Louis Cypher 16023 #8626 Napisano 21 Marca 2022 13 minut temu, just_nobody07 napisał(-a): Nie jest chyba źle Jest nieźle. Ładny pizdryk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7464 #8627 Napisano 21 Marca 2022 Spyderco Embassy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16023 #8628 Napisano 22 Marca 2022 Wziąłem sobie do serca sugestie obrońców drzew i wbijam tylko w drzewne zwłoki 😁 A wbija się bardzo dobrze 🥰 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #8629 Napisano 22 Marca 2022 Dziś to było ze mną w pracy. Enforcer, najlepszy otf jaki miałem w łapach.S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4563 #8630 Napisano 22 Marca 2022 Jak wiesz ja dwa razy spróbowałem tą wychwalaną przez ciebie chińską gównolitową firmę pod amerykańską przykrywką i nie podzielam twojego entuzjazmu. Trzeciego razu nie spróbuję, nie miało to nic wspólnego z MT jak próbowałeś przekazać. Sorry, ale niestety lubię nazywać rzeczy po imieniu i gdzie ich miejsce... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #8631 Napisano 22 Marca 2022 Zamawiałeś zupełnie inne modele niż ja zachwalałem. Ten w G10 jest naprawdę fajny ale ten enforcer to inna liga. Sorry ale ultratech przy tym to zapiaszczony klekot.Nie jest to tylko moja opinia. S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7464 #8632 Napisano 22 Marca 2022 36 minut temu, mariaczi napisał(-a): Zamawiałeś zupełnie inne modele niż ja zachwalałem. Ten w G10 jest naprawdę fajny ale ten enforcer to inna liga. Sorry ale ultratech przy tym to zapiaszczony klekot. Nie jest to tylko moja opinia. S20FE 5G Bardzo bym nie chciał aby mój wpis był początkiem niepotrzebnej burzy ale uważam że Twój wpis to żart. Rockstead Higo. Wskakuje u mnie do pierwszej piątki poważanych firm. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4563 #8633 Napisano 22 Marca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, mariaczi napisał(-a): Zamawiałeś zupełnie inne modele niż ja zachwalałem. Ten w G10 jest naprawdę fajny ale ten enforcer to inna liga. Sorry ale ultratech przy tym to zapiaszczony klekot. Nie jest to tylko moja opinia. S20FE 5G To podyskutujmy, bo dźwięk klikania to nie wszystko w nożu, chyba że tylko tego ktoś oczekuje od OTF. Konkrety a nie slogany! - jaka jest cena zakupu tego noża ? Na stronie widzę 250$ vs 300$ za MT Ultratech, - w co i jak zapakowali twój nóż ? Pokrowiec, kluczyk jest w zestawie ? Jakiś lepszy niż w tych, które mieliśmy wcześniej ( z chińskiej reklamówki) ? - jakieś testy zderzeniowe tego noża ile wytrzyma blokada są już gdzieś w necie ? - z czego i jak zrobili chropowatą teksturę z drugiej strony i pod kciukiem od spodu ? Żebyśmy się dobrze zrozumieli, ja już nie ściągam gaci przez głowę na widok MT, mimo że Socom Elite Manual i Scarab 2 stały się moimi ulubionymi. Mają wysoką jakość mimo używania aluminium w większości rękojeści. Ultratech / UTX / Trodon, dla mnie są bo są, jakby ich nie było to bym nie płakał, ale niestety Cobrtatec do dla mnie firma bez pomysłu na siebie, która próbuje naśladować przez kopiowanie Microtech w lepszy lub gorszy sposób ze wskazaniem na gorszy. Może się wyrobią, ja natomiast zmarnowałem czas i pieniądze na zakup ich kiepskich (CHIŃSKICH)produktów a następnie kolejny czas na ich zwrot (całe szczęście) i mi to wystarczyło, żeby kolejny raz do tej rzeki nie wchodzić. Niestety w tym wypadku poczułem chińskie rączki robienia tego na kolanie. To nie były tanie noże a miały oferować w/g Ciebie za połowę ceny 2x więcej niż MT (bez sprawdzania zapłaciłem chyba 450 i 650zł). Otrzymałem gównolit z każdej strony. za 500zł można mieć wiele ikon wśród folderów. Nie będę rzucał zbytnio modelami bo dla każdego ikona może znaczyć co innego, ale noże w typie Presidio 2, Code 4, Recon 1 czy nawet PM2 mają raczej ugruntowaną kilkuletnią pozycję na rynku jako nie do zajebania. Ja przestrzegam, zrobicie jak uważacie. Edytowane 22 Marca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4563 #8634 Napisano 22 Marca 2022 (edytowane) P.S. @Pamiko ile razy już zajechałeś tego skórasia ostrzem jakiegoś noża? Edytowane 22 Marca 2022 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #8635 Napisano 23 Marca 2022 No właśnie nie o dzwięk chodzi a o mechanikę klikania. W enforcer jest inaczej zamocowany spust. W MT szoruje po aluminium tu jest w powietrzu bo wisi zamocowany na cyplu wystającym z prowadnicy sprężyny więc tarcia nie ma. Dodatkowo sama sprężyna jest po prostu słabsza. Nóż tak mocno nie kopie i można klikać do znudzenia. W MT tego nie zrobisz bo spust zetnie ci w końcu cały naskórek z palucha. Nie mam nic do MT ale powinni przeprojektować suwaki. Wykonanie jest na dokładnie takim samym poziomie co MT z tym że w mojej sztuce praktycznie nie ma luzu na ostrzu. Nie wiem czy to powtarzalność czy mój fart.Co do blokad to są testy ptzebijalności tych tanich cobr, niczym nie ustępują droższym otf. Do tego wieczysta gwarancja. Moim zdaniem warto, jak dolar stanieje. Postaram się wrzucić trochę zdjęć porównawczych z ultratechem. Takich z detalami.S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16023 #8636 Napisano 23 Marca 2022 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1833 #8637 Napisano 23 Marca 2022 Ooo.. piesek z czerwoną szyją.. 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16023 #8638 Napisano 23 Marca 2022 Teraz, zadra napisał(-a): Ooo.. piesek z czerwoną szyją.. 🤔 Ić Pan do tego lekarza od oczu 😆 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1833 #8639 Napisano 23 Marca 2022 sam nie trafię 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1378 #8640 Napisano 23 Marca 2022 Te pomarańczowe na szyji tego psa się przyda bo w tych liściach mało widoczny. Tak jak czarna skrzynka ponoć tez jest pomarańczowa😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #8641 Napisano 23 Marca 2022 Poklikałem chwile Ultratechem. Czytnik linii papilarnych w telefonie już moge sobie dziś odpuścić zrobię na dniach jakieś porównanie. Może filmik...S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7464 #8642 Napisano 23 Marca 2022 Spyderco Civilian ( Mordulec) Pierwsze wydanie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4563 #8643 Napisano 23 Marca 2022 Narzędzie totalnego spustoszenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10199 #8644 Napisano 23 Marca 2022 43 minuty temu, Pamiko napisał(-a): Spyderco Civilian ( Mordulec) Pierwsze wydanie. Jeden z niewielu pajączków co mi się podoba.Gratki.😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8686 #8645 Napisano 23 Marca 2022 Do czego służy taki dziwny nóż? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7464 #8646 Napisano 23 Marca 2022 4 minuty temu, beniowski napisał(-a): Do czego służy taki dziwny nóż? U mnie do wypełnienia pustej powierzchni na polce a na świecie uzywaja go podobno jakieś służby. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4563 #8647 Napisano 23 Marca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, mariaczi napisał(-a): Poklikałem chwile Ultratechem. Czytnik linii papilarnych w telefonie już moge sobie dziś odpuścić zrobię na dniach jakieś porównanie. Może filmik... Nadal mnie nie przekonałeś . Mało filmików tego noża, myślałem, że to ich standard wykończenia a to albo koleś dokleił sobie papier ścierny, albo producent zmienił kocepcję https://www.youtube.com/watch?v=f04mBWesuo4&ab_channel=Strider 13 minut temu, beniowski napisał(-a): Do czego służy taki dziwny nóż? do tego do czego napisałem - do totalnego spustoszenia: Black Talon II vs. Spyderco Civilian - YouTube 4 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): te rysy to jeszcze zmywalne smarem po przyjściu do domu bo nóż na spacerze czy to już przetarcia na stałe ? Edytowane 23 Marca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #8648 Napisano 23 Marca 2022 25 minut temu, beniowski napisał(-a): Do czego służy taki dziwny nóż? Ja, jak go zobaczyłem pierwszy raz, to pomyślałem że musi idealnie współgrać z tętnicą szyjną. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16023 #8649 Napisano 23 Marca 2022 (edytowane) @Burns To takie ryski zmywalne. Ale jakie to ma znaczenie? Nóż do używania i jest używany. @Pamiko Spyderco wysoko się ceni: stal kuchenna, g10 i 1300-1400 zł 😐 Edytowane 23 Marca 2022 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4563 #8650 Napisano 24 Marca 2022 O trwałość powłoki pytam a nie to czy przejmujesz się rysami, jak wiesz jest opcja tego noża bez niej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach