej powyżej 10cm. Pomijając to, ja mam inny dylemat, otwierać nożem a jak tak to którym ? 🤣😂 A palcyma nie będzie łatwiej? Pizdryk - nie pizdryk u mnie siedzi świetnie w łapie. Długość ostrza też jest OK. Po złożeniu w kieszeni prawie nie czuć. Rękojeść z fajną fakturą i dostatecznie trzyma. Zobaczymy jak z czasem zachowa się wolframowe DLC… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7653 Napisano 31 Stycznia 2022 1 minutę temu, Louis Cypher napisał(-a): A palcyma nie będzie łatwiej? No nie gadaj 😀😂🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67172 #7654 Napisano 31 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Burns napisał(-a): Macany to za 800 max. Trzymam za słowo. 🤞 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #7655 Napisano 31 Stycznia 2022 Mariusz sub fajny. Na CQB mają takie bez pstrokatych okładzin. Moim zdaniem ładniejsze. Niestety rozczaruje Cię, ale nie przejmę bo na chwilę obecną robię odwyk 😁 od noży. Muszę dokończyć apgrejd mojego nowego strzeladła a to też ciągnie PLN-y. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22151 #7656 Napisano 31 Stycznia 2022 2 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): Czarnuch 😎 Lubię taki kształt głowni i dlatego ten model też mnie ostatnio kusi, ale miałem już nie kupować 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #7657 Napisano 31 Stycznia 2022 mario1971 mam Primorisa w tytanie, dla mnie bardzo dobry nóż, świetnie wyważony i dobrze zrobiony. Pewny klik. Bez wodotrysków stylistycznych, taki militarno-narzędziowy charakter, mój ulubiony w tej chwili. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #7658 Napisano 31 Stycznia 2022 Pany, co z Shargiem się dzieje? Pokazuje, że wszystkie noże niedostępne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67172 #7659 Napisano 31 Stycznia 2022 35 minut temu, loco50 napisał(-a): Mariusz sub fajny. Na CQB mają takie bez pstrokatych okładzin. Moim zdaniem ładniejsze. Niestety rozczaruje Cię, ale nie przejmę bo na chwilę obecną robię odwyk 😁 od noży. Muszę dokończyć apgrejd mojego nowego strzeladła a to też ciągnie PLN-y. 29 minut temu, Meches napisał(-a): mario1971 mam Primorisa w tytanie, dla mnie bardzo dobry nóż, świetnie wyważony i dobrze zrobiony. Pewny klik. Bez wodotrysków stylistycznych, taki militarno-narzędziowy charakter, mój ulubiony w tej chwili. Panowie, dzięki za odzew. Zastanawiam się, który ostatecznie wziąć; Subjugator czy Primoris. Do jutra pewnie się zdecyduję... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7660 Napisano 31 Stycznia 2022 15 minut temu, loco50 napisał(-a): Pany, co z Shargiem się dzieje? Pokazuje, że wszystkie noże niedostępne. Zmieniają się z Sp. z o.o. i zamknęli sprzedaż zerując stany na czas przekształcenia, mają wrócić na dniach - może jutro bo 1-02-2022 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67172 #7661 Napisano 31 Stycznia 2022 Jeszcze takiego ancymonka znalazłem, We Knife Beacon Blue Titanium WE20061B-2 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #7662 Napisano 31 Stycznia 2022 Burns, dziękuję za info. Mario, tego mam. Przyzwoity, na kolana nie rzuca, ale to jest poprawny nóż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #7663 Napisano 31 Stycznia 2022 Panowie.Ma ktoś WZ92 na sprzedaż. Dwie sztuki bym przygarnął.Najlepiej w stanie kolekcjonerskim .Jedne były z ostrzem takim czernionym.te by były wskazane bardziej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #7664 Napisano 31 Stycznia 2022 5 godzin temu, Burns napisał(-a): Zamówiona wersja Large, zobaczymy co to warte i czy będzie jak zachwalasz. Jak nawiąże walkę ze Scarab 2 zostanie, jak nie wróci. Nie omieszkam zrecenzować. @Burns znalazłeś wersję large modelu w G10? Czy zamówiłeś dużego w amelinium? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #7665 Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Na żywo nie taki niebieski ten Beacon Edytowane 31 Stycznia 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7666 Napisano 31 Stycznia 2022 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): Muszę dokończyć apgrejd mojego nowego strzeladła a to też ciągnie PLN-y. Ty nie możesz kupić raz a porządnie, bez kompromisów ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #7667 Napisano 31 Stycznia 2022 Nie mam takiej dużej szafy😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #7668 Napisano 31 Stycznia 2022 3 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): pizdryki to nie moja bajka… Jest w tym niewątpliwie dużo prawdy i mądrości ludowej. Trzeba niemniej mieć jednak na uwadze, ze czasem chodzisz w smokingu czy fraku i dobrze jest do nich i towarzyszących im okoliczności dobrać odpowiednie ostrze. 2 minuty temu, loco50 napisał(-a): Nie mam takiej dużej szafy😁 RPG7 zdaje się rozwiązałoby Twoje problemy 1 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6003 #7669 Napisano 31 Stycznia 2022 25 minut temu, loco50 napisał(-a): Nie mam takiej dużej szafy😁 Zmieści się w zwykłej... na prawdę... .. był u mnie swgo czasu na "przechowaniu" Barrett .50 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7670 Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, mariaczi napisał(-a): @Burns znalazłeś wersję large modelu w G10? Czy zamówiłeś dużego w amelinium? Wziąłem amelinium bo ja wolę blachę, Pewnie ta wersja będzie ofarbowana a nie anodyzowana ? Na wielu filmikach nad kt widać taki pasek przeblyszczenia na satynie d2. Zjawisko dosyć powszechnew chińskich nożach i podróbach z d2. Po przegrzaniu tej stali przy szlifowaniu ? W każdym razie jak to znajdę to wraca z marszu. To niby 400zł, ale przez nakupowanie takich gówien (nie mówię, że właśnie ten ) też idzie zrobić duży pieniądz niejednego markowego noża z hameryki czy nawet od Ruskich ... Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #7671 Napisano 31 Stycznia 2022 12 minut temu, mkl1 napisał(-a): Zmieści się w zwykłej... na prawdę... .. był u mnie swgo czasu na "przechowaniu" Barrett .50 Z krótszą lufą 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7672 Napisano 31 Stycznia 2022 1 minutę temu, loco50 napisał(-a): Z krótszą lufą 😁 Starczy Ci i tak nie masz 2km strzelnicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6003 #7673 Napisano 31 Stycznia 2022 4 minuty temu, loco50 napisał(-a): Z krótszą lufą 😁 nie.. normalno lufowy... Większy problem był z zapasowymi magazynkami... toż to kartoniki na mleko UHT . Nie mogłem ich upchnąc na półeczce na moje magazynki... a safę mam sporą... starego "Żubra" 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #7674 Napisano 31 Stycznia 2022 Ja nie strzelam LR, nie umiem. To mkl1 kilometrówki zalicza 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7675 Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Pominę kwestię czy flaga komuś podoba się czy nie bo to sprawa indywidualna, ale na filmikach z czarną rękojeścią lub zieloną wszystko zlewa się. Tutaj dzięki kolorkom bardziej widać, że wykonany jest należycie (chyba, że te wersje są bardziej dopieszczone, albo magia filmu) https://cobratecknives.com/collections/ctk-1-cerakote Pożyjemy, zobaczymy: Może będzie chińszczyzna, wydmuszka - oby nie, może i zbyt silna inspiracja MT, nawet kolorkami jadą jak oni. Mimo to jestem bardzo ciekawy, ile noża w nożu. Jedną rzeczą strasznie mnie urzekli, która rozwiązuje mentalne potyczki, które mieliśmy przez ostatnie kilka stron wstecz, kitrać, używać, nie używać, ostrzyć, nie ostrzyć, a co jak się zj**ie to ostrzenie. Nowe ostrze w stylu jakie się zamarzy za jedyne 40$. https://cobratecknives.com/collections/ctk-1-blades Dla mnie bombowa sprawa!!! Gdyby inni producenci mieli w ofercie nawet za 50% noża. Wielu ma tylko darmowe lub za symboliczną kwotę ostrzenie, ale nam nie jest tam tak łatwo wysłać do USA, BM ma niby wymianę ostrza chyba za 60$ czy jakoś tak, ale nóż też trzeba wysyłać, Tutaj kupujesz i masz samo ostrze, dodatkowo cały nóż też można wysłać. Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach