goral_ 1694 #9301 Napisano 19 Maja 2022 Odwrotnie niż u mnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9302 Napisano 19 Maja 2022 Ja wkręciłem się na starość. Dzisiaj znów klikane było 🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9303 Napisano 19 Maja 2022 Ja wkręciłem się na starość. Dzisiaj znów klikane było Masakra , wciąga strasznie. W połączeniu z zegarkami można zbankrutować Dziś Hogue ma być dostarczony Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9304 Napisano 19 Maja 2022 9 minut temu, piotrek39 napisał(-a): Masakra , wciąga strasznie. W połączeniu z zegarkami można zbankrutować Dziś Hogue ma być dostarczony Sent from my iPhone using Tapatalk Na razie mam 16 zegarków i przystopowałem. Ale dzisiaj doszedł scyzoryk nr 5 i następny już w drodze. A nożyków jakichś strasznie drogich nie kupuję - jeszcze nie przekroczyłem 1,5k za nóż… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9305 Napisano 19 Maja 2022 Na razie mam 16 zegarków i przystopowałem. Ale dzisiaj doszedł scyzoryk nr 5 i następny już w drodze. A nożyków jakichś strasznie drogich nie kupuję - jeszcze nie przekroczyłem 1,5k za nóż…Mam podobnie , może zegarków mam więcej niż 16 w stronę noży tak trochę mnie pchnął kolega którego „mercedes” był w moich rękach się zainteresowałem Też mam takie podejście , że za nóż raczej więcej nie dam 400$ to max. Jednak powyżej tej ceny , można już kupić gnata fajnego , który więcej frajdy da. Ale ze mną to różnie bywa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9306 Napisano 19 Maja 2022 Wszystko przed Tobą. Nieważny cel, ważna droga. Jak u samuraja😁. Wieczorem pyknę fotkę nowinki. Chociaż tak nie do końca nowinki, bo już się spotkaliśmy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9307 Napisano 19 Maja 2022 Dzisiejsze EDC… 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9308 Napisano 19 Maja 2022 Moje dzisiejsze Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9309 Napisano 19 Maja 2022 1 godzinę temu, piotrek39 napisał(-a): Mam podobnie , może zegarków mam więcej niż 16 w stronę noży tak trochę mnie pchnął kolega którego „mercedes” był w moich rękach się zainteresowałem Też mam takie podejście , że za nóż raczej więcej nie dam 400$ to max. Jednak powyżej tej ceny , można już kupić gnata fajnego , który więcej frajdy da. Ale ze mną to różnie bywa Dziwię się. że tego "Mercedesa" jeszcze sobie nie kupiłeś. Fakt jest droższy niż wirtualnie postawiona granica. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9310 Napisano 19 Maja 2022 A ten mercedes to kto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9311 Napisano 19 Maja 2022 Dziwię się. że tego "Mercedesa" jeszcze sobie nie kupiłeś. Fakt jest droższy niż wirtualnie postawiona granica. Nie dziw się. Gdyby to był zegarek w klasie merca nie zawahał bym się wydać kasę noże tylko wypełniają lukę pomiędzy odbiorami takie czasy a ja lubię jak coś się dzieje. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7191 #9312 Napisano 19 Maja 2022 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): A ten mercedes to kto? Podepnę się do pytania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9313 Napisano 19 Maja 2022 Nie chciałem odcisków palców zostawić to jednak biała broń potencjalne narzędzie zbrodni Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9314 Napisano 19 Maja 2022 No i dotarł Włoch. Bardzo przyzwoita i bardzo niedoceniana moim zdaniem marka. Stary nowy bo już z nim spotkanie miałem ale odesłałem. W karbonie był i jedna z okładzin miała defekt wokół pivota. Teraz jest G(iewno) 10 ale bardzo przyjemny i pewny chwyt. Całość wygląda bardzo przyzwoicie. Piękna klasyczna linia, ostrze 9 cm, stal M390. Bekspejser i klips z błękitnego tytanu. Mechanika bez zarzutu. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to dość mały fliper, gość z grubymi palcami może mieć problem. Rekompensuje to bardzo płynnie działająca mechanika. Aha, zapomniałem. Viper Orso. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1334 #9315 Napisano 19 Maja 2022 1 minutę temu, loco50 napisał(-a): No i dotarł Włoch. Bardzo przyzwoita i bardzo niedoceniana moim zdaniem marka. Stary nowy bo już z nim spotkanie miałem ale odesłałem. W karbonie był i jedna z okładzin miała defekt wokół pivota. Teraz jest G(iewno) 10 ale bardzo przyjemny i pewny chwyt. Całość wygląda bardzo przyzwoicie. Piękna klasyczna linia, ostrze 9 cm, stal M390. Bekspejser i klips z błękitnego tytanu. Mechanika bez zarzutu. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to dość mały fliper, gość z grubymi palcami może mieć problem. Rekompensuje to bardzo płynnie działająca mechanika. Aha, zapomniałem. Viper Orso. Podobny do jakiegoś shiro.Tak mi się na pierwszy rzut oka skojarzyło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9316 Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) Godzinę temu, mirek 1969 napisał(-a): Podobny do jakiegoś shiro.Tak mi się na pierwszy rzut oka skojarzyło. A mi po prostu wygląda na firmowego chińczyka za 200zł - np. taki Bestech albo PetrifiedFish Nie kupiłbym tego noża bo nie ma w nim nic fajnego, żeby wywalić 800zł czyli jesteśmy w przedziale tysiaka. Nawet na kacu. Like też nie dam 🤣 W dniu 18.05.2022 o 11:57, loco50 napisał(-a): Średnio miarowy, kształtny 😁. Do mnie Włoch idzie, mocno niedoceniany. zemsta jest słodka 😝 Godzinę temu, loco50 napisał(-a): Bardzo przyzwoita i bardzo niedoceniana moim zdaniem marka. Czyżby zdaniem innych nie bez powodu ? https://www.aliexpress.com/store/group/Petrified-Fish-Knife/5079099_515458593.html?spm=a2g0o.store_pc_home.pcShopHead_144687822.1_4 Edytowane 19 Maja 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9317 Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) 123 Edytowane 19 Maja 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9318 Napisano 19 Maja 2022 Marcin nie zrozumiałeś pojęcia średnio miarowy. Trudno. Tego Vipera byś nie kupił a ja go kupiłem bo mi się podoba. Tak jak kilka innych Włochów. Zetek, pająków i innych Benchmadow mam już w ch..., więc dla odmiany Viper. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9319 Napisano 19 Maja 2022 21 minut temu, loco50 napisał(-a): Marcin nie zrozumiałeś pojęcia średnio miarowy. Trudno. Tego Vipera byś nie kupił a ja go kupiłem bo mi się podoba. Tak jak kilka innych Włochów. Zetek, pająków i innych Benchmadow mam już w ch..., więc dla odmiany Viper. Adam, to było z przekąsem, pół żartem, pół serio. Nic nie mam do tego noża, ale uważam, że prawie tysiaka można wydać na tysiąc sposobów lepiej. Może lubujesz się w takiej formie bo podczas twojego wietrzenia na tej stronie: można znaleźć kilka podobnych w twojej kolekcji i to od różnych producentów. Mi ten włoch jaj ni urwał, CF to użytkowo średni materiał a nawet jeśli nie to Włosi mają problem z obrabianiem go chociażby jak ZT a cena zbieżna... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #9320 Napisano 20 Maja 2022 Niebezpieczne narzędzia każdy z tych gadżetów może wyrządzić krzywdę Sig made by Hogue nawet złożony niebezpieczny świetnie wykonany nóż , zero luzów , otwiera się płynnie ( jak ZT ) zero zastrzeżeń. Stal przyzwoita CPM-154. Polecam Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67293 #9321 Napisano 20 Maja 2022 9 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Podobny do jakiegoś shiro.Tak mi się na pierwszy rzut oka skojarzyło. Mam podobne skojarzenia. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7191 #9322 Napisano 20 Maja 2022 10 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Podobny do jakiegoś shiro.Tak mi się na pierwszy rzut oka skojarzyło. Może takim😏 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2904 #9323 Napisano 20 Maja 2022 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9324 Napisano 20 Maja 2022 Hogue-SIG-36530 Ciekawy, nietuzinkowy, fajny, plus to wykończenie złoto/brąz - to komplementy. Jednocześnie dosyć krzykliwy - nie wiem czy to forma, która obroni się na lata, ale kto by się tym przejmował i po co. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9325 Napisano 20 Maja 2022 Mój pierwszy dziurbilion 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach