Burns 4470 #9326 Napisano 20 Maja 2022 I na start zabijaka do dźgania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67293 #9327 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) 25 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Mój pierwszy dziurbilion Zamieniłeś na zegarek? 🤔 Edytowane 20 Maja 2022 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9328 Napisano 20 Maja 2022 Godzinę temu, Burns napisał(-a): I na start zabijaka do dźgania Idzie jeszcze jeden zabijaka 😁 Też duży i ciężki. Lubię duże fury z dużymi silnikami i duże noże... muszę porozmawiać z moim psychiatrą 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 6384 #9329 Napisano 20 Maja 2022 2 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1334 #9330 Napisano 20 Maja 2022 5 godzin temu, Pamiko napisał(-a): Może takim😏 Z gęby mi to wyjąłeś😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9331 Napisano 20 Maja 2022 Godzinę temu, mirek 1969 napisał(-a): Z gęby mi to wyjąłeś😀 ja bym się skupił do czego podobne są klapki na drugim planie, bo do Kubot'ów nie bardzo! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9332 Napisano 20 Maja 2022 A ja będę z uporem maniaka twierdził, mimo ostrej dezaprobaty😁, że to jest bardzo dobry nóż. Nie idealny ale bardzo dobry. Piękna linia, idealne proporcje, dobre materiały, świetne łożyskowanie.PF może i fajny ale nie porównujmy M390 z K110 (idzie do mnie Warrior, to zestawię) Nóż dobrze leży w spodniach, nie printuje kieszeń i, nie przeszkadza w jeździe samochodem. Do miejskich działań low profile-idealny. Nie trzeba dopinać ładownicy na magi od AR, żeby go przenosić😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #9333 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) Kilka fotek zestawu ,który towarzyszy mi ostatnio najczęściej czyli MT Stitch +Victorinox Compact: Edytowane 20 Maja 2022 przez Genovese_ 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1334 #9334 Napisano 20 Maja 2022 6 godzin temu, Burns napisał(-a): ja bym się skupił do czego podobne są klapki na drugim planie, bo do Kubot'ów nie bardzo! Ja tam mam inne zmartwienia niż kombinowanie nad cudzymi laczkami😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9335 Napisano 20 Maja 2022 Dotarł wywołany do tablicy Petrified Fish model Warrior. Pozwolę sobie na małą recenzję. Na dzień dobry solidne podwójne pudełko. W środku scyzoryk plus trochę gadżetów - szmatka, nieśmiertelnik, zapasowe czarne śrubki i jakaś linka. Ale do rzeczy. Nóż na pierwszy rzut oka na 5,na drugi 4+,na trzeci 4 a może nawet 4-.Generalnie dla normalnych😁 ten nóż jest jak najbardziej do przyjęcia, ba nawet do cieszenia się. Dla pogiętych na punkcie noży-hmmm. Plusy-proporcjonalny, dość duży nóż, dobry chwyt ze względu na wyoblone krawędzie okładzin, klips umieszczony wysoko co pozwala na dip kary😁, w miarę płaski. Mankamenty-trzeba trochę się przyłożyć, żeby otworzyć, zdecydowanie mocniej niż w Viperze😁, może się wyklika, nie centruje co widać na fotce, mimo stalowych linersów ugina się rękojeść. Generalnie za takie piniondze ok, ale chyba wolałbym dołożyć 150-200 PLN i kupić WE dla ubogich czyli Civivi. Jednak różnica jest w materiałach, wykończeniu i mechanice. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9336 Napisano 20 Maja 2022 a mój centruje i nie ugina się, ale zrobiony jest z chińskiego CF a nie z chińskiej szmaty 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11943 #9337 Napisano 20 Maja 2022 Ja dzisiaj takiegośka nabyłem: 8 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9338 Napisano 20 Maja 2022 24 minuty temu, Burns napisał(-a): a mój centruje i nie ugina się, ale zrobiony jest z chińskiego CF a nie z chińskiej szmaty No niestety ktoś mnie ubiegł i nie zdążyłem go kupić. A miałem ochotę na węgiel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9339 Napisano 20 Maja 2022 17 minut temu, agremi napisał(-a): Ja dzisiaj takiegośka nabyłem: Bardzo ciekawy. Cały z nierdzewki? Jaka stal - vg10? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #9340 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) 47 minut temu, agremi napisał(-a): Ja dzisiaj takiegośka nabyłem: Edit. Bardzo fajny.Gratki.Mam sentyment do Mcusta bo miałem kiedyś ponad dekadę temu fajny nóż od nich. btw.ten Twój to jaki model? Edytowane 20 Maja 2022 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11943 #9341 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) 33 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): Bardzo ciekawy. Cały z nierdzewki? Jaka stal - vg10? 33 minuty temu, Genovese_ napisał(-a): Bardzo fajny.Gratki.Mam sentyment do Mcusta bo miałem kiedyś ponad dekadę temu fajny model od nich.Napisz jaki to model. Dzięki Panowie! To jest Mcusta Nami Damascus, VG-10, 61 HRC. W realu wygląda duużo lepiej niż na moich fotkach. Wzór fal jest niesamowity. No i ta blokada w jednym kawałku z rękojeścią... 🙂 Edytowane 20 Maja 2022 przez agremi 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7191 #9342 Napisano 21 Maja 2022 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9343 Napisano 21 Maja 2022 9 godzin temu, loco50 napisał(-a): No niestety ktoś mnie ubiegł i nie zdążyłem go kupić. A miałem ochotę na węgiel. Zarówno zdjecie jak i nóż nabyłem w styczniu 2021 za 202zł z Ali. Z tego co pobieżnie widziałem moja odmiana nie jest już chyba produkowana ? 8 godzin temu, agremi napisał(-a): Dzięki Panowie! To jest Mcusta Nami Damascus, VG-10, 61 HRC. W realu wygląda duużo lepiej niż na moich fotkach. Wzór fal jest niesamowity. No i ta blokada w jednym kawałku z rękojeścią... 🙂 Skąd i za ile kupiłeś ? Widziałem olbrzymi rozrzut cenowy tych noży. Prezentuję się okazale. Ostry ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #9344 Napisano 21 Maja 2022 Pytanie do posiadaczy wielu noży☺️Jak byście mieli zostać tylko i wyłącznie przy jednym…Jaki by to był wybór🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9345 Napisano 21 Maja 2022 3 minuty temu, ptakug napisał(-a): Pytanie do posiadaczy wielu noży☺️Jak byście mieli zostać tylko i wyłącznie przy jednym…Jaki by to był wybór🤔 Gdybyśmy znali odpowiedź nie mielibyśmy wielu. 🙃😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7191 #9346 Napisano 21 Maja 2022 11 minut temu, ptakug napisał(-a): Pytanie do posiadaczy wielu noży☺️Jak byście mieli zostać tylko i wyłącznie przy jednym…Jaki by to był wybór🤔 Widzę ze kolega chce iść na skróty raz zakupić i mieć spokój , nie nie nie droga jest bardzo wyboista 😏. Kolega Burns dał Ci odpowiedz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67293 #9347 Napisano 21 Maja 2022 15 minut temu, ptakug napisał(-a): Pytanie do posiadaczy wielu noży☺️Jak byście mieli zostać tylko i wyłącznie przy jednym…Jaki by to był wybór🤔 Ja zostawiłbym pająka, Shiro, Zetkę, i.... jeszcze jedną Zetkę. A, i jeszcze wziąłbym coś od BM. 😆 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8248 #9348 Napisano 21 Maja 2022 35 minut temu, ptakug napisał(-a): Pytanie do posiadaczy wielu noży☺️Jak byście mieli zostać tylko i wyłącznie przy jednym…Jaki by to był wybór🤔 Spyderco Slysz Bowie. Żałuję trochę, że wcześniej go nie kupiłem, bo zaoszczędził by mi niepotrzebnych wydatków. No ale z drugiej strony kilka innych fajnych wpadło przez to 😅 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1334 #9349 Napisano 21 Maja 2022 (edytowane) 2 godziny temu, ptakug napisał(-a): Pytanie do posiadaczy wielu noży☺️Jak byście mieli zostać tylko i wyłącznie przy jednym…Jaki by to był wybór🤔 To też zależy do czego ten jeden.Do lasu czy do kieszeni na miasto . A jak taki uniwersalny to po prostu jakiś pożądny składany folder co się nada i troche tu i tam. A potem też żeby sie nie okazało że do lasu za mały a do kieszeni za duźy Edytowane 21 Maja 2022 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9350 Napisano 21 Maja 2022 1 godzinę temu, Burns napisał(-a): Zarówno zdjecie jak i nóż nabyłem w styczniu 2021 za 202zł z Ali. Z tego co pobieżnie widziałem moja odmiana nie jest już chyba produkowana Parę dni wisiał na allegro od Kapugi. Czaiłem się i ktoś wziął. 1 godzinę temu, ptakug napisał(-a): Pytanie do posiadaczy wielu noży☺️Jak byście mieli zostać tylko i wyłącznie przy jednym…Jaki by to był wybór🤔 Waham się między BM Presidio II a Spyderco PM 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach